In cursul anului 2008 s-a acordat spor ptr.functionar public si ulterior Curtea de Conturi a constatat ca este nelegal acest spor.Angajatorul trebuie sa recupereze acest spor, iar functionarul nu mai este in functie. Care ar fi temeiul recupararii?
va multumesc
Multumesc pentru raspunsuri.
Ceea ce nu am aratat pana acum: este vorba de un partaj; s-a efectuat o prima expertiza si expertul a stabilit aceeasi suprafata ( 420 mp) ca si schita de care vorbeam.Ulterior, la obiectiunile partii adverse (obiectiunile se refera strict la casa de locuit ca ar fi comod partajabila) instanta dispune numirea unui nou expert si prin urmare s efectueaza o noua expertiza, gasindu-se sup. de 430.91.
Instanta a luat in considerare sup. de 430.91 mp s- a procedat la partajare.
Prin urmare nu exista o sup. de teren detinuta doar in mod virtual?
Buna ziua! Am si eu o intrebare: lucrarea de cadastru( schita de amplasament) are mai putina importanta decat expertiza judiciara ( facuta la cererea instantei si in urma masuratorii facute cu ruleta, expertul gaseste o sup. de aprox.11 mp in plus)?
Este corect ca instanta sa aiba in vedere doar masuratoarea efectuata de catre expert?Nu sunt partile prejudiciate fiindca detin numai virtual o sup. de teren?
reclamant x ( cu cota de 1/8) solicita iesire indiviziune fata de y ( cota 1/8 ) si z( cota 6/8) din casa formata din 4 camere si o bucatarie- teren 420 mp, fara a preciza nimic altceva.
Paratul z solicita atribuirea casei si a terenului si obligare la sulte.
Primul expert a spus ca imobilul- casa nu este comod partajabil ( casa vagon) .
Instanta numeste un alt expert motivand ca primul nu a raspuns intr-un anumit fel referitor la posibilitatea de afi partajabil imobilul.
Al doilea expert expune varianta propusa de x ( care acum doreste sa ramana in indiviziune cu Y) , arata ca este partajabil la limita, si din cele 4 camere si doua holuri "atribuie " lui x si y 2 camere si un hol( amandoi au 2/8 ) iar lui z o camera si bucataria ( lipite una de alta) in conditiile in care acesta are 6/8 cu sulta.
In ceea ce priveste terenul x si y primesc 117 mp iar restul z + anexe, care cad.
Este normal ca z sa primeasca in natura mult mai putin decat cota sa legala?
Inseamna ca majoritatea se supune minoritatii?
Este admisibila cererea principala a lui x in cond in care acum doreste sa ramana in indiviziune cu y, parat?
Este normal ca expertul sa propuna doar aceasta varianta, fara alte motivari, fara sa precizeze decat ca imobilul este partajabil la limita? Nu trebuia ca el , ca specialist, sa propuna varianta tehnica pe care o considera buna potrivit disp. legii si cotelor partilor?
Va rog, dat-mi un raspuns pentru ca eu sunt sigura ca z este nedreptatit, doar pentru ca instanta ghideaza cum va solutia.
Poate sa-mi raspunda si un domn expert daca cele aratate sunt legale sau ?
cum as putea sa rezolv problema mea?
In anul 1955 am cumparat impreuna cu sotul si socrii mei teren si casa prin chitanta de mana( vanzatorii nu aveau nici ei titlu).Lipit de aceasta casa am construit cu sotul cateva camere ( fara autorizatie)
Am divortat anul trecut iar soacra m-a dat afara din casa; sotul locuieste la concubina.
Am vreun drept sa stau in casa, fiindca nu am locuinta?Ce trebuie sa fac?
va multumesc
Dati-mi va rog un sfat pentru a-mi rezolva situatia; s-a pornit executarea silita si mi s-a scos casa la licitatie, nu s-a prezentat nimeni, de doua ori.Stiu ca acum scade pretul, dar am gasit eu cumparatori.Intrebarea mea este: pot vinde in aceste conditii la un pret avantajos fiindca am gasit cumparatori?
multumesc,
Spuneti-mi va rog daca in cauza casata( in apel) cu trimitere spre rejudecare la fond, mai poate fi judecata de acelasi complet ( cel de la fond ma refer, deoarece dosarul a fost repartizat aceluiasi complet)
Multumesc
pot solicita suspendarea executarii unui titlu emis de AFP chiar daca nu mai sunt in termenul de 15 zile?
Procesul vb. in baza caruia a fost emis titlul ex. a fost anulat la judecatorie, dar s-a facut recurs ce se afla inca pe rol.