Poate sunt obligatia mea RCA si Cartea Verde dar nu eu am provocat accidentul, plus ca eu cred ca orice sofer care se urca la volan tb sa se asigure ca are toate documentele in regula, altfel nu pleaca la drum. Politia amendeaza soferul daca nu are RCA, nu proprietarul masinii !
Am imprumutat masina cuiva care ulterior a provocat un accident in Ungaria cu pagube materiale. S-a constatat ca masina nu avea polita RCA , nici Carte Verde. Cei de la BAAR l-au dat in judecata pe sofer pentru recuperarea pagubelor iar acesta m-a chemat in garantie. Care este riscul sa ajung sa platesc eu aceste daune ?
Suntem o societate care detinem un spatiu comercial si benefiem de caldura de la furnizorul local. In aceasta luna s-a constatat ca in ultimii 3 ani am fost facturati in fiecare luna de iarna cu o suprafata incalzita mai mica decat cea reala dar dintr-o eroare a personalului de la furnizor . Pe fiecare factura care se emitea era trecuta suprafata incalzita , suprafata pe care eu, platitorul, am vazut-o sau nu ca e mai mica decat cea reala. Acum s-au sesizat cei de la furnizor si am dori sa stim care este riscul sa ni se imputa o recalculare pe ultimii 3 ani pentru suprafata incalzita omisa, v-am zis, dintr-o eroare de la ei. Noi am declarat initial suprafata corecta. Si daca ajungem in instanta cu ei, ni se poate reprosa ca luam la cunostinta cu fiecare factura ca suprafata e mai mica si ca noi nu am solicitat corectarea ei ? Multumesc frumos !
Dar daca eu imi inchei AZI asigurare facultativa cu riscurile prevazute de cea obligatorie, mai sunt nevoita sa o inchei si pe cea obligatorie ?
Am fost si la Registrul Comertului insa nici de acolo nu m-au lamurit pentru ca ei nici macar nu identificau codul CAEN potrivit pentru ceea ce doresc si mi-au zis sa vorbesc la o societate de asigurari sa aflu pentru ce cod CAEN ar trebui sa cer autorizare. Eu intre timp am identificat codul CAEN (6512) care ma intereseaza si doar sa ma duc iarasi la Registrul Comertului sa imi zica daca se impune obiect unic de activitate dar ....deja mi-ati raspuns dumneavoastra.
Dar nu inteleg cine poate refuza autorizarea activitatii de asigurari: cei de la Registrul Comertului (pentru ca am deja un obiect de activitate) sau cei de la CSA invocand ca nu pot da un cod de agent neavand obiect unic de activitate ?
Cand am platit aproape 3500 lei, aceasta suma reprezenta cheltuieli de asociatie si apa (deci nu includea vreun fond) iar aceasta suma ne era imputata de Asociatie din senin si nejustificat dar am fost nevoiti sa o platim pt ca necesitam un acord pt un sediu de firma. Locatarii fiind in litigiu cu Asociatia pt aceste debite nejustificate, Parchetul a dispus efectuarea unei expertize contabile in urma careia s-a revenit asupra debitelor, astfel incat in ceea ce ne priveste, am ajuns sa avem platit in avans suma de 800 lei. Am facut notificare de restituire a soldului in termen de 10 zile insa Asocitia deja a refuzat acest lucru, ramanand sa se stinga in timp aceasta suma (in conditiile in care noi avem contracte individuale la apa si la agentul termic). Deci ar insemna ani buni ca sa se stinga 800 lei dar tare mi-e teama ca or sa aiba ei grija sa o stinga mai repede cu tot felul de cheltuieli inventate. Deja ma intrebau daca am platit reparatiile legate de acoperisul blocului de acum 3 ani...(iar noi abia acum 3 ani am cumparat imobilul) si de asta zic ca or sa caute tot felul de tertipuri pt a aduce soldul la 0.
Multumesc pt raspuns desi nu-mi place conditia dar sper sa gasesc o solutie. Eu am vorbit pe la firmele de asigurari dar nici directorii de pe aici nu cunosc procedura, ramanand sa se intereseze la Bucuresti. Eu as fi preferat sa adaug la SRL-ul pe care il am si activitatea secundara de asigurari si sa pot incheia contracte de intermediere cu firmele de asigurari....sau macar cu una daca nu as avea voie cu mai multe....
Am un SRL, care are un alt obiect de activitate dar pot activa si domeniul asigurarilor, si as dori sa stiu care sunt conditiile pe care tb sa le indeplinesc pt a putea incheia contracte de mandat cu societatile de asigurare; mentionez ca ma intereseaza sa pot activa la mai multe firme de asigurare.
Suntem societate comerciala si avem un spatiu comercial care apartine de o Asociatie de Proprietari. Au fost tot felul de probleme cu debite nejustificate imputate pe care noi, ca societate, am fost nevoiti sa le platim (pt ca ne refuzau un acord pt sediu firma-ne santajau sa platim ca sa isi dea acordul) . Noi am platit in final dar acum au venit niste reglari astfel incat am ajuns sa avem platit in avans 800 lei , bani pe care noi vrem sa ni-i restituie mai ales ca ne-am separat cu agentul termic si cu apa de Asociatie astfel ca ar dura poate si 2 ani pana s-ar stinge acest avans. Dar Asociatia refuza sa ne restituie aceasta suma pe care noi am platit-o pt ca Asocitia ne-o imputa si s-a ajuns la concluzia ca era gresit. Ce sa facem ?
Se incheie un antecontract de vanzare-cumparare prin notariat; totodata, promitentul-cumparator se si muta in apartament, lucru mentionat in antecontract astfel ca se obliga prin clauza prevazuta in antecontract ca va achita din acel moment utilitatile si impozitul pe cladire, nerespectarea acestor plati atragand reziliarea antecontractului, pierderea avansului dat. Daca pentru plata Asociatiei, a curentului electric cumparatorul a reusit sa obtina chitantele pe numele lui, la taxe si impozite chitanta pentru impozit este pe numele promitentului-vanzator astfel ca promitentul-cumparator nu poate face dovada ca ar fi achitat el acest impozit; acum vanzatorul vrea sa ceara rezilierea antecontractului pe motiv ca promitentul-cumparator n-ar fi achitat impozitul pe cladire.
Exista vreun articol in codul fiscal care sa prevada ca impozitul pe cladire revine strict proprietarului de drept indiferent ca s-a incheiat un antecontract ? Poate fi motivul neplatii impozitului pe cladire de catre promitentul-cumparator (lucru la care el s-a obligat in antecontract dar acum nu poate dovedi ca ar fi platit ) motiv de reziliere a antecontractului ?