avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Activitate Avocat Oana Bugeac

Activitate Avocat Oana Bugeac

Răspuns la discuția Divort
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua! Opinia juridica pe care v-o putem oferi se intemeiaza pe legislatia romana, astfel incat orice procedura accesati in Germania va fi supusa legislatiei germane. In Romania, aspectele care se analizeaza in divorturile cu minori privesc locuinta minorului, autoritatea parinteasca (deciziile cu privire la minor), programul de vizita al parintelui nerezident, obligatia de intretinere a minorului. Zi frumoasa!
Răspuns la discuția acte
Buna ziua! Pentru un raspuns complet este necesar sa prezentati o copie de pe contractul de vanzare-cumparare, In principiu, programul Prima Casa impune o interdictie de instrainare in primii 5 ani, astfel incat abia dupa primii 5 ani veti putea incheia un act de instrainare intre dvs si cumnata. Zi frumoasa!
Rasca Anca, ai aflat intre timp raspunsul la intrebare? Ne poti lamuri? Taxa pt restituire este cea de la litera b?
Incercati sa verificati pe portalul instantei de unde ati avut domiciliul comun iar daca acolo nu gasiti niciun dosar inregistrat cu numele dvs puteti verifica la starea civila de unde s-a incheiat casatoria.
Răspuns la discuția gemenii intr-un divort
In primul rand, este important sa poata dovedi ca are resurse financiare suficiente pentru a ingriji de ambii copii si a le mentine standardul de viata pe care l-au avut cat locuiau cu ambii parinti. Apoi, este necesar sa adune toate dovezile care il descriu pe tata ca fiind o influenta negativa asupra cresterii si educarii copiilor, intrucat aspectul cel mai important in aceasta cauza este respectarea interesului superior al copilului. Cel mai sigur este sa va sfatuiti cu un avocat pentru a studia in detaliu situatia. O seara frumoasa!
Răspuns la discuția va rog din suflet sa am ajutati
Nu e 182 CP, mai ales dupa 3 ani. Si-a pierdut auzul? Ma indoiesc... Plus ca literatura medico-legala nu vorbeste de hipoacuzie la perforare de timpan, in cazul in care se intervine medical in timp util. Ar trebui sa fie 180/181 CP, unde impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
Ce e de facut la acest moment? Sa dati declaratii - singuri sau asistati de un avocat - si sa va sustineti varianta, eventual sa puteti conta pe celelalte persoane care au asistat, sa va confirme versiunea. Din ce ati povestit reisese ca toti martorii sunt in favoarea dvs... adica fapta nu exista - neinceperea urmaririi penale.
Răspuns la discuția PROBLEME MEDICO LEGAL
Puteti cere o contraexpertiza medico-legala - cu referire la intinderea zilelor de ingrijire medicala; in plus, fata care era implicata in conflict ar trebui sa fie audiata de organele de urmarire penala, ocazie cu care ar trebui sa confirme sustinerile dvs cum ca evenimentul s-a intamplat la 2 ore dupa eliberarea certificatului medico-legal.
Răspuns la discuția Permis retinut
Inca o data: dosarul penal este in legatura cu savarsirea infractiunii de conducere fara a avea acest drept (art 86 alin 2 din OUG 195/2002) - deci nu sunt necesare alte probe de sange ref la alcoolemie.
In cel mai rau caz, dosarul ajunge in instanta si primiti o pedeapsa cu suspendare, insa permisul auto va fi anulat.
Răspuns la discuția Permis retinut
Nu ma refeream la invocarea necunoasterii legii, ci la situatia in care incalcarea legii nu s-a facut cu rea-credinta (respectiv a condus fara drept nu pt ca stia ca ii este interzis, ci din cauza unor imprejurari speciale) - latura subiectiva a infractiunii, vinovatia - element constitutiv al infractiunii in sensul art 10 alin 1 lit d CPP.
Rolul avocatului se evidentiaza tocmai in dovedirea unor astfel de situatii interpretative.
Răspuns la discuția Permis retinut
La primul control ati fost sanctionat pt conducerea sub influenta bauturilor alcoolice - la testare a iesit o concentratie de sub 0,4 litri/alcool in aerul respirat, ceea ce nu presupunea probe suplimentare de sange, este vorba doar de o contraventie, sanctionata cu amenda si suspendarea dreptului de circulatie pe 90 de zile insa dovada de circulatie se da fara drept de circulatie ( art 11 alin 3 OUG 195/2002).
La al doilea control s-a constatat ca ati condus fara drept si s-a intocmit dosar penal pt aceasta infractiune, prevazuta de art 86 alin 2 OUG 195/2002 - care se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau amenda.
Cu ocazia audierilor, puteti insista pe situatia de fapt, inclusiv aceea ca nu ati stiut ca dovada este fara drept de circulatie, ca intentionati doar sa duceti autoturismul in apropierea casei s.a., incercand sa obtineti o neincepere a urmaririi penale pe motiv ca faptei ii lipseste vinovatia sau o scoatere de sub urmarirea penala pe motiv ca faptei ii lipseste gradul de pericol social specific unei infractiuni, in acest caz urmand sa primiti o sanctiune administrativa, cel mai probabil amenda de pana la 1000 lei.