avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Activitate angyandreescu

Activitate angyandreescu

In momentul transmiterii adresei de poprire, la banca respectiva societatea in cauza nu avea niciun cont deschis. S-a comunicat executorului ca SC nu are conturi deschise si i s-a restituit poprirea.
La o luna dupa, SC isi deschide cont, creditorul acuzand ca banca a incalcat legea pt ca nu a pus automat poprire pe contul deschis ulterior.
Ce e de facut?
Pot obliga banca sa radieze o ipoteca, in cazul in care s-a schimbat propietarul imobilului adus in garantie?
Am si eu o nelamurire in ceea ce privesc conditiile pt a putea accesa programul prima casa. In OUG 60/2009 e mentionata, ca si conditie, ca nu trebuie sa detii sau sa fi detinut in proprietate nicio locuinta. As vrea sa stiu daca detinerea in proprietate a unei case la tara (in urma succesiunii dupa moartea bunicului, bunica a facut act de vanzare-cumparare pt cei 2 nepoti) reprezinta ca aceasta conditie nu e respectata.
Buna ziua.
As vrea sa stiu si eu cum se procedeaza dupa comunicarea sentintei de divort pentru a putea schimba actele de identitate. Sentinta a fost comunicata acasa. Ce trebuie facut pentru ca actele de identitate sa fie schimbate si daca exista un termen legal in care acestea trebuie schimbate.
Multumesc
As vrea sa stiu daca prevederile referitoare la cumulul pensiei cu veniturile salariale din legea 329/2009 sunt aplicabile si pensionarilor care au incheiate conventii de prestari servicii in domeniul achizitiilor publice.
multumesc
Răspuns la discuția spatiu minim per angajat
Multumesc mult pt actul normativ
O zi frumoasa
Răspuns la discuția spatiu minim per angajat
Nu, eu am destul spatiu. Intrebarea am primit-o de la un prieten, in urma unor articole aparute in ziare (cred ca prin luna iulie), articole in care se facea trimitere la codul muncii (precizau ca acesta ar face recomandarea ca spatiul minim per angajat sa fie de 6 mp). Eu personal nu am gasit asa ceva in codul muncii, de aceea eram destul de curioasa.
[ link extern ]
Acesta este link-ul pt unul din articole
O zi buna
Stie cineva cadrul legal care reglementeaza ce spatiu minim e necesar fiecarui angajat? M-ar interesa un act normativ. Multumesc.
Buna ziua. O societate vrea sa incheie un contract de imprumut cu unul din actionari (care este strain). Fiind implicata o persoana straina, este necesara implicarea Bancii Nationale in acest sens? Am inteles ca pt astfel de contracte de imprumut (in care o parte este straina) este necesara informarea Bancii Nationale.
Multumesc.
Nu am avut in intentie sa jugnesc pe nimeni. Numai ca, din cautarile mele, numai in codul civil am gasit acest aspect reglementat.
In privinta distantei dintre constructie si gardul nostru nu pot spune decat ca este sub 30cm. Deci nu respecta distanta legala.
Multumesc oricum pt sfaturi.