avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Activitate Thanis

Activitate Thanis

Prin anii 90, am luat un împrumut de la o bancă (acea bancă nu mai funcționează) cu garanție apartamentul în care locuiam. Împrumutul a fost achitat și am crezut că ipoteca s-a anulat de la sine. Acum, când vreau să fac intabularea apartamentului văd că respectiva bancă desființată este încă deținătoare de ipotecă asupra apartamentului. Cum pot anula această situație? Menționez că nu mai am nicio chitanță sau copie al vechiului contract de împrumut.
Discuție PFA
Ce cheltuieli cu utilitatile pentru sediu ( telefon, curent electric, intretinere ) se pot deduce din profitul realizat ca PFA?
Am un PFA cu impozitare reală din iunie 2011. Am plătit Impozt conform cu declaraţia de venit estimat pe 15 iunie, 15 septembrie şi15 decembrie 2011
. Cum procedez mai departe? Când depun următoarea declaraţie 220 şi cum prezint bilanţul contabil pentru perioada iunie 2011 martie 2012?
Bună ziua! Vă mulțumesc pentru răspuns! Contabila Asociației nu a înregistrat corect sumele consemnate în cont. La bancă nu se acceptă decât CNP plătitor Deasemenea, la bancă nu este înregistrată Asociația de Locatari ci contul este deschis pe numele președintelui . Deci este clar că Asociația de Locatari nu are personalitate juridică și nici ^calitate procesuală^ în instanță
Bună ziua! Sunt un membru al unei Asociații de Locatari din Iași. Din luna iunie 2010 plătesc prin bancă întreținerea lunar, la două apartamente (prin bancă deoarece este Hotărârea Adunării Generale a Asociației de Locatari). La bancă este obligatoriu ca să te înregistrezi cu CNP ca plătitor deci pentru al II.-lea apartament sunt înregistrat tot eu ca plătitor, cu specificația PENTRU (numele persoanei care locuiește și nr. apartamentului respectiv). Unele plăți nu au fost înregistrate corespunzător, astfel că eu sunt cu sume în avans, iar persoana respectivă (are 84 de ani, e cu handicap accentuat și permanent - nevăzător) are restanțe, numai în unele luni. Am fost, din februarie 2011, de mai multe ori la sediul asociației și am depus sesizări înregistrate dar nu am primit răspuns de la Președintele Asociației - am depus și copii după chitanțele de plată. Am citit mai demult despre faptul că se poate face plata într-un cont pe numele asociației fără a fi cu penalizări pentru restanțe până la clarificarea situației. Vă rog să-mi dați amănunte dacă este posibil așa ceva, care articol de lege este pe acest subiect. Deasemenea vă rog să-mi spuneți unde mă pot adresa pentru a rezolva litigiul. La Serviciul Asociații de proprietari al primăriei am primit cu altă ocazie răspunsul că nu se pot implica decât la Asociațiile de Proprietari nu și la cele de Locatari. Conform legii actuale, Serviciul trebuie să îndrume Asociația de Locatari până la constituirea Asociației de Proprietari, să controleze și să sancționeze asociația dacă este cazul.Tot conform legii, Asociația de Locatari este ilegală deoarece nu are personalitate juridică. Nu este constituită în baza unei hotărâri judecătorești ci este formată după legea veche, abrogată, numai prin înregistrarea la Administrația Financiară Locală. Scuzați mesajul meu cam lung dar simt că nu mai rezist! Vă mulșumesc pentru răspuns!
Bună ziua! Am înființat anul acesta un PFA cu impozitare reală. Anul acesta din ce am văzut nu trebuie să depun bilanț contabil la 30 iunie. Dar la sfârșitul anului 2011? Venitul declarat este sub 35000 Euro. În afară de declarațiile de venit din 15.06, 15.09 și 15.12 ce obligații mai am? Plătesc și CAS la datele menționate! Vă mulțumesc!
Discuție divort
1. Sunt in partaj dupa pronuntarea divortului. Locuim in acelasi apartament. Instanta a hotarit 50% pentru fiecare sot in privinta apartamentului. Mi s-a atribuit mie, cu conditia sa platesc fostei sotii 1,5 miliarde. Daca eu nu platesc, ce se intimpla? Conform Art. 673 Cod civil, se atribuie apartamentul celuilalt coproprietar. Daca nici el nu plateste, apartamentul va fi scos la licitatie. Atunci vom imparti banii obtinuti in urma licitatiei, sau va trebui sa achit tot 1,5 miliarde lei?
2. Am doi copii majori. Care articol din lege prevede ca se plateste pensie alimentara numai daca urmeaza studii superioare la curs de zi?
Va multumesc!