avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi
Forum Activitate P.LILIANA

Activitate P.LILIANA

Buna dimineata! Sunt angajat la stat, personal contractual si vreau sa plec in starainatate dar fara sa imi pierd locul de munca actual. Cit concediu fara plata am dreptul sa iau dupa lege? Stiu ca functionarul pubilc poate pina la 4 ani dar personalul contractual cred ca nu se incadreaza in aceeasi lege.....
Multumesc mult!
Buna ziua! Am nevoie si eu de un sfat din partea specialistilor intr-o problema .....vreau sa plec in strainatate si nu mai stiu cit concediu fara plata se acorda dupa lege sau daca se poate face intrerupere de un an a activitatii pe cartea de munca ,dar sa iti pastrezi locul de munca .
Multumesc frumos!:(
Răspuns la discuția mostenire- evacuare
Multumesc mult!
Deci chiar daca ma da in judecata eu nu ar trebui sa ma tem de executarea civila? Ma scuzati pentru ca insist, dar nu am expierenta in domeniu si este greu ca asa de repede sa fiu nevoita sa ma mut. De la decesul sotului nu au trecut nici doua luni macar.....
Buna ziua , am si eu o problema delicata si am nevoie un sfat competent.....am trait cu 'sotul' meu trei ani si am locuit in aceeasi casa . Anul acesta in martie a murit mama mea , si la nici o luna a murit si el in urma unui accident de masina ( a facut embolie pulmonara) si nu am mai apucat sa ne casatorim. Sotul a mai fost casatorit si are 2 copii , unul major si unul minor, care a locuit si este crescut de mama lui. Cu primul copil ma inteleg iar pe mama celui minor nu o cunosc decit din vedere. Copilul major are locuinta lui.
Dupa imormintare eu am ramas in locuinta sotului si planul era sa stau acolo pina se termina succesiunea.
Acum mama copilului minor a facut plingere la politie pentru ca locuieste in apartament o persoana necunoscuta, sa ma identifice si sa ma evacueze. Bineinteles ca stia cine locuieste dar vrea sa se mute in locuinta cu copilul cit mai repede cu putinta, ea avind locuinta undeva chiar linga oras.
Trebuie sa imi fac griji in aceasta privinta?
Eu stiu ca pina nu se termina succesiunea nu are nici un drept.
Daca ma da in judecata ce se poate intimpla?:((
Multumesc frumos!
Buna ziua! Am si eu o intrebare .....un act de vinzare -cumparare poate fi atacat in instanta?
Tovarasul meu de viata a decedat subit in urma unui accident de circulatie. El are doi copii din doua casatorii anterioare. Unul din copii este adult (22 de ani) celalalt copil este minor(10 ani). In timpul vietii a avut mai multe bunuri in propietate. Cu unele dintre ele a facut act de vinzare-cumparare pe numele copilului mai mare dar in momentul cind acesta era minor si avea nevoie de tutore. La data intocmirii actelor de vinzare cumparare, celalalt copil era nascut, dar nu era in ingrijirea lui, ci platea pensie alimentara. Acum acele acte de vinzare - cumparare ar putea fi atacate in instanta?
Eu stiu ca un act de vinzare-cumparare poate fi contestat sau atacat in instanta doar in termen de 30 de zile sau 3 luni.
Răspuns la discuția proces- verbal
Multumesc frumos pentru raspunsuri. Politia a stabilit cine si ce a provocat accidentul dar se pare ca e vb de o taxa ce trebuie sa o plateasca statul pt necropsie si care se pare ca e mare si cum nu sunt fonduri....
Deci masina nu poate fi radiata decit dupa ce s-a facut succesiunea? Si daca aceasta dureaza ani buni?
Platim impozit pe o masina care e de fapt fier vechi? Si nici nu o pot duce la fier vechi sa o vind ?

Discuție proces- verbal
Buna ziua! Am o probelma delicata si as dori daca se poate sa ma ajutati ...Pe data de 17 aprilie vineri 'sotul' a avut un accident de masina. El avea probleme cu inima si i s-a facut rau in timp de conducea , a intrat pe contrasens si a lovit o dubita . Singura victima a fost el. La fata locului a venit politia, a facut masuratori etc. si au luat masina la expertiza . Sotul a fost dus la spital unde a stat internat 5 zile cu o fractira la sold si luxatie. A cincea zi a facut embolie pulmonara si a murit subit. Nu apucasem sa necasatorim din cauza problemelor medicale ale lui si ale mamei mele care era decedata la momentul accidetului de 23 de zile. Eu am ramas sa ma okup de masina accidentata si din cite stiu aceasta trebuie radiata ( oricum mare lucru cu ea nu se mai poate face ) dar politia nu-mi elibereaza nici un act in legatura cu accidentul .nici macar o copie a procesului verbal de la locul nenorocirii .
Am incercat sa vb cu politistul care a fost la fata locului in ziua accidentului si mi-a zis ca voi primi acasa o hirtie de la procuratura, dar va dura foarte mult si ca are legatura cu necropsia sotului. Trebuie sa astept asa de mult timp pt a reusi sa radiez masina ?
Nu este obligat politistul sa imi imineze si mie o copie a procesului verbal si concluziile expertizei masinii? e posibil sa nu imi imineze mie copia procesului verbal deoarece nu eram casatoriti?
Sotul are 2 copii din 2 casatorii anterioare din care unul este major are peste douazeci de ani....nu se poate sa il primeasca el?

Răspuns la discuția DREPTURI LA MOSTENIRE
Multumesc frumos pentru raspuns.....deci eu nu am nici un fel de drept in fata legii chiar daca in apartament am mai facut impreuna imbunatiri si modernizari....
Buna! Am trait cu 'sotul' meu fara a fi casatoriti aproape 3 ani de zile. Cind sa ne casatorim si noi a murit mama mea si in timpul doliului ei, el a avut un accident de masina in urma caruia s-a ales cu o luxatie de sold si o fractura tot la sold. A stat imobilizat la pat in spital 5 zile iar a cincea zi a facut embolie pulmonara si a murit subit. El are doi copii din doua casatorii anterioare .
Daca eu nu am fost casatorita legal cu el as avea vreun drept la apartament sau nu? Apartamentul este pe numele lui si il avea inainte de a sta noi impreuna. Imormintarea si ceea ce este crestinesc in astfel de cazuri am platit-o eu dar in documente este trecut numele fetei. Sotul este pensionar militar.:(