avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters146685

Activitate ContSters146685

Avand in vedere faptul ca nu a participat cu nimic la cresterea copilului si nu vrea sa semneze actele de iesire din tara a copilului,cum ar fi indicat sa procedez in acest caz? El nu este in tara si a spus ca imi semneaza doar pt Italia (unde este sora mea) dar eu vreau sa plec in Austria unde e prietenul meu si el stie asta, tocmai de aceea nu vrea sa semneze(din gelozie).
Buna ziua. Mi-ar trebui procura sa ies din tara cu copilul din afara casatoriei dar trecut pe numele tatalui ?Multumesc.
Ca sa pot iesi cu copilul din tara imi mai trebuie procura de la fostul sot?Suntem divortati legal din 2005. Ce alte acte pentru copil imi mai trebuiesc?Va multumesc.
Mentionez ca procesul verbal nu l-a dat, spunand ca il trimite prin posta.
Buna ziua. Va rog sa ma informati si pe mine daca mai e legal sa se blocheze rotile la masinile parcate in locuri nepermise. Azi am asistat la o blocare de roti discriminatorie. Am facut si fotografii in acest sens. Cand i-am zis celui care a venit sa deblocheze rotile si sa incaseze amenda, a spus ca nu mai poate bloca acele masi deoarece se afla inafara orei de lucru (era putin dupa ora 16). Ce se poate face in acest sens? Va multumesc.
Răspuns la discuția somaj
Am fost azi la scoala si directorul mi-a spus ca a sunat la fortele de munca si i-a spus ca trebuie sa aleg intre a lua somaj si sa predau cele 4 ore care le mai au la dispozitie. Am optat pt somaj, iar orele le-a dat la altcineva...
Discuție somaj
Buna seara!
Sunt cadru didactic si vreau sa depun dosar ptr somaj. Intrebarea este daca am posibilitatea sa mai predau cateva ore (4) la o scoala si sa fiu remunerata la plata cu ora in conditiile in care voi fi somera?
Va multumesc.
Buna seara. Sunt debutanta in invatamant si va rog sa ma informati daca este corect ca directorul solii sa asiste la trei ore consecutiv fara sa ma anunte cel putin cu o zi inainte, si sa scrie in fisa de evaluare a profesorului (sau cum se cheama) ca nu am cerut carnetele de elev cand am notat elevii, desi nici directorul nu face acest lucru niciodata.Eu credeam ca dirigintii trebuie sa faca acest lucru, iar cand imi aduceau copiii carnetul nu i-am refuzat niciodata . Ba mai mult, intreba elevii in timpul orei de modul in care se desfasoara orele mele. A scris in fisa de evaluare a profesorului, ca nu am verificat temele date in clasa la elevi desi am facut acest lucru. A zis ca am reclamatii de la parinti si cand i-am cerut dovada mi-a zis ca nu are niciuna scrisa dar ca o sa faca rost. De can m-am angajat la aceasta institutie mi-a facut probleme zi de zi, conlucrand in acest sens cu secretarele scolii in multe situatii. Nu mi-au acordat deducerea in prima luna, nu au vrut sa-mi dea prima de instalare, desi am depus cererea in septembrie, punand diferite motive, neinvocand nici un articol de lege care sa justifice neplata primei respective.etc. Ce pot sa fac in acest sens, ca e greu de suportat mi se intampla? Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Răspuns la discuția incertitudine
Nu mi s-a spus ce inseamna. Am sa intreb. Sunt profesor suplinitor calificat si am 17 ore in specialitate si una ca necalificat. Probabil ma platise luna trecuta pentru toate orele in baza diplomei, ca am auzit-o spunand ca am 4 ore pe luna platite ca necalificat. Va multumesc!
Răspuns la discuția incertitudine
Luna trecuta nu m-a trecut cu o persoana la deducere si mi-a dat 634 lei, iar luna asta m-a trecut cu deducere si mi-a dat 638 lei.
Mai bine va scriu tot ce scrie pe fluturas:
luna octombrie:
salariu tarifar 1135 - orar 6,76
baza contributie CAS 812
baza contrib. somaj 812
zile ore suma
salariu realizat 21 1109
corectie brut -26
venit brut nediminuat 1083
diminuare 25% 271
venit brut 812
CAS 85
somaj 4
asig. sanatate 45
venit net 678
deducere 1 pers. 350
sindicat 4
venit baza de calcul 324
impozit 36
salar net 642
alimentare card 638
rest de plata 0
LUNA SEPTEMBRIE
salariu tarifar 1135
zile ore suma
salariu realizat 22 1135
venit brut nediminuat 1135
diminuare 25% 284
venit brut 851
CAS 89
somaj 4
asig. sanatate 47
venit net 411
deducere 0 pers. 250
sindicat 4
venit baza calcul 457
impozit 73
salar net 638
alimentare card 634
rest de plata 0

Din cele doua luni de plata reiese ca mi s-a platit sau nu deducerea pe septembrie?
La salariu realizat am nr.de zile diferite desi nu am lipsit niciodata.
puteti sa ma lamuriti dumneavoastra?
VA MULTUMESC MULT !