avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Activitate eclair

Activitate eclair

Răspuns la discuția Succesiune, mostenire
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca sunt în asentimentul colegilor, după divorțuri ,succesiunile sunt dovada extrema a calității persoanelor. Si cu asta am spus tot. rezulta ca "intrusa" a demonstrat ca banii nu reprezintă totul in aceasta viața. Din fericire legiuitorul a prevazut "durerea" moștenitorilor la decesul părintelui / fratelui etc. si a reglementat situațiile.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua. Soluții le puteți găsi cu un avocat. Problema dv. are mai multe aspecte si își poate găsi rezolvarea numai in instanță. Contactați un avocat.
Buna ziua. Cu sentința tradusa legalizata va adresați unui avocat din Italia care poate face demersurile respective. Exista procedura legale pentru a recupera sumele cuvenite. O zi buna.
Stimate Daddy ( nu stiu de ce, sau stiu de ce, esperienza profesionala ca avocat îmi spune) ca sunteți un tata care suferă din cauza unei hotărâri judecătorești în ce privește un minor. Deci sa schimbam Codul Civil , sa cerem ca un judecător sa decidă nu în baza legii ma în baza faptului ca mama din start este o profitoare, Și mai ce? Judecătorul sa stabilească cât trebuie sa consume lumina, gaz mâncare în baza statisticilor ?!!! Ce ne facem dacă minorul mănâncă mai mult decât spun statisticile? Codul Civil este clar și stabilește nu de la caz la caz mă în limita bunului simt pentru un minor. Exista oricând posibilitatea sa propuneți schimbarea legii. Sunt convinsă ca știți cum funcționează. Oricum constat ca, din păcate, tatii divorțați au probleme de acceptare a realității : divorț + pensie de întreținere minor+ program de vizita și vacanta. Sed lex dura lex.
De acord . O precizare. Suma nu se achita mamei copilului. Mama doar primește banii și ii folosește în interesul minorului. Aici este confuzia. Copilul fiind minor nu poate primi și gestiona banii ( cum ar fi sa plătească întreținere, rechizite, mâncare etc. Mama are obligația și dreptul de a-i gestiona în interesul minorului evident. Acum dacă i-a luat o înghețată copilului și a mâncat și ea una fără sa specifice dacă a luat-o din banii de salariu hai s-o arestam pentru deturnare de fonduri. ;). toată discuția este de fapt cum se poate face ca tatal sa plătească pentru fiul iubit cât mai putin cu putința. În mod sigur va găsi un avocat care sa promoveze o acțiune în instanță, dacă se va limita la dreptul de vizita prelungit, vacanta etc. sunt sorți de izbândă, pentru restul....hai sa pedepsim mama prin intermediul bunăstării copilului.
Deci o punem pe mama la stalpul infamiei pentru ce cineva presupune, repet presupune, ca nu folosește banii cum crede ca ar trebui acel cineva. Controale, fisc, ANAF, Deci judecătorul trebuie sa se erijeze în investigator , de care, sunt curioasa, apropo de separarea puterilor în stat. Repet, ascultarea ambele părți este esențială, în toate cazurile de altfel. Apropo instanțele din România sunt foarte permisive fata de tati. Am văzut pensii alimentare (de fapt pensie întreținere minor) de 50 euro pentru ca tatal nu declara venituri în România dar în alta țară avea un salariu de 1500 euro lunar,.. Faptul ca mama are un salariu egal cu pensia de întreținere minor este irelevant. E dovada ca minorul are o viață buna iar mama cheltuiește pentru ea din banii câștigați de ea. Pentru utilizator PaulHu sentințele în ce privește un minor nu sunt definitive, sunt mereu supuse schimbării, deci cereți în instanță suplimentarea programului de vizita, sa vorbiți cu minorul la telefon, pe videocamera, să-l luați de la școală o zi pe săptămână sa petreceți mai mult timp cu el, Acestea sunt cereri rezonabile și cu șansă de câștig . Alte cereri sunt supuse eșecului din start. Iar dacă mama se opune fără motiv atunci puteți cere ca instituțiile statului sa acționeze. Nu va ascunde ca astfel de acțiuni chiar câștigate lasă traume copilului. De dv depinde ce doriți. Va urez succes.
In general este bine sa se asculte ambele părți. De aceea judecătorul asculta ambii părinți, nu de alta dar nu se poate oferi o opinie imparțială. Întrebarea este de parte deci și răspunsul este de parte. Și cum ar trebui sa se asigure tatal ca banii sunt folosiți în interesul minorului. A, dacă copilul este întrebat cu adresa , va da răspunsul sa fie pe placul celui care întreabă , manipularea minorului este una din situațiile oribile cu care judecătorii, avocații se întâlnesc des. Copilul mănâncă, folosește utilități, merge la școală etc. Și cum se stabilește ca mama "nemernica" ia din banii copilului să-și cumpere ce știu, cosmetice. Presupunea are un salariu pe care îl poate folosi cum dorește, nu numai pentru nevoile copilului. Departe de mine de a minimaliza rolul și efortul tatălui, dar repet ar trebui ascultate ambele variante. S-ar putea sa fie ceva surprize.. În rest iadul este pavat cu intenții bune.
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Oare de ce am întâlnit doar tati care vor sa contorizeze exact , sau mai bine zis, sa controleze fosta soție cu privire la pensia de întreținere minor ? Este una din întrebările taților în urma divorțului. Divorțul este de soție nu și de copil. Nevoile copilului nu scad o data cu divorțul, dimpotrivă. Codul civil reglementează clar cuantumul și modalitatea de plata, iar instanță hotărăște cum este mai bine pentru minor. de fapt . dv aveți în continuare probleme nerezolvate cu fosta soție și încercați pe aceasta cale sa va impuneți cumva, sa mai controlați ceva. În privința programului de vizita, un al utilizator, v-a oferit soluții: implicați-va mai mult în viață copilului, școală, ședințe cu părinții, mergeți în excursii cu el, mama nu poate sa va împiedice. De dv. depinde sa stabilit legături cu minorul, nu de banii pe care ii plătiți. Problema materială va preocupa mai mult decât cea sentimentala. Și dacă plătiți mai putin, care este binele copilului, ca va trai mai prost??. Poate ca o analiza sinceră asupra motivațiilor v-ar ajuta mai mult. În rest dacă insistați introduceți o acțiune în instanță, motivați , dacă aveți probe și va rămâne la aprecierea instanței, desi din ezxperienta mea profesionala este greu de crezut ca se va obține așa ceva.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua. Problema dv. nu se rezolva aici pe forum. Consultați un avocat cu care sa discutați în amănunt situația dv. și care va poate sfătui în cel mai bun mod. Strategia de divorț o va stabili în baza prevederilor legale și a dorintelor dv mai ales în ce privește minora, partajul etc. În privința imagini dv. în fata vecinilor eu nu mi-aș bate capul. Oricum amândoi soții sunteți subiectul bârfei deci, va trece și acest lucru odată cu finalizarea divorțului. Va urez succes.
Confundati legături personale cu colocarea minorului la domiciliul mamei. Legăturile personale se referă la parintele nerezident , del cel care nu locuiește cu minorul. Este evident ca dacă locuiește cu mama are deja legături personale. Acest lucru face parte intrinseca din condițiile de la divorț. În privința deducerii taxelor este vorba și de acel assegno familiare pe care îl iau părinții pentru minor. De regula unul dintre ei, sau amândoi depinde ce scrie exact. Sunt multe altele condiție pentru deducerea taxelor și primirea acelui "assegno. Problema este ca d-na a declarat un fals din punct de vedere al fiscului și credeți-ma fiscul nu iartă pe nimeni și nici nu are considerente "morale".