Buna seara,as dori sa aflu daca tatal isi recunoaste copilul ,acesta poate lua numele tatalui dat fiind faptul ca parintii nu sunt casatoriti,sau obligatoriu ia numele mamei.Multumesc.
Buna ziua,as dori sa prezint situatia mea si astept un raspuns din partea dvs. Voi avea un copil,dar nu doresc sa ma casatoresc,tatal recunoscindu-si copilul, copil care va purta numele meu.In situatia in care apare decesul mamei cine preia tutela copilului si cine mosteneste mama? Multumesc.
Buna seara,as dori sa stiu daca am dreptul la somaj in conditiile in care am lucrat,am ramas fara loc de munca,dar ulterior nu am depus actele ptr somaj.Le-as putea depune acum? As putea beneficia de somaj?
Ma intereseaza sa stiu daca o femeie necasatorita ramine insarcinata,tatal copilului doreste sa recunoasca copilul,cei doi nu doresc sa se casatoreasca, numele cui ia copilul? Daca mama doreste in mod expres sa ia doar numele ei poate face acest lucru chiar daca tatal nu e de acord?
As dori sa stiu daca dupa divort intra la partaj absolut toate bunurile dobindite in cursul casniciei. Ma intereseaza in special o firma al carei unic administrator este fostul sot, am eu acolo vreun drept,desi am lucrat cot la cot,dar eu nefigurind deloc in acte?
Buna ziua.As dori sa stiu daca in momentul de fata lucrind la stat cu carte de munca si cu conventie in alta parte,daca am dreptul la concediul maternal(indeplinesc conditiile acordarii lui)timp de 2 ani dar sa si lucrez in celalalt unde am conventie.Pot fi in concediu prenatal si sa lucrez cu conventie in alta parte?Multumesc mult.