Buna ziua , lucrez in sistemul sanitar si indeplinesc functia de registrator medical pe o sectie . In urma reorganizarii structurale a unitatii sanitare am fost obligati sa mai primim un compartiment pe sectia noastra. Acest compartiment nu are angajat un registrator medical desi organigrama are si un astfel de post. In aceasta situatie asistentul coordonator al acestui compartiment ( cu aere de mare sef, si care nu prea cunoaste bunele maniere) are pretentia ca eu angajata pe alta sectie sa fac toata munca ce tine de calculator chiar daca nu intra in atributiile mele .In urma unor afirmatii ale mele cum ca nu as fi secretara ei a mers la conducere si este posibil sa ma trezesc cu o decizie cum ca voi avea ca sarcina de serviciu si compartimentul lor. Ce as putea face in aceasta situatie . Pot fi si urmari mai grave daca refuz sa o ajut daca nu este respectuasa?
Buna ziua sunt administrator la o asociatie de proprietari si am chemat in instanta un proprietar pentru recuperarea debitelor. Deoarece in acte este proprietara si sotia am solicitat instantei ulterior si introducerea acesteia in acelasi dosar tot in calitate de parat, insa instanta ne-a cerut sa mentionam temeiul de drept material si drept procesual pentru care cerem introducerea in cauza a acesteia. As dori dac se poate sa ma lamuriti la ce anume se face referire. Va multumesc o seara buna.
Dupa ultima discutie cu mama am aflat ca apa este din forari proprii di n comuna deci ei nu au o societate ce le furnizeaza acest serviciu ,PV nu i-a facut nici la scoaterea apometrului vechi dar nici la montarea apometrului nou cat despre contract de furnizare apa nici nu poate fi vorba ,nu au asa ceva abia acum vor sa le faca oamenilor contracte dupa mai bine de 5-6 ani
Ma numesc Keresztes ana si am o problema cu care va rog sa ma ajutati ,mama mea locuieste la sat si a fost nedreptatita la facurarea consumului de apa.Apometrul acesteia sa defectat si nu a mai inregistrat corect consumul de apa ,in urma citiri apometrului i s-au bagat la plata 700m de apa mentionez ca consumul in ultimi 7 ani a fost de 621 de metri cumulati deci o medie de 90 de metri pe an.A schimbat apomerul defect defectinea acestuia constand in faptul ca la cea mai mica atingere sau scuturare inregistreaza alt index aleatoriu ,mentionez ca la scoaterea apometrului nu s-a intocmit nici un proces verbal de constatare a defectiunii iar viceleprimer i-a vorbit foarte nerespectuos .Exista vreo lege care ar puteao ajuta sa nu plateasca o suma asa de mare nu se poate factura consumul anului precedent sau sa se faca o medie a anilor precedenti.Va multumesc mult pentru ajutor.
Daca as avea alt loc de munca as renunta la asociatie ,in orasul in care locuiesc rata somajului este destul de mare iar eu am doi copii acasa unul de 7ani si unul de 3luni iar cu venitul sotului nu putem sa facem mare lucru adica in jur de 2000lei lunar,Iar contractul individual de munca este cel clasic nu credeam in veci ca se va ajunge in aceasta situatie deoarece doamna respectiva pana acum o saptamana ma sustinea in deciziile luate tin sa mentionez ca sunt noua in acest domeniu si sunt o persoana care nu accepta sa ocoleasca legea sau sa o interpreteze dupa bunul plac.
Buna ziua sunt administrator in cadrul unei asociatii de proprietarii de un an si jumatate si unul dintre membrii comitetului executiv imi cere acum dupa atita timp sa imi desfasor activitatea doar la sediu asociatiei timp de 8 ore pe zi.Mentionez ca sediul asociatiei este un capat de hol cu un geam putrezit prin care iarna bate vantul iar usa este din placaj si cade daca cineva se impinge mai tare in ia. Eu ma folosesc de laptopul si imprimanta personala si nu ma pot deplasa zi de zi cu toate aceste dupa mine dar nici acolo nu le pot lasa de frica hotilor,locul neavand nici un fel de protectie. Va rog sa imi spuneti daca exista vreo lege care ma obliga sa fac ceea ce imi cere aceasta doamna sau este ilegal ce imi cere (mentionez ca doamna respectiva doreste aceste schimbari deoarece a cerut niste favoruri nu tocmai corete care nu i-au fost satisfacute) .Astept raspunsurile dumneavoastra si va multumesc.