avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Activitate eclair

Activitate eclair

3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si ce propuneți stimate Daddy Erik. ? sa mai primeasca 2-3 batai ??!! sau sa fie lapidata ca tot ne referim la termeni biblici. si daca tot ne referim la biblie "cine e fără pacat sa arunce prima piatra " dar aici este vorba de siguranță fizica si psihica a unei femei care se identifica cu agresorul, îl compatimeste , îl scuza si se considera vinovata.. trăim in 2024 nu la 1100. a greșit moral in căsătorie, ok, dar asta nu da dreptul nimănui sa o lovească . aceasta persoana trebuie ajutată , înțeleasă si trimisa de urgenta la un psiholog cu care sa discute problema, nu cred ca are nevoie de încurajări sa accepte violenta domestică.
10 din 10 utilizatori consideră
acest răspuns util
Realmente aveti o mare problema atunci când spuneți ca ați meritat bătaia... Niciun om nu merita sa fie lovit. v-aș sugera sa discutați cu un psiholog, deoarece ați suferit o trauma, de care înțeleg ca nici măcar nu va dați seama. Sunteți in primejdie alături de o persoana capabila de astfel de acte. Măcar o data autoritățile au intervenit corespunzător. Aveți grija de dv.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua. Ve veți căsători sub SHARIA legea lor care reglementează toate "drepturile" femeilor inclusiv cum sa fie pedepsite când considera soțul . Am experiența unei cliente românce care s-a căsătorit într-o tara araba, căsătoria nu a putut fi recunoscută in UE datorită diferențelor de procedura, sunt multe imposibil de enumerat aici. Copilul născut din aceasta legătură a fost dus de tata "să-și vadă bunicii" si nu s-au mai întors. Demersurile pentru reimpatrierea copilului au durat ani de zile , va spun ca autoritățile noastre nu au ce face, chiar daca au încercat, recunosc, avocatul arab contactat aproape ca a ras , i se părea totul un nonsens, dupa legea lor copilul e al tatului si face ce vrea cu el. Pana am reușit ca fetiță ( din fericire nu era băiat daca se poate spune așa) si tatăl s-a intors cu copilul pentru ca avea nevoie de acte si astfel imediat ce a pus piciorul pe teritoriul UE a fost arestat si copilul încredințat mamei. A fost o lupta teribilă in care o mama era amenințată ca daca mai plânge la telefon nu o sa mai vorbească cu fetiță care avea 5 ani. A fost greu dar am reușit să-l aducem pe tata pe teritoriul uE dar a fost o situație fericita. Nu va pot detalia exact situația. Deci doamna dv. daca sunteți musulmana știți exact la ce sa va așteptați. Contactați un avocat din Qatar si veți avea răspunsul, nu cred ca va fi cel pe care îl înțelegeți dv. Vad ca gândiți in mod occidental : drepturi, pensie alimentara, custodie copii. E alegerea dv. cum înțelegeți sa trăiți.
Răspuns la discuția Declarație la notar
daca persoanele ar știi sa citească unde trebuie sau ar avea decenta sa nu facă afirmații fără acoperire, poate ca ar face un pas înainte. . fraza dv. îmi aduce aminte de un notar din Moldova ( nu contează orașul, nu era singurul cu aceeași idee) deci acel notar nega posibilitatea unei procuri speciale , care este in Codul Civil, pe motivul straniu: cum de știți ca persoana căreia ii dați mandat nu o sa va insele...si afirma sus si tare ca el nu emite procuri speciale deoarece nu considera legal ???!!..procura speciale care sunt date in toată România de notari, dar NU in aceea zona a țării. nu, nu am divagat , dădeam doar un exemplu de "știință".. si cu asta cred ca acest subiect e încheiat din punctul meu de vedere, cel puțin.
Răspuns la discuția Declarație la notar
Exact cum am spus: legenda urbana si Caragiale sa trăiasca. hotărârea judecătorească pe care nu o prezentați dar faceți presupuneri , fără alt temei decât temerile dv., deci acea hotărâre a decis exact cuantumul moștenirii, ce i se cuvine fiecăruia etc. in privința averilor din America ..care ar putea sa apară ..înțeleg ca s-au făcut verificări si este minunata dar lipsește cu desăvârșire. Singurul punct într-adevăr care poate fi discutat este onorariul notarului, drept pentru care căutați alt notar. așa cum am spus declarația va servește chiar dv. dar ..s-ar putea sa aveți surprize dar nu in sensul la care va gândiți. ați primit banii , deci de ce nu vreți să-i recunoașteți..?! as zice ca e un început de proba pentru controparte..dar asta este o alta discuție. va urez succes.
Răspuns la discuția Declarație la notar
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va recomand sa citiți art.507, 508, 509 din Codul Penal Roman. Nu va înțeleg de ce aveți nevoie de părerea specialiștilor din moment ce știți "tot" cu privire la activitatea notarilor. Apropo v-a scapat categoria avocaților, medicilor etc. ..Sunt mai mulți notari, deci aveți de unde alege. declarația respectivă încheie un litigiu, in sensul ca respectivul imobil este liber de sarcini, este si in folosul dv, dar evident..in afara de acest lucru de ce nu așteptați hotărârea definitiva de la tribunal..nu cred ca cineva v-ar fi spus textual (daca nu e vorba de o persoana de la coada, sa ne înțelegem) ca veți pierde totul. exista o hotărâre judecătorească in acest sens, sau nu? Dar, va recomand sa va adresat "Notarului Google" care este medic, notar avocat etc. după care mergeți la "Avocatul Google" care sa va reprezinte in eventualele procese de defăimare, insulta etc. Si nu, nu sunt notar sunt avocat, dar repet daca dv le știți pe toate de ce aveți nevoie de părerea noastră ca profesioniști? p.s formula unei declarații de acel gen cuprinde sintagma "pretenții trecute prezente si viitoare" nu cred ca se referă la succesiune daca instanță nu a hotărât in acest sens altceva.
Deci daca se accepta suma data de asigurator rămâi cu bani, iar daca accepți ca acont si apoi mergi in instanță rămâi cu o hârtie ?!!! Sau problema este ca întotdeauna : clientul se preocupa nu de ce ar putea sa câștige el ci de onorariul avocatului care muncit ca sa obțină un rezultat cât mai bun. Cu aceasta optica nu ne rămâne decât sa ne adresam d-lui Google care le știe pe toate si face tot .;).
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bineinteles ca se poate. Este o practica obișnuită. Condiția este sa scrieți ca acceptați aceasta suma ca avans si in niciun caz sa spuneți ca acceptați suma fără a avea alte pretenții prezente trecute si viitoare. Evident ca societatea de asigurări va încerca sa va determine sa scrieți ca este o suma definitiva dar avocatul dv. știe ce are de făcut. Este o negociere , deci de dv. depinde.130 de zile de spitalizare nu pot fi lichidate cu o suma derizorie.
Răspuns la discuția Executare silita succesiune
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am înțeles Colega ca este vorba de un debitor care se afla in Danemarca. Problema persoanei care a postat este dificultatea de a pune in executare o sentința acolo unde se prezuma ca debitorul are venituri, Repet nu se înțelege despre ce moștenire este vorba când si cum a donat. Cât despre când si cum plătește un debitor..e perfect in România ?! dar..executarea va fi (daca) pe teritoriul altei tari deci se va supune legilor naționale. Italia unde activez ca avocat este in UE si totuși..sunt probleme pentru ca Codul Civil Italian spune ca o persoana nu poate fi privata de mijloacele de trai si fixează o suma fixa in acest caz (200-250 euro), adică daca veniturile debitorului sunt sub limita acceptată. Am făcut aceasta precizare deoarece abia la ultimul răspuns am aflat ca este vorba de un debitor care se afla in Danemarca. Nu înțeleg de ce userul nu discuta de avocatul pe care îl are.
Răspuns la discuția Executare silita succesiune
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In opinia mea, trebuie sa introduceți acțiune pentru suma restanta, având in vedere ca plătește, dar nu toată suma cuvenită. Depinde ce scrie in dispozitivul hotărârii. Problema este ca nu poate fi lăsat fără mijloace de trai, dar într-adevăr este de rea credinta având in vedere ca nu plătește suma dispusă de judecător. Sunt mai multe aspecte: suplineste suma de bani cu produse in natura: îmbrăcăminte, rechizite școlare etc? Plătește cei 50% speze extraordinare ? Vorbiți cu un avocat cu toate documentele in fata. Înțeleg ca aveți o hotărâre deci si un avocat. Ar trebui să-l consultați cu privire la dubiile dv.