avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Activitate rodicasuta53

Activitate rodicasuta53

Discuție Import SUA
Buna ziua!
In cursul luni ianuarie am importat din SUA materiale/componente in vedrea confectionari de placute cu circuite imprimate,marfa a venit cu factura si in vama am platit tva si taxele vamale...c/v acestor materiale au fost achitate de de colaboratorul meu din state...firma emite factura numai de prestari servicii...intrebarea mea este cum fac inreg contabile???? cum se soldeaza contul de furnizori....multumesc
Ptr o persoana care lucreaza cu contract de munca de 8 ore la stat si contract de munca de 4 ore la privat unde/cum se calculeaza concediul de maternitate??? si daca se suspenda contractul de munca la privat ???
Răspuns la discuția Emitere factura in euro
Multumesc mult ! dar as mai avea o intrebare....firma nu este platitoare de tva...dar factura emisa ar fi de 50000 euro si atunci se trece la tva....cand si cum se plateste tva ??
Buna ziua!
Intrebarea mea este: daca pe teritoriul Romaniei se poate emite factura in euro intre doua societati cu sediul in Ro.
.Multumesc !
Răspuns la discuția Reducere sold cont 455
Imi cer scuze ..probabil nu am fost destul de explicita....sigur ca da ...!!! soldul contului 455 este creditor...si de aceea am intrebat daca pot sa-l traform in venituri= (758.)
Buna ziua!
Am si eu intrebare....Societatea are in balanta la sfr anului 2013 un sold f mare la contul 455,o pierdere mare care vine din anul 2011,2012 si 2013....intreb:daca pot sa reduc pierderea din 117 prin creerea de venit???? mentionez ca soc este pe impozit pe venit din 2013.
Multumesc!
Discuție AG. TURISM
Buna ziua!
As avea si eu o intrebare:daca la facturile emise de agentia de turism se colecteaza tva??,inteleg ca pe factura nu se trece tva,dar pe dif dintre fact.primita de la furnizor si fact eliberata catre client nu ar trebui colectat tva?
Multumec anticipat!
Răspuns la discuția intrebare
Da asa este!!!!!!..marfa nu a parasit teritoriul ungariei....o declar in 39o si respectiv in 300 la randul 5 nu???
Discuție intrebare
Firma A din Romania cumpara marfa de la firma B din Ungaria,marfa pe care o vinde la firma C tot din Ungaria,precizez ca marfa nu intra in Romania,intrebarea mea este :daca se aplica tva ,,,,este facturat in euro.
Multumesc!