Buna ziua,
Va rog sa-mi explicati textul de mai jos:
Informaţii generale
Nr. unic (nr. format vechi) : 5933/245/2013
Data inregistrarii 18.02.2013
Data ultimei modificari: 17.03.2013
Materie: Civil
Obiect: încuviinţare executare silită
Stadiu procesual: Fond
Părţi
Nume Calitate parte
SC SERRAGHIS LOAN MANAGEMENT LTD PRIN S.C. ASSET PORTFOLIO SERVICING ROMÂNIA S.R.L. Creditor
FICA MIHAELA ADRIANA Debitor
ªedinţe
01.03.2013
Ora estimata: 08:30
Complet: C.S.4
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Respinge cererea.
Document: Încheiere - de executare silită 01.03.2013
Căi atac
Nu există informaţii.
Citare prin publicitate
Nu există informaţii.
Ce solutie are dosarul acesta ? Se va rejudeca? Daca da, atunci cand? S-a inchis si se va deschide unul nou ? Nu este actualizat site-ul judecatoriei ???
Multumesc frumos pentru raspunsuri. Fara sa supar pe nimeni as dori sa primesc raspuns numai de la persoanele care au studii juridice ...
O zi buna va doresc !
Stimata doamna,
va multumesc foarte mult pentru promtitudinea dumneavoastra cu care mi-ati raspuns. Din pacate eu am nevoie de mult mai multe detalii (de preferinta legi), deoarece angajatorul nu vrea sa-mi plateasca salariul cash, invocand diferite "motive" legale , inclusiv contractul colectiv de munca ... . Am nevoie de contraargumente solide ...
Buna ziua,
Va rog pe toti membrii acestui forum, cei care aveti informatii sigure, legale sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema:
- lucrez in comert , la o firma privata si am avut neplacuta surpriza ca abia dupa ce am semnat contractul individual de munca sa aflu ca imi voi primi dreptul salarial pe card (din comoditatea angajatorului desigur, acesta avand casierie si putand sa plateasca salariul si cash);
- mentionez ca plata salariului prin virament bancar este precizata numai in contractul colectiv de munca ("Plata salariilor se face lunar, in data de ... ale lunii, prin virament in contul bancar al salariatului deschis la banca cu care angajatorul a incheiat o conventie de colaborare pentru plata salariilor prin conturi de card. In anumite situatii, angajatorul poate plati salariului si numerar.").
Este legal ca angajatorul sa refuze sa-mi plateasca salariul cash? Ce pot sa fac sa-mi obtin salariul cash?
Va multumesc anticipat tuturor pentru raspunsuri.
Mihaela F.
Buna ziua,
va rog sa-mi comunicati care sunt pasii legali pe care trebuie sa-i parcurga o firma de recuperare datorii referitoare la un imprumut de nevoi personale, avand in vedere urmatoarea situatie:
1. locuiesc cu chirie intr-un apartament mobilat/utilat de catre proprietar (nu sunt din Bucuresti, ci din provincie);
2. proprietarul apartamentului respectiv imi este coleg de serviciu si prin urmare nu am incheiat vre-un contract de inchiriere cu acesta;
3. am un imprumut de nevoi personale pe care nu l-am mai putut achita, am solicitat bancii in cauza poprirea pe salar (din luna mai 2010 am facut solicitarea);
4. dosarul a ajuns la o firma de recuperare care mi-a spus ca daca nu achit suma datorata bancii " o va recupera prin mijloace proprii si nu prin poprire pe salar caci este o procedura de lunga durata si costisitoare" ... ce inseamna mijloace proprii, mai exact?
5. ce i se va intampla proprietarului apartamentului ? (mentionez ca nu am nici un bun personal pe numele meu ... nici masina, nici apartament, dar nici macar un obiect din apartamentul inchiriat nu-mi apartine - desigur doar vesela sau haine personale, nimic altceva);
Va rog sa ma informati la ce ma pot astepta... poate veni un reprezentant al bancii/firmei de recuperare sa puna sechestru pe lucrurile din apartament chiar daca nu sunt ale mele? In cazul in care acest lucru ar fi posibil (desi nu vad logica, atat timp cat nimic nu-mi apartine, iar datoria e a mea si nu a proprietarului) cum se procedeaza? In ce conditii sunt obligata sa deschid usa si sa las persoanele in cauza sa umble prin lucruri? Voi fi instiintata in prealabil sau sa ma astept zilnic ca voi fi asteptata la usa de astfel de persoane? Mai exact ce se intampla?
VA ROG SA MA INFORMATI CAT PUTETI DUMNEAVOASTRA DE URGENT, CACI ESTE O SITUATIE FOARTE DELICATA SI STRESANTA PENTRU MINE. Mai ales ca aceste firme de recuperare nici nu iti explica care sunt procedurile legale. Eu sunt constienta ca banii imprumutati trebuie restituiti, dar nu vreau din nerecunoasterea legii sa devin victima unor abuzuri. Va multumesc.
DanDaniel a scris:
Depinde ce intelegeti prin sintagma cunoscuta in societate cu acest nume.
Definiti societatea ca fiind numai cercul dvs. de cunostinte/prieteni sau ati aparut si la posturi de televiziune, in interviuri etc. cu acest nume?
Stimate domn,
dupa cum ati citit deja in mesajul meu , aceasta era si intrebarea mea... Dumneavoastra nu ma ajutati cu nimic , daca la intrebarea mea imi raspundeti cu aceiasi intrebare :sorry:.... Nu am si nu voi avea niciodata o activitate literara precum Marin Preda, Mircea Eliade , Eugen Simion ..., deci nu am aparut la posturi de televiziune, in interviuri etc ... Asa cum am precizat , eu colaborez cu edituri/ reviste sau site-uri , iar tot ce scriu/traduc public sub pseudonim. Dumneavoastra ce intelegeti din paragraful urmator ... " cand persoana in cauza a folosit, in exercitarea profesiei, numele pe care doreste sa il obtina, facand dovada cu privire la aceasta, precum si asupra faptului ca este cunoscuta in societate sub acest nume " ??? Va multumesc.
Buna ziua,
prin natura studiilor mele superioare am colaborat si colaborez cu edituri/reviste si site-uri , care mi-au publicat lucrarile sub pseudonim (nume + prenume). Doresc sa-mi schimb numele si prenumele real cu pseudonimul utilizat . Conform OG nr. 41/2003, litera b, as avea voie sa solicit acest lucru , dar nu inteleg la ce se refera urmatorul fragment " cand persoana in cauza a folosit, in exercitarea profesiei, numele pe care doreste sa il obtina, facand dovada cu privire la aceasta, precum si asupra faptului ca este cunoscuta in societate sub acest nume ", mai exact cum se face dovada ? :rtfm:Ce anume trebuie sa anexez la dosar? O lista cu lucrarile publicate sub pseudonim? Sa anexez declaratii ale cunoscutilor precum ca ei stiu ca eu sunt persoana care se foloseste de pseudonimul acela? :help: . As dori niste sfaturi care sa ma poata indruma catre o rezolvare sigura a solicitarii mele (nu va imaginati totusi ca am o activitate literara precum Marin Preda ... :D ). Mentionez ca celelalte demersuri sunt deja facute, dar mai trebuie sa depun si aceste "dovezi". Va multumesc pentru ajutor.
Buna ziua,
va multumesc mult pentru raspunsuri, dar situatia se pare ca e cu totul alta. Hotararea de divort e definitiva. Am luat legatura cu doamna avocat care m-a reprezentat la procesul de divort si mi-a comunicat ca neplata pensiei alimentare nu mai e un "caz civil" ci se considera unul "penal" (imi cer scuze daca am scris vre-o afirmatie gresita, dar asa mi s-a explicat si mie :rtfm: ...). Prin urmare am fost indrumata catre circa de politie, ceea ce am si facut. Imediat dupa sesizarea facuta la MAI (25.01.2010) am primit cam la 14 zile o instiintare de la Politia Judeteana , orasul X .... , cum ca toate informatiile si intrebarile pe care le am sa le adresez Procuraturii orasului X, pentru ca cele 2 dosare tin de competenta dumnealor. Am solicitat imediat informatii de la procuratura in cauza, nici un raspuns, la sfarsitul lunii martie am solicitat sa fiu programata de urgenta in audienta la procuratura, nici un raspuns . Cand i-am anuntat , tot in scris, ca daca nu sunt primita in audienta voi prezenta cazul in mass media, am fost programata pe 01.04.2010 (am dovada la ceea ce scriu). Am ajuns in audienta ... surpriza , cele 2 dosare nici nu existau acolo, ele fiind in continuare la sectia de politie, cei de la procuratura nici nu stiau despre ce vorbesc eu ... X-( . In sfarsit pe la 15 -20 aprilie primesc un raspuns in scris din partea procuraturii cum ca dosarul pentru pensie alimentara e in lucru (deci se lucreaza la acel dosar de aproape 1 an de zile .... :yawn: ), iar pentru agresiune fizica dosarul nu se poate finaliza pentru ca martorul (copilul meu adica, care e minor, are 11 ani) nu a depus marturie, deoarece locuieste in Bucuresti ... #-o . OK, daca asa stau lucrurile, mi-am spus, atunci merg iarasi la politie cu copilul sa depuna marturie.... Primesc pe 18.05.2010 confirmarea din partea politiei sa vin pe 10.06.2010 cu martorul, acestia asigurandu-ma ca totul se va desfasura conform prevederilor legii ... si cand ajung acolo , am primit raspunsul pe care l-am prezentat in mesajul anterior. M-am enervat X-(, si cu bun simt i-am solicitat procurorului sa-mi arate si mie citatia prin care fiul meu a fost chemat in acest interval de timp sa depuna marturie, iar noi nu ne-am prezentat ... B-) . Desigur rasunsul a fost ... ca m-a dat afara din birou .... Ce sa fac? Sa mai fac o sesizare la MAI ? Cred ca e inutil ... Cand ma intalnesc cu fostul sot, ce-i drept foarte rar, imi replica " si ce daca m-ai reclamat la politie, vezi ca nu imi fac nimic ... :D " . Si asta cam asa e ... Acum cu acordul autoritatilor fostul sot nu plateste pensia alimentara .... Ce mai pot face?
Buna seara,
ma confrunt cu urmatoarea situatie si am nevoie de niste sfaturi din partea unui avocat. M-am casatorit pe 02.05.1998, iar pe 31.03.1999 am nascut un baietel. In acelasi an , 20.08.1999, sotul meu m-a parasit motivand ca "e tanar, vrea sa-si traiasca viata si s-a cam saturat sa schimbe scutece si sa spele biberoane". Ok, nu-i nimic se intampla si la altii, mi-am spus :((. Din acel moment sotul meu nu a contribuit cu nimic pentru intretinerea copilului. In aprilie 2003 am dat divort si am castigat custodia copilului, iar fostul sot a fost obligat sa plateasca pensie alimentara. ( divortul a durat 3 luni, timp in care el a adus adeverinta de salariat si a depus-o la dosar, apoi si-a dat demisia de la locul de munca si nici in ziua de astazi nu s-a mai incadrat cu carte de munca; el lucreaza de atunci, dar "la negru"). Desi am hotarare judecatoreasca definitiva nici pana in ziua de astazi nu a platit nimic. Cand baiatul a crescut , cam pe la 8 - 9 ani, fostul sot a avut pretentia sa vina sa-l vada, sa-l ia cu el in toate vacantele etc (desi nu avea hotarare judecatoreasca pentru asta). I-am replicat, "ok, obtii hotarare vii si il iei, si eu am hotarare judecatoreasca si nu primesc nici un ban pentru pensie alimentara .... " (alocatia e de 60 RON, iar eu si parintii mei am depus toate eforturile sa-l crestem pe copil fara sa avem nevoie de aceasta alocatie). Am crezut ca totul s-a incheiat cu aceasta discutie, dar pe 01.08.2009 , cand eram in concediu la mare cu baiatul, a venit impreuna cu un prieten de al sau si pe peron, in gara Constanta , m-a luat la bataie (el singur, prietenul numai a privit ... B-) ), de fata cu toata lumea, si desigur prin spiritul romanesc, nimeni nu s-a bagat , toti au privit ca la circ ... Am fost la IML, am scos certificat medico-legal , si pe 25.08.2009 am depus plangere la politie, una pentru neplata pensiei alimentare, cealalta - asa a hotarat angajatul MAI - pentru agresiune fizica. Nici pana in ziua de astazi nu s-a rezolvat nimic, daca timp de 6 ani copilul meu nu a primit alocatie pentru ca eu nu am declarat nimanui acest lucru, acum desi am declarat la politie tot nu primeste pensia de alimentara (iar pe 25.01.2010 am facut sesizare la MAI , cum ca au trecut 5 luni si nu am nici un raspuns; pe 01.04.2010 am fost la procuratura in audienta la procurorul de serviciu) . Am fost sunata sa ma prezint pe 10.06.2010 la politie impreuna cu copilul ca sa depuna martuire (singurul martor in dosarul de agresiune fizica ) si am fost asigurata ca marturia lui se va face in fata unui asistent social, cand am ajuns .... surpriza, domnul procuror nu a adus asistentul si mi-a replicat "doamna X eu am crezut ca o sa ne intelegem asa .... " :-/ , "cum adica asa? m-ati asigurat ca totul va fi conform legii si acum imi spuneti sa fac intelegere ???? eu nu fac intelegere cu politia/procuratura, eu vreau sa fie totul facut conform legii X-( " si atunci distinsul domn procuror m-a dat afara din birou, si atat... Cui sa ma mai adresez ? Guvernului ? Presedentiei ? CEDO? Cui sa-i mai spun? Pur si simplu plangerile mele nu se mai rezolva .... Mai sunt cam 5 saptamani si cred ca am sa-i transmit domnului procuror o felicitare in care ii voi scrie ca ma bucur ca sarbatorim 1 anisor de cand avem in sertarele dumnealui cele 2 dosare ... :vishenka:
Buna seara,
am si eu o intrebare .... ce sunt firmele de recuperatori debite ??? .... De exemplu , ca orice persoana din Romania noastra mare, te afli intr-un impas financiar si faci un imprumut in banca (excludem cele la care se garanteaza cu imobilul deja achizitionat sau pe care il vei achizitiona !). Si dupa un timp nu mai reusesti sa iti platesti ratele (iarasi excludem pe cei care nu vor sa le mai plateasca desi au in continuare posibilitatea financiara!). Si intr-o "buna zi" te trezesti in cutia postala cu o instiintare de la banca, cum ca af fi cazul ca suma pe care ai imprumutat-o de la dumnealor sa o achiti in 48 de ore .... (suma pentru care la momentul in care s-a facut imprumutul ei au considerat ca nu e nevoie sa garantezi cu proprietatile tale, si ca o poti achita in 5 sau 10 ani !). Desigur nu ai cum si te "trezesti" ca iti apare la usa un astfel de "domn" :innocent: de la firma de recuperare si incepe sa-ti faca un inventar ... :Ai casa proprietate ? Ok, o luam. Ce mai ai ? Ai masina ? Foarte bine, o luam si pe asta . Calculator ai ? Nu ? Cum nu ai ? Toata lumea are, sa-ti iei , ca il luam si pe ala (curios ca nimeni nu vrea sa-ti ia soacra sau sa-ti plateasca chiria la apartament si sa-ti creasca copilul pe care il ai, in timp ce tu le poti plati lor linistit ratele)... etc, etc, etc ..... Dupa ce lege lucreaza acesti domni ??? Acesta dupa parerea mea este un jaf ! Daca banca a considerat ca pentru suma pe care mi-o imprumuta nu are nevoie de garantie imobiliara, cine ii da dreptul "domnului de la recuperari" sa-mi ia proprietatile ??? Cine sunt de fapt? Ce sa inteleg, ca vechile clanuri de camatari din anii 90 ' - 99' isi "practica " acum vechea meserie oficial ? (caci dupa atitudine, cam astia ar fi) ! Deci eu inchei un contract cu banca si ajung sa ma cert cu camatarii care acum au firme? Daca pentru "rai platnici" exista legi, legea nu e pentru toata populatia Romaniei ? Au acesti "domni" anumite drepturi de care noi ceilalti nu beneficiem ? Ce drepturi au ei asupra noastra ? Unde ar trebui sa citim si sa ne informam despre ce au voie si ce nu au voie sa faca? Daca in urma amenintarilor repetate faci un infarct si iti ramane copilul orfan, raspunde penal firma respectiva ? Iti creste "domnul recuperator" copilul ? Sau daca ramai paralizat, in pat (depinde daca o sa mai ai in care .... :hm: ) vine acest stimat domn si te ingrijeste ??? Ii rog pe domnii(doamnele) avocati/consilieri juridici sa ne spuna si noua celor care nu cunoastem legea asa de bine ca dumnealor unde ne putem informa detaliat despre acest subiect, sa ne cunoastem si DREPTURILE nu numai OBLIGATIILE . Printre utilizatori am observat ca sunt si ... recuperatori. Nu ar strica sa ne lamureasca si dumnealor , daca tot sunt de meserie ... Imi cer mii de scuze , dar nu doresc sa jignesc pe nimeni si nu ar trebui sa se simta nimeni ofensat, dar mi se pare normal sa stiu ... cine imi va bate la usa. Va multumesc foarte mult.
Va multumesc foarte mult tuturor pentru promptitudinea raspunsurilor. Eu am solicitat deja in scris bancilor respective ca sunt de acord sa se aplice poprirea pe salar (prima data pe 23 iunie 2010, si am revenit si pe 30 iunie cu aceeasi cerere). Nimeni nu a raspuns. Conform informatiilor primite din partea dumneavoastra ar trebui sa ma astept la poprire pe salar, ce se intampla insa daca ma trezesc cu vre-o somatie din partea unei firme de recuperari prin care ma anunta ca vin sa vada apartamentul locuiesc si ce lucruri sunt in casa ??? Mentionez ca pe adresa din Bucuresti eu am viza de flotant efectuata de circa de politie , viza ce expira pe 16 iulie 2010. Au voie sa intre in apartament daca nu e al meu? Au voie sa vada ce lucruri sunt in casa , daca nu sunt ale mele ? Ce fac ? Le dau voie pur si simplu sa perchezitioneze apartamentul? Mentionez ca proprietarul apartamentului nu stie de situatia mea cu bancile....