avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Activitate egkertsou

Activitate egkertsou

Buna seara ,
As dori sa aflu , dacă știe cineva , unde este arhiva carților de munca a fostului Institutului Proiect București ( IPB) .
Mulțumesc
Buna ziua . Referitor la cititoarele de căldura , am citit ca pentru blocurile neanvelopate nu exista obligativitatea montării acestor cititoare . Este adevărat ? Mulțumesc .
Răspuns la discuția Succesiune
Va multumesc.
Discuție Succesiune
Buna ziua,
Este vorba despre fratele meu care a decedat .Succesori sunt sotia supravietuitoare si eu(nu exista copii) . Fratele meu avea mostenire de la parinti nostrii un teren. Intrebarea este :
Dat fiind ca terenu nu este bun realizat in comun cu sotia lui ci este mostenit de fratele meu de la parinti, cat din acest teren revine sotiei si cat imi revine mie. Multumesc
Răspuns la discuția Declaratia 094 si declaratia 200
Multumesc pentru raspuns. Intrebarile se refereau de asemenea si la :
1. Cifra de afaceri este suma facturilor emise ?
2. In Declaratia 200 ventul brut se refera la sumele incasate efectiv in 2014 sau tot la suma facturilor emise
Buna seara. Sunt PFA platitor de TVA trimestrial. am doua nelamuriri:
1. In Declaratia 094 suma pe care trebuie sa o trec la rubrica "cifra de afaceri " este suma facturilor emise cu sau fara TVA
2. In Declaratia 200 venitul brut se refera la totalitatea sumelor efectiv incasate in anul respectiv(fara TVA ) sau la suma totala facturata (fara TVA) in anul respectiv .
Multumesc
Multumesc mult, banuiam dar vroiam sa am parerea unui specialist.
o zi buna in continuare
Cat si cum se plateste impozitul pe dividente pentru un asociat cetatean american?
Multumesc
Răspuns la discuția Inregistrare in scopuri de TVA
Buna ziua. Serviciile se desfasoara in Romania, pentru un partener din UE. M-am inregistrat la ROI , stiu lectia,mi-am luat si CUI-ul pentru facturari externe , nu am gasit insa nicaieri ce se intampla cu plafonul pt. inregistrarea in scopuri deTVA cand incasezi in valuta. Mi se pare putin aiurea sa trebuiiasca sa inmultesc suma cu cursul de la data incasarii ca sa ajung la o suma care apoi impartita la 3,38 sa-mi dea mai putin cand de fapt eu voi incasa 65000 direct in valuta ,valuta care intra in banca romaneasca , iar baremul conform codului si protocolului cu UE este de 65.000 euro .
Oricum va multumesc mult pentru lamuriri.
Răspuns la discuția Inregistrare in scopuri de TVA
Buna ziua,
Multumesc in primul rand pentru raspuns. Activitatea o voi desfasura la biroul meu din Bucuresti si este de consultanta. de asemenea am si contracte in lei pe care le derulez si nu stiu ce se intampla cu cele in valuta. La ce curs se convertesc in lei, la cursul platii sau la cursul intrarii Romaniei in piata comuna. Intreb asta pentru ca suma de 220.000 lei a rezultat din transformarea sumei de 65000 euro in lei la cursul de la data intrarii in piata comuna si care la cursul de azi inseamna vreo 50000. Dar atunci cand incasezi in valuta este normal sa inmultesti cu cursul de azi si apoi sa imparti la cursul de atunci. Eu incazez in valuta, de ce trebuie sa fac convertirea in lei. Asta e dilema mea.