Intrebarea mea, dupa cum se vede in titlu, e ce edituri mai publica autori necunoscuti? Si, mai mult, chiar daca publica cineva, mai exista public pentru acesti autori? Cumpara cineva o carte care nu are un nume cunoscut scris pe ea?
Pacat ca s-a ajuns aici, vad in jurul meu atat de multa lume nepasatoare fata de cei care poate ar avea ceva de zis.
Ufff, tara bazdaganiilor:)). Am tinut sa postez intr-un final, experienta mea fiind destul de vaga despre originile acestor ....tampenii, dar totusi destul de reala in contact cu ele. Atat cu asa-zisa "mama-omida" care mi-a ghicit ca o sa plec la drum si o sa am "succesuri" (hihi), ca am un inger pazitor puternic dar ca l-am indepartat si m-am dat pe mana diavolului (in acel moment un val de nestapanita ironie m-a apucat, dar l-am tinut bine:) ), si pana la urma, mi-a ghicit ca am nevoie de un preot. I-as fi recomandat si eu cativa psihiatri destul de bunicei, dar mi-era mila sa-i tai elanul bietei batrane... Deci asta a fost "una bucata experienta".
A doua, un pic mai necostisitoare dar la fel de inutila a fost MLM-ul. Sau ma rog... O varianta a sa: asigurari. Da, stiu, o sa spuneti, "oare cum de nu te-ai gandit ca e o aiureala inainte sa te bagi". M-am gandit. De fapt, am stiut. Am 20 de ani, relatiile mele cu oameni care isi permit asigurari scumpe si investitii sunt cam inexistente. Deci, cum ar spune un prieten de-al meu :epic fail:P A tinut 2 saptamani toata treaba, in care nu am facut nimic in afara de un curs complet inutil in care ne invatau tehnici de manipulare.... Ehh, ce sa zic... Poate imi vor folosi si alea la ceva odata...:)
Citind chiar in acest moment din "Teoria generala a dreptului" (studenta la Stiinte juridice, anul 1), am dat peste un lucru care mi se pare macar incorect (nu din punct de vedere al autorilor, ci din punctul de vedere al problemei in sine). Vorbind despre trasaturile generale ale dreptului ca sistem, la completitudine se spune ca "judecatorul care va refuza sa judece sub pretext ca nu exista lege sau ca este intunecata va fi raspunzator de denegare de dreptate. Cu alte cuvinte, daca legea poate avea lacune, dreptul nu. In lipsa reglementarii, el va recurge la principiile generale ale dreptului". In primul rand, mi se pare extrem de incorect sa acuzi un judecator de orice, atunci cand sistemul este de vina. Si in plus, daca sistemul nu reglementeaza o anumita speta, se recurge la "principiile generale ale dreptului". Adica practic, la buna constiinta a persoanei care judeca, nu? Exista astfel de cazuri? Mi se pare o aberatie.
As vrea sa dau meditatii la engleza, dar dat fiind faptul ca am doar liceul absolvit cu atestat de cunoastere a limbii engleze de nivel maxim, ma intrebam daca pot sa fac asa ceva. Am 19 ani, ma descurc foarte bine, si am mai facut asta in liceu cu colegii care aveau probleme. Doar ca, cineva mi-a spus ca, in caz ca un parinte este nemultumit de rezultatele "elevului meu" ar putea sa-mi faca reclamatie, eu nefiind chiar autorizata sa fac asa ceva. Intrebarea mea este: pot sa dau un anunt la mine in cartier cum ca as da meditatii la engleza neavand facultatea de profil?
Conceptia mea despre iubire suna cam asa: Iubirea adevarata traieste o viata chiar daca e negata, urata, ignorata, lovita de greutati. Ea este ETERNA... si daca intr-adevar e asa, si daca intr-adevar iubirea adevarata poate suferi toate acestea, si sa iasa la lumina dupa toate, de ce nu ar putea ea suferi si o alta iubire tot atat de mare, luptand langa ea la fel de puternic, pentru a trai? De ce presupunem ca iubirea poate suporta atatea rautati stand neclintita in fata lor, dar ne revoltam la ideea ca ar putea suporta o a doua iubire standu-i alaturi?
nici nu stiu ce sa mai zic... sacul cu replici inteligente mi s-a terminat si am ramas total in pana de idei fata de argumentele voastre. se pare ca ideea mea este pana la urma, putin nereusita. eu imi inspir fictiunea din viata, la mine fictiunea este de fapt, in sinea sa,viata, personajele mele sunt construite din parti ale unor oameni reali, deci raspunzandu-i celui care a scris ca fiind vorba de fictiune este posibil, pot spune ca nu vreau ca o ideea a mea, oricare ar fi ea, sa fie posibila doar in fictiune. vreau ca oricine citeste ce am scris eu, chiar daca nu vor fi multi, sa se poata regasi macar intr-o mica parte din subiect. nu fac diferenta intre fictiune si viata pentru ca viata mi-a demonstrat de multe ori ca poate fi cu mult mai buna dar si cu mult mai rea decat fictiunea.
se vorbea mai sus despre faptul ca sufletul nu poate fi impartit, ca este complet obligat sa ajunga doar in rai sau doar in iad. aici am sa incerc sa contrazic, parerea mea fiind a unei persoane inca in plina dezvoltare atat fizica cat si morala, deci poate nu atat de experimentata ca a voastra (sunt pe cale de a implini 19 ani).
Lucian Blaga are o poezie care mi-a captat atentia si consider necesar argumentelor mele si un citat din aceasta :
ªi-ar înflori pe buza ta atâta vrajă,
de n-ai fi frământată,
Sfânto,
de voluptatea-ascunsă a păcatului?
Ca un eretic stau pe gânduri şi mă-ntreb:
De unde-şi are raiul -
lumina? - ªtiu: Îl luminează iadul
cu flăcările lui!
Lucian Blaga- Lumina raiului
deci, de aici pot eu trage concluzia ca, asa cum nu exista extrema bine-rau, pentru ca, daca cauti cu atentie in fiecare rau este si un bine, si in fiecare bine este si putin rau, nu exista ingeri sau demoni. fiecare este putin din fiecare si astfel si sufletul se poate dedubla astfel incat sa poate avea parti bune si parti rele, la fel cum cred ca se poate dedubla pentru a iubi in acelasi timp cu una din partile sale(nu neaparat buna sau rea) o persoana, si cu alta parte(la fel de irelevant care) o alta persoana.
ahh, si aici am fost intelesa gresit. nu e ceva ce vreau personal pentru mine. e o idee pentru o povestire care mi s-a conturat in minte. nu sunt eu persoana in cauza, ci e eroina mea.
si, inca un lucru. in cautarile mele am resusit sa gasesc ceva destul de interesant si relevant pentru subiectul meu : mai exact melodia lui Mary McGregor "Torn between two lovers", in care se pune exact aceiasi problema. versurile sunt, in opinia mea destul de reusite, si exemplifica destul de clar una din problemele care pot aparea intr-o situatie de genul acesta.