avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Activitate anisu

Activitate anisu

Buna seara, este vb de un contract vanzare/cumparare a unei case.Cumparatorul va achita printr/un credit o parte din suma agreata, credit pentru care banca va dobandi un drept de ipoteca de gradul I asupra imobilului. In contract apare stipulat ca vanzatorul declara ca renunta la inscrierea ipotecii legale prevazut de art.2.386 pct1 Cod Civil pentru garantarea restului de pret. Ce inseamna aceasta renuntare? multumesc
daca un angajat isi da demisia - in ce conditii poate sa renunte angajatorul la perioada de preaviz? plecand de la prezumtia ca anagajatul vrea sa respecte per. de preaviz prevazuta contractual?
Buna ziua,

un angajat care se afla in perioada de preaviz la un actual angajator si are incheiata o conventie de inccetare potrivit careia prezenta nu mai este necesara, poate incepe munca in alta parte in aceasta perioada? sau apare in Revisal o neconcordanta de 16h/zi?
Răspuns la discuția restructurare post
compania nu are ccm, doar roi in care nu este nimic mentionat cu privire la desfiintare de post, iar preavizul si salariul compensatoriu sunt preluate din CCM
unic la nivel naţional
este obligatoriu ca o organizatie cu un numar de angajati mai mare de 100 sa aiba contract colectiv de munca sau regulamentul intern este suficient?
multumesc
Buna ziua,
caz: un angajat cu functie de conducere (preaviz contractual 45 zile) primeste o notificare de desfiintare a postului in care sunt prevazute 20 zile de preaviz si 1 salariu compensatoriu, acestea fiind mai mici decat prevederile cim-ului...in caz de litigiu are sorti de izbanda invocand ca drepturile i-au fost incalcate?
Răspuns la discuția Program de trainee
multumesc pentru raspuns.
S-ar putea incheia un act aditional prin care perioada de "trainee" ar fi considerata perioada de formare profesionala? si implicit s-ar stabili o perioada in care angajatul e obligat sa munceasca in favoarea angajatorului?
Buna ziua,

anumite companii au implementat programe de trainee pentru studenti/ proaspat absolventi.
Am cateva intrebari legate de configuratia d.p.d.v. administrativ, respectiv:
- se incheie un contract de munca standard pe perioada determinata sau nedeterminata? Avand in vedere ca este vorba de un program de practica platita as merge pe varianta de contract determinat de x luni
- se poate insera o clauza de fidelizare (similar cu un act de formare profesionala) prin care dupa perioada de practica angajatul-trainee sa fie obligat sa ramana o perioada de x luni in companie?

multumesc frumos de ajutor.
-
avand in vedere limitarile incadrarilor din COR, vreau sa va intreb daca o functie care prin prisma grupei din care face parte e specifica unui domeniu poate fi folosita ca incadrare contractuala a unor angajati cu studii superioare din alte domenii (ex. Contabilitate, Resurse Umane)?

exemplu concret:
Analist 251201, Grupa minora 251 - Analisti programatori in domeniul software
Proiectantii de software cerceteaza, analizeaza si evalueaza cerintele pentru aplicatiile informatice existente sau noi si pentru sistemele de operare, proiecteaza, dezvolta, testeaza si intretin solutiile software pentru a satisface aceste cerinte.
Răspuns la discuția Functia de brutar
buna dimineata,

daca in actul constitutiv apare si activitatea 1071 Fabricarea produselor de brutarie si a produselor fainoase se poate face angajarea pe functia de brutar?

multumesc frumos