Va rog sa ma ajutati sa fac inregistrarea contabila pentru urmatoarea situatie:
Un bun (marfa) se vinde cu plata in 6 rate , in valoare de 30.000 lei.Tva 24%, avans 20%, dobanda 3360 lei repartizata uniform pe cele 6 rate.Valoarea de inregistrare a marfii este de 21.000 lei.
Avantajele in natura acordate salaritilor se asimileaza salariilor si se impoziteaza cu cas, imp...etc. sau nu.Firma plateste si TVA aferent produselor? Este vorba de produse care se acorda salariatilor.
Stie, ca mi-am luat datele necesare din calculator si le-am pus pe calculatorul meu(neavand laptop) si acum imi cere sa-i dau in scris cu ce scop le-am luat (crede ca le-am dus la alata firma(imi erau necesare pentru intocmirea extraselor de cont pentru clienti la 30.06.2010 si pentru intocmirea cash-flow). Nu m-am dus la alta firma.
Mi-am depus cererea de demisie din data de 23.07.2010. Sunt angajata la firma in functia de contabila. Am mentionat in cerere ca voi respecta preavizul de 15 zile. Se considera 15 zile calendaristice sau lucratoare, in cazul in care eu am notificat ca doresc incetarea contactului de munca? In perioada cand am depus cererea lucram la o situatie pentru firma dar in afara orelor de servici, seful meu stia. Acum ma acuza ca mi-am luat datele necesare pentru intocmirea acelei situatii acasa.Lucram acasa pe calculatorul meu. Ma pune sa dau declaratie , de ce am luat datele acasa. Ce poate sa-mi faca? (stia ca lucrez la acea situatie, dar pentru ca sunt hotarata sa plec din firma, ma ameninta).
Ce as putea face in cazul in care seful nu mi-a data concediul de odihna aferent anului 2009(zilele) si nici partea baneasca .Nici pana in prezent nu am plecat in concediu pe motiv ca nu are cine-mi tine locul. Se poate prescrie acest concediu? Daca imi aproba c/v concediului , pot intr-o luna sa primesc si co aferent 2009 si salariu aferent lunii lucrate din 2010?
Cum as putea sa ma acopar eu in calitate de contabil,in cazul unui control, daca seful imi cere sa nu declar tot tva-ul care este de achitat. Maine, poimaine imi poate spune ca nu el mi-a spus, desi semneaza decontul.:(
Ce ar putea face contabilul in cazul in care patronul ii cere sa nu declare tot tva-ul care este de plata, si ii semneaza el decontul de tva? Ce ar pati el (contabilul) in cazul unui control? Contabilul completeaza jurnalele de tva corect . Sa-si dea demisia?In afara de majorarile si penalitatile pe care le-ar plati firma ce i s-ar putea imputa contabilului?:((