avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Activitate doradea

Activitate doradea

am un ong si la sfarsitul anului doresc sa acord o prima membrilor acestui ong. acestia nu au raporturi contractuale cu ong. eu le voi intocmi state de plata, le voi retine toate contributiile, inclusiv cele ale angajatorului, le voi declara in 112.
Cum voi trata aceste cheltuieli dpv fiscal? multumesc.
Răspuns la discuția nivel diurna externa
Buna ziua!
Dar incepand cu 1 iulie 2012? modificam formula cu majorarea care s-a acordat?
multumesc.
Răspuns la discuția decl 112
am inteles ca trebuie separat pe fiecare luna in parte, dar v-am spus ca venitul pt o singura luna depaseste nivelul admis: venitul brut pt o singura luna este 18600 lei sau 23000 lei. nu imi permite sa trec aceste sume sau altele mai mari.
dar nu ma lasa sa completez sumele din cauza plafonarii. si aici am probleme-limitarea sumei obtinute la cinci salarii medii.suma dintr-o luna depaseste acest nivel. ex: 18.200 lei. cum declar efectiv?
multumesc.
sunt conventii civile incheiate pe mai multe luni. predecesoarea mea le declara in momentul platii. plata s-a efectuat acum. au fost calculate conform legislatiei de anul trecut, cand plafonul la cas era 1062 lei. am incercat sa le declar acum, dar cas imi apare 1111 lei, iar la suma ma plafoneaza la 10585 lei. numai pe o luna suma depaseste acest plafon. unii au 3 luni, altii 4 luni platite acum. am selectat in declaratie tipul "C"/18. nu stiu cum sa procedez. multumesc.
Discuție decl 112
am nevoie de indrumare. anul trecut s-au incheiat conventii civile, s-au intocmit si statele de plata cf legislatiei din 2011. plata acestora s-a efectuat acum. trebuie sa intocmesc del 112, dar sumele sunt mai mari decat 10585lei, cas este calculat la 1062 lei. cum trebuie sa procedez? multumesc
am un lector care este platit la nr de ore efectuate in cadrul cursurilor, acestea desfas,desfasurandu-se in diferite luni ale anului. trebuie sa-i fac contract de munca pe perioada determinata. as vrea sa stiu daca trebuie sa fac pentru fiecare perioada de desfasurare a cursurilor sau pot sa fac unul si apoi sa fac acte aditionale la acesta? cursurile de ex sunt in nov-dec, martie-aprilie, august-septembrie? multumesc anticipat.
institutia are obligatia sa te trimita la cursuri, iar daca le faci pe banii tai sa-ti acorde 10 zile de concediu platit. anul trecut am participat la un curs pe care l-am platit eu si acum demisionez. intrebarea mea este: pot solicita acum cele 10 zile de concediu? multumesc anticipat.
Răspuns la discuția 15 august
va multumesc.
Răspuns la discuția 15 august
esti obligat sa stai in concediu de odihna.