As dori sa stiu ce legi sa citesc pentru a afla documentele necesare organizarii unei curse de enduro. Traseul va fi printr-o padure dintr-o comuna, la nivel de amatori.
Sper sa ma puteti ajuta cu conditiile necesare ce trebuie indeplinite pentru a organiza o asemenea cursa sau macar sa-mi indicati cateva surse unde as putea gasi raspunsuri.
M.N. asociat in cadrul S.C. Trans S.R.L. se retrage prin cesionarea a 50% din partile sociale catre asociatul sau F.T. la data de 1.02.2007, Prin hotararea adunarii generale M.N. asociatul retras/cedent trebuie sa primeasca valoarea partilor sociale cesionate si 50% din activul net patrimonial al societatii,care la acea data era de 1.000.000 lei,din care M.N. avea dreptul la 500.000 lei.
In urmatoarele 3 luni de la retragere a primit suma 250.000lei care a fost inregistrata in contabilitatea firmei S.C. Trans S.R.L.
O parte din activul net al firmei era reprezentat de "Rezerve din facilitati fiscale- impozit pe profit" in valoare de 500.000 lei, rezerva care a fost lichidata prin preluarea intregii sume de bani de catre asociatul cesionar F.T. la lichidarea S.C. Trans S.R.L.
Societatea a fost dizolvata,lichidata si radiata din registrul comertului conform art 235 din L31/1990,asa cum reiese din Incheierea pronuntata de judecatorul delegat.
Ca urmare a lichidarii F.T. a preluat intregul activ inclusiv suma de 500.000 lei din "Rezervele din facilitati fiscale" astfel cum reiese din bilantul de lichidare din data de 30.07.2008.
M.N. afla de lichidare in semptembrie 2009 si doreste recuperarea sumelor de bani pe care nu le-a primit din retragerea sa+ repararea prejudiciului.
Asta ar fi speta, problema mea este daca M.N mai are dreptul sa ceara acei bani?
Sper sa ma puteti ajuta cu un raspuns.
As dori sa stiu daca e adevarat ce am auzit cum ca in curand va exista si un al treilea " 2%"
Pana acum stiu ca sunt doi, primul se duce catre pensia privata, al doilea se duce catre o organizatie,fundatie...etc. si al treilea (de care va intreb) s-ar duce catre o firma de asigurari de sanate (catre un fond de sanatate).
Stiti ceva de acest aspect? Va multumesc anticipat.
As dori sa stiu ce legi,ordonante sau hotarari de guvern sunt pentru zonele defavoritate din care sa aflu facilitatile si conditiile pentru o firma infiintata acolo.
Am gasit cate ceva pe net, dar nu sunt sigur de actualitatea lor.Sper sa ma puteti ajuta.Va multumesc.
Dar daca nu il platesc ce poate sa faca?Daca ei nu vor sa respecte legea care spune ca in 10 zile daca nu folosesc serviciul pot sa reziliez contractul, atunci singura modalitate ar fi sa nu platesc. Credeti ca ma vor actiona in instanta?
Ieri s-a incheiat un abonament de telefonie la vodafone,la care s-a primit si un telefon gratuit. Problema mea este ca nu era necesar acel abonament si acum vreau sa reziliez contractul.Am sunat la ei, sa aflu detalii despre aceasta problema unii il luau pe "nu se poate" in brate, altii ziceau ca merge, iar a treia varianta a fost ca ar fi mers in 10 zile dupa cum e legea, dar pentru ca au dat si telefon gratuit nu se mai poate.
As dori sa stiu se poate sau nu rezilia acest contract, bineinteles fara a fi nevoit sa platesti taxe pentru acest serviciu,care nu sunt deloc mici.
Sper sa ma puteti ajuta cu aceasta problema.Va multumesc.