avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Activitate chirita-alina

Activitate chirita-alina

Buna ziua!
Am avut un contract de munca, perioada determinata care s-a incheiat la 1 august 2010. In momentul de fata sunt preluata in plata de casa de asigurari si avand un nou-nascut trebuie sa depun dosarul pentru indemnizatia de crestere copil. In acest sens am nevoie de adeverinta de venit de la fostul angajator, pe care acesta refuza sa mi-o dea. Cui ma pot adresa si care este temeiul legal pe care il pot invoca pentru a-l determina sa-mi elibereze aceasta adeverinta?
Va multumesc!
La recomandarea medicului specialist poti intra in concediu de risc maternal. Se completeaza de catre acesta fisa gravidei. Acesta si raportul de evaluare riscuri se prezinta medicului de medicina muncii de unde obtii avizul pentru risc maternal. Cu acesta mergi la medicul specialist si iti scrie concediul. Totusi, nu vei putea sta pana la sfarsitul sarcinii in risc maternal deoarece nu sunt decat 120 de zile, dar mai poti lua si concedii medicale de boala obisnuita, pe diagnostic specific.
Buna ziua,
De la data de 01.06.2010 voi intra in concediu de risc maternal, pe o perioada de 120 de zile, la recomandarea medicului specialiast si cu aprobare medicina muncii. Certificatele de concediu risc maternal se elibereaza pe cate 30 de zile. Problema este ca la 01.08.2010 imi expira contractul de munca pe perioada determinata (6 luni) iar angajatorul nu vrea sa-l mai prelungeasca. La data respectiva as mai avea dreptul la inca 60 de zile pt risc maternal. Ce trebuie sa fac dupa incetarea CIM ? Mai am dreptul si la restul de concediu pt risc maternal? Unde se depune acesta cand nu voi mai fi angajata? Daca nu mai am dreptul la acele 60 de zile, ce trebuie sa fac pentru a beneficia de indemnizatia pt crestere copil?
Răspuns la discuția concediu medical neacceptat
Multumesc tuturor!
Răspuns la discuția concediu medical neacceptat
lorelayold76 a scris:

-dar ma intreb cum de nu stie medicul de familie ca fara stampila lui nu este valabil certificatul?
-mergeti la medicul de famile si intrebati ce sa faceti in aceasta situatie, daca nu recuperati certificatul.
-daca recuperati certificatul medical si il vizeaza medicul atunci rezolvati problema.
-faceti si o copie certificatului sa puteti demonstra ca nu ati absentat, in caz ca se complica treburile.

Normal , pentru ca nu este eliberat de medicul de familie!
Buna ziua,
Am dus la servici un concediu medical (pt urgenta, 5 zile) nevizat de medicul de familie, deoarece nu am stiut ca este necesar. Se poate intampla ca acesta sa nu imi fie platit? Poate fi anulat? Este angajatorul obligat sa mi-l inapoieze pentru a-l viza sau tocmai va gasi in asta un motiv pt neplata? Cum trebuie sa procedez astfel incat sa rezolv situatia? Mentionez ca ei sunt foarte reticenti, ba chiar am primit o instiintare prin care ma anunta ca nu vor sa comunice cu mine decat prin posta sau curierat.
Va multumesc!
As dori sa stiu daca pot beneficia de indemnizatia pentru crestere copil daca sunt studenta la masterat, la zi, si nu am intrerupt studiile, intrand imediat dupa sustinerea examenului de licenta.Totusi in acesta perioada am fost angajata la 3 societati comerciale. La ultima sunt angajata si in prezent insa conditiile ma constrang sa renunt. Daca nu pot beneficia bazandu-ma pe studiile neintrerupte, ce ar fi mai bine sa fac, sa inchei un contract de asigurare cu Casa de pensii pentru a avea continuitate?