Sunt necesare urmtoarele etape :
-referatul celui ce a constatat problema
-numirea comisiei de cercetare
-convocarea salariatului cu data, ora, loc convocare
-nota de relatii sau declaratia celui convocat
-cocluziile si propunerile comisiei de cercetare
-decizia de sanctionare, cu respectarea prevederilor Codului Muncii
Fara aceste etape, sanctiunea este lovita de nulitate absoluta.
Pozitia firmei este corecta. Totusi, se poate cere de la arhiva o dovada a calificarii de la locul de munca. In acest sens, la vremea respectiva se intrunea o comisie, se dadea un examen si apoi se trecea in cartea de munca. Deci aceste acte trebuie sa fie in arhiva, chiar daca firma s-a desfiintat. Cautati in ce arhiva se afla documentele firmei desfiintate si faceti o cerere in acest sens.
De multe ori, realitatea sfideaza logica. Am pus aceasta intrebare deoarece se practica niste metode cu derogari, numiri temporare etc.
Buna ziua.
Se pot incadra in munca, cu drepturi depline, cei ce urmeaza cursurile unei scoli, pe functia atribuita de scoala pe care se presupune ca o vor absolvi?
In speta, ca maistru, un salariat ce urmeaza o scoala de maistrii ,ca inginer, un salariat ce urmeaza o facultate, sau tehnician, cel ce urmeaza o scoala de profil ?
Acidentul s-a produs prin lovirea din spate a unei masini, politia fiind pe trotuar. Au venit la locul faptei, am cerut solutionarea pe cale amiabila, dar au zis ca trebuie sa se implice pentru ca au fost de fata.
N-au pus etilotestul si eu ma iesit cu ceva alcool. Niciunul din noi nu a solicitat, interventia politie.
Ce se intampla in cazul in care politia refuza ca solutionarea unui accident, din care au rezultat numai pagube materiale, sa se faca pe cale amiabila ?
Raspund aici, dar multumesc tuturor celor care au raspuns la problema.
Multumesc pentru raspuns.
Unele pareri au mers catre uzucapiune. Se poate pune problema aici, de asa ceva?
Tot in directia indicata de dumneavoastra timd sa inclin si eu.
Am inteles din discutii, ca termenul maxim de acceptare a succesiunii este de 6 luni, dar care este termenul minim, curgand de la data decesului, la care se poate dezbate succesiunea?
Tema se prezinta in urmatorul mod:
-sotul moare in 1994;
-sotia, cele 2 fete majore, impart o locuinta, cu terenul aferent, de comun acord;
-sotia si una din fete (X), preiau o parte din curte si un numar de camere, cealalta fata(Y), preia restul de teren si restu de camere, delimitarea fiind facuta de catre sotie, prin construirea unui gard pe cheltuiala ei;
-iesirea din indiviziune se face prin sentinta judecatoreasca, cu anexarea actelor de stare civila, memoriul tehnic si fisa tehnica a imobilului;
-actele tehnice mentioneaza clar modul de delimitare a suprafetelor, vecinatati, gard de delimitare, dupa dorinta partilor, dar (cum se va constata ulterior) calculeaza gresit suprafetele;
-prin hotarare judecatoreasca, se instituie legalitatea celor doua proprietati X si Y, nimeni nu verifica corectitudinea calculelor si se iau drept bune, cele mentionate in actele tehnice;
-dupa un an, fata ramasa singura in proprietate, vinde imobilul (Y) si terenul aferent, fara a exista obiectiuni la delimitari si suprafata;
-dupa 2 ani, acest imobil se vinde actualului proprietar, fara a exista obiectii la delimitari si suprafata.
-din 1994 si pana in prezent proprietatile au fost stapanite fara probleme, de catre toti detinatorii, in buna intelegere.
-la efectuarea cadastrului, anul acesta, prim metode de calcul moderne se evidentiaza un minus de suprafata la propietatea (X) care nu a fost instrainata, stapanita si acum de una din fete, si aceeasi marime de suprafata in plus la propietatea (Y) care a fost instrainata.
-fata ramasa in imobil, cere acum despagubiri pentru suprafata in plus la proprietatea (Y), detinuta de proprietarul imobilului vandut.
Problema care se pune, este : unde se incadreaza eroarea de masurare si care sunt drepturile proprietarei X?