avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Activitate bogdyviki

Activitate bogdyviki

Buna ziua. Speta mea este urmatoarea
Conduc in cadrul unei societati un grup de angajati, in activitatea desfasurata, avand reguli, regulamente, tot ce trebuie. Unul dintre angajatii subalterni, care are permanent abateri si din aceasta cauza este sanctionat disciplinar des, fiind in timpul liber, ma suna noaptea, ma ameninta in fel si chip si ma jigneste permanent. Ultima asemenea situatie a fost prin postarea pe facebook, pe contul sau, dar public, a unei jigniri la adresa mea, numindu-ma sabotor, si folosind numele meu complet. Angajatul respectiv nu poate dovedi cu nimic afirmatia, iar dupa un timp a sters aceasta postare. Chiar daca la locul de munca a fost de nenumarate ori in afara regulamentelor, eu avand documente doveditoare, este oarecum protejat, nefiind pedepsit cu intensitatea care ar trebui niciodata. Acesta este si motivul pentru care a prins un curaj incredibil, mergand pana la amenintari si fapte de natura celor prezentate. Imi este clar ca la locul de munca sunt limitat de regulamente si de sustinerea nefondata pe care o are, dar in viata privata, in afara societatii, suntem persoane individuale , fara raporturi juridice intre noi. Intrebarea mea este cum ma pot proteja impotriva actiunilor acestui individ, mai ales ca postarile pe facebook sunt publice, eu sunt cunoscut in oras si imi afecteaza imaginea. Mentionez ca in urma cu cateva luni mi-a trimis mesaje direct, la ore tarzii din noapte, punandu-mi in pericol linistea familiei. Acest individ sustine ca oricum nu am ce sa ii fac. Am incercat sa ma adresez politiei dar am fost trimis la plimbare spunandu-mi-se ca ei nu se implica in asa ceva si, oricum si daca fac o plangere scrisa, nu se va face nimic, pentru ca pericolul social este mic si nu justifica cheltuieli pentru cercetare si declansare proceduri legale. Asa ca va rog sa ma ajutati cu un sfat unde sa ma adresez pentru a se lua masuri impotriva acestei persoane care , prin atitudinea avuta creeaza asupra mea si a familiei mele o stare de tensiune si temere permananta, supunandu-ma si dispretului public prin postari pe facebook in forma in care am scris anterior. Multumesc
Buna ziua. As dori sa prezint o speta si va rog sa ma ajutati cu o solutie. Locuiesc de 15 ani intr-un bloc in care sunt 40 apartamente. Blocul a avut pana de curand un administrator, care a condus asociatia. Dumnealui a calculat lunar cheltuielile lunare, prin citirea individuala a apometrelor si prin impartirea cheltuielor cu energia electrica de pe casa scarii. Eu personal am platit luna de luna toate obligatiile. Mai mult, am un document primit de la administrator, semnat si stampilat, prin care acesta confirma ca apartamentul pe care il detin nu are datorii curente, la zi. Cu toate acestea, in ultimul an administratorul a declarat ca au fost pierderi masive pe coloana de apa, pierderi care de fapt sunt de ani de zile, si de care cumva, nu s-a stiut, suma restanta fiind colosala. Mai precis, intre apometrul de intrare in bloc si suma apometrelor individuale, in decursul timpului s-au strans piederi de peste 100000 lei. De asemenea, cu toate ca se plateste la zi, lunar, administratorul care detine si el un apartament in acel bloc, a platit din debitul vechi, sume pe care nu le-a prezentat transparent niciodata, astfel ca facturile noi sunt tot timpul in intarziere. Dar desi plateste din restanta veche de care noi nu am stiut, emite chitante pentru luna actuala astfel ca pe chitanta apare platit consumul curent, iar la furnizorul serviciului se plateste din suma totala, ramasa restanta de candva. De aceasta situatie si de restantele imense s-a aflat de catre locatari doar cand firma de apa a anuntat ca sisteaza furnizarea apei pentru neplata. Vazand care este situatia si ca lucrurile au scapat de sub control, administratorul sustine ca el a platit dar ca pierderile sunt din reteaua blocului stranse in ultimii 12-13 ani. Mai mult, administratorul si-a inaintat demisia, a acordat un previz legal spunand ca nu il mai intereseaza absolut nimic si nu avem decat sa ne descurcam cum vrem, facand acest lucru imediat ce am solicitat explicatii pentru faptul ca platim lunar, primim chitante la zi, si cu toate acestea datoria tot creste. Unii dintre locatari au facut modificari ale instalatiei de apa prin scoaterea apometrelor din casa, direct pe casa scarii, pentru a putea fi citite mai usor. Toti ceilalti au apometre individuale in interior, detinute in conditiile legii. Dar atat unii cat si ceilalti, sunt legati la aceeasi conducta de intrate. In acest moment, locatarii care au apometrul instalat la vedere, ameninta pe ceilalti ca daca nu fac acelasi tip de instalatie si ei, vor solicita debransarea lor de la instalatia de apa.
A dori sa stiu
1. Administratorul poate inceta activitatea dupa previz chiar daca exista o suma atat de mare restanta la plata? Pana la urma dumnealui a primit banii si nu se stie ce s-a intamplat cu ei. Deci poate pleca pur si simplu, fara nici o consecinta si raspundere?
1.1. Administratorul ca reprezentant legal, in speta prezentata, nu poate fi invinuit de neglijenta in serviciu, delapidare sau inselaciune? Banuiesc ca fiind reprezentant legal al asociatiei, a avut mijloacele legale de a actiuna si a obliga pe eventualii rauplatnici sa-si indeplineasca obligatiile. Daca nu a facut-o, acum poate pur si simplu disparea, noi ramanand cu problemele cauzate de neglijenta lui?
2. Pentru serviciile de apa furnizate centralizat, firma de apa poate decide sistarea furnizarii apei pentru datorie. Dar o poate face in perioada de iarna?
3. Cum ma pot proteja eu ca individ care am platit cu buna credinta la zi toate cheltuielile, astfel incat sa nu raman fara apa din cauza unor probleme care nu au fost cauzate de mine si pe care nu le pot controla?
4. Poate furnizorul serviciului de apa sa opresca apa doar la unii dintre locatari, ma refer la cei cu apometru inca in interior, chiar daca acestia sunt cu plata la zi?
Multumesc.
Buna ziua. Va rog să mă ajutați cu un sfat. Dețin un apartament într-un bloc cu 4 etaje, apartamentul fiind la etajul 4. Blocul nu are acoperiș, doar placa. Am avut infiltrații majore în apartament și a trebuit sa îmi fac singur izolația de pe bloc, că să nu mai am infiltrații. Fațada blocului însă nu este renovata și, pe exterior, in zona coltului apartamentului meu și deasupra, pe centura blocului, sunt infiltrații și este degradată cărămidă, fiind risc de cădere pe trotuar. Din păcate nu am cum suspenda pe nimeni acolo că să repari. Vecinii refuza categoric sa se implice. Cei de la etajele inferioare spun că nu îi interesează, cei de la etajul 4 spun că e doar la mine problema și, fiindcă ei și-au izolat apartamentul singuri, tot singur trebuie sa repar și eu fațada. Sunt amenințat de către aceștia cu faptul că dacă se întâmplă ceva, răspund în cazul unui accident cu victime sau pagube. Asociația de locatari nu vrea sa se implice spunând că nu este constituită juridic corespunzător. Dar totuși primește bani pentru consumul de apa și emite chitanțe. Primăria spune că nu va face nimic pentru că nu ea este proprietara și mă amenința și ei că sunt bun de plată daca se întâmplă ceva Acum, va rog să mă ajutati cu următoarele răspunsuri:
1. Sunt obligat să repar singur fațada blocului in zona apartamentului meu?
2. Nefiind balcon, și nici o posibilitate de suspendare pentru a ajunge la zona cu probleme, unde trebuie să mă adresez?
3. In cazul unor daune sau doamne ferește victime că urmarea a căderii unei buc de tencuiala, răspunderea este in sarcina mea?
Cum mă pot apăra?
Va multumesc
Nu, nu am stiu de acest formular. Firma nu mi-a spus ca trebuie sa fac ceva anume....a tebuit sa merg la clientul firmei din Germania, sa prestez munca necesara si am primit pentru aceasta munca salariul in Romania si diurna zilnica cat am stat in Germania. Nici firma romana unde am fost angajat, nici firma germana de care apartine firma romaneasca nu au spus nimic cum ca trebuie sa fac ceva anume. Nu era normal ca firma sa se ocupe de toate taxele daca trebuie platite?
Am fost angajat la o firma IT romana, care era punct de lucru al unei firme germane. Contractul l-am avut cu firma punct de lucru. In perioada derularii contractului am fost detasat cu ordin de serviciu timp de aprox 2 ani, la un client al firmei, din Germania. Aceasta se intampla in 2014-2015. Din 2016 am trecut la firma mama din Germania, cu resedinta acolo si tot ce implica. Acum am fost actionat in judecata de fiscul german pe motiv ca in perioada in care am fost detasat in 2014-2015 am obtinut venituri in germania pentru munca prestata acolo, iar taxele nu sunt platite, fiind considerat ca am facut evaziune fiscala. Acum mi se cer 6000 euro taxe restante plus ca am platit 3000 euro avocat in Germania. In Romania taxele sunt platite de fosta mea firma angajatoare, conform legii, insa. As dori sa va intreb:
-cine trebuia sa faca plata taxelor in Germania pe perioada in care am fost detasat acolo.
-pot face ceva sa recuperez banii de la fost firma, atat taxele cat si onorariul avocatului?
-fiind cetatea roman, rezident in Germania, dar fara cetatenie, firma mama fiind germana si punctul de lucru cu entitate romana, unde ma pot adresa instantei? in Romania sau in Germania
- Daca trebuie sa ma dresez in Romania, la ce instanta, la cea de la domiciliul meu actual valabil de pe cartea de identitate, eu avand domiciliu in al judet decat cel unde este firma cu care am avut probleme, Sau ma pot adresa la instanta din orasul unde este firma respectiva?
- daca angajez avocat roman, trebuie sa vin din Germania de fiecare data la procesul civil?
-si as mai ruga, daca stie cineva macar aproximativ, cam cat ma costa un avocat pentru speta prezentata, sa imi pot face o estimare si sa vad daca merita sa imi asum riscul unui proces cu firma.
-de asemenea va rog sa imi spuneti cei care ati mai avut spete apropiate, am vreo sansa sa castig si sa imi recuperz taxele si onorariile platite? sau sa stau linistit si sa nu ma mai incurc.
Multumesc cu respect oricui ma poate ajuta cu raspunsurile.
As dori sa stiu care este modalitatea de angajare ca si grefier in cadrul unei instante, fara a urma cursurile scolii de grefieri de la Bucuresti, unde trebuie sa ma adresez si ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru a putea lucra ca grefier pe langa o instanta in jud Alba

Multumesc
Buna ziua. Am un auto cu capacitatea motorului sub 2000, adus din Germania, autovehicul pe care l-am inmatriculat in tara...Dupa toate taxele, a trebuit sa platesc si taxa de prima inmatriculare in luna octombrie 2008, aproximativ 1.500 euro. Sunt din judetul Alba, localitatea Blaj, si as dori sa stiu:
1. Am vreo sansa reala sa primesc banii inapoi daca merg in instanta?
2.Carei instante trebuie sa ma adresez si pe cine trebuie sa actionez in instanta, statul sau finantele publice?
3. Cat ma costa deschiderea procesului(fara onorariul avocatului)?
4. Care sunt actele normative pe baza carora sa imi formulez actiunea?
5. In conditiile actuale, am vreo sansa sa gasesc o instanta care sa imi dea castig de cauza si sa pot recupera banii si cat timp ar putea dura un asemenea proces?

Va rog daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns sa stiu de unde sa incep demersurile si daca are rost sa deschid acest proces. Adresa de email este : bogdan.flore07@gmail.com

Multumesc