avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Activitate francisca_maria

Activitate francisca_maria

Buna ziua.
Exista vreo varianta legală prin care comisionul din vânzări sa nu mai fie impozitat cu 45%?
Mulțumesc !
Buna ziua!

Ce trebuie facut in urmatoarea situatie ?
Am primit notificare de la primarie ca voi fi expropriata asupra unui teren pe care l-am achizitionat in 2008 ( la valoarea pietei de atunci, deci scump! ). Valoarea despagubirii este mult mult sub pretul platit. Ce pot sa fac in continuare ?

Terenul a fost achizitionat prin credit bancar, mai am de achitat rate inca vreo 6 ani si garantie bancara este apartamentul parintilor mei .

Va multumesc !
Buna ziua.
1. Știu că încalcă prevederile art 137. Tocmai asta am întrebat. Cum se poate obține acordul inspectorului de munca un program cu cele 48 de ore divizate în 2 , adică să NU fie consecutive.

Mulțumesc.
Stimați domni,

Doresc să supun atenției dvs următoarea situație pentru un magazin cu vânzare articole îmbrăcăminte:
- program de lucru L-V: 11-21; S:11-20; D:11-18.
- in total magazinul este deschis 66 ore / săptămâna.

1. Luând în considerare art.137 , alin (1) și alin (2) din Codul Muncii și faptul că magazinul este deschis și în timpul zilelor de sâmbătă și duminică, in ce condiții se poate obține autorizația inspectorului teritorial de munca astfel încât repausul săptămânal sa fie divizat în cate 1 zi (24ore) de repaus și nu 48 ore consecutive obligatorii.
De exemplu, cum putem obține programul de mai jos pentru un angajat:
- lucreaza luni și marți,
- liber miercuri
- lucrează joi și vineri
- liber sâmbătă
- lucrează duminică.
Desigur, respectând cele 40 ore de lucru pe săptămână.

2. In ce condiții se poate include pauza de lucru în programul de lucru?

Aștept cu interes răspunsul dvs și va mulțumesc pentru timpul acordat.

O seara excelenta!
Buna ziua.
Urmeaza sa deschid un magazin de produse cosmetice, intr-un spatiu cu alta destinație, la parterul unui bloc. Spațiul este format din 2 încăperi, suprafața totala de 51,02mp. Eu voi ocupa spațiul Nr 2, care are SU 31,34 mp.
1. Ce acte îmi trebuie ptr obținerea unei negații ISU având în vedere că nu mă incadrez sub incidenta HGR 19/2014?
2. Ce documente, afișe, autorizații, avize am nevoie pentru a fi în deplină legalitate?
3. Carei instituții mă pot adresa pentru a obține toate informațiile necesare organizării și desfășurării activității de comerț cu amănuntul?
Va mulțumesc.
Buna ziua. O persoană care se afla in CC și primește indemnizație poate presta servicii de consultanta prin firma proprie? In ce condiții? Mulțumesc
Buna ziua,

Contractul de concesiune se semnează de ambii soți, la fel că în cazul contractului de VC , sau doar de unul dintre soți? Mulțumesc
Buna ziua.

Pe 29 decembrie am platit 300 lei la un restaurant pentru organizarea aniversării fiului meu ce urma să aibă loc pe 5 ianuarie.
Pe 1 ianuarie fiul meu s-a îmbolnăvit, a avut febră 40-41 , timp de mai multe zile la rand, am fost cu el la spital și am făcut mai multe investigații, prin urmare am decis anularea rezervării.
Pe data de 3 ianuarie am trimis mesaje text, mesaje WhatsApp și mail către managerul restauratului prin care îl informam că doresc anularea rezervării din motive de sănătate.
Pe 4 ianuarie îmi răspunde și îmi spune "sanatate multa, ne auzim începând cu data de 7".
Astăzi a fost soțul meu la restaurant pentru a solicita restituirea avansului, 300 lei, însă managerul a spus că e paguba noastră și nu ni-l poate restitui.
Va întreb : este acesta îndreptățit să oprească avansul ? Ținand cont că am anunțat din timp, bănuiesc că aprovizionarea nu fusese încă făcută (prima de lucru a restaurantului ar fi fost exact pe 5 ianuarie).
Nu vreau nici să comand mâncare în valoare de 300 lei, cat sa mănânc? In plus am avut cheltuieli foarte mari cu medicamentele, analize și consultațiile la pediatru..
Nu am făcut contract, știu , am gresit.
Aștept cu interes părerile dvs.
Va mulțumesc!
Mulțumesc pentru răspuns.
Rudele nu știu încă despre existența acestui contract, asta a fost dorința celor 2 soți. Se temeau, pe buna dreptate imi dau acum seama, că toti ii vor părăsi . Daca soția rămasă în viață aduce în casă pe cineva care sa o îngrijească, ce se va întâmpla după decesul soției?
Mulțumesc.
Buna ziua,

In urma cu 11 ani am făcut un contract de vânzare cumpărare cu clauza de uzufruct viager. Zilele trecute a murit unul dintre soți, acum rudele speră să obțină casa.
Ce trebuie făcut în continuare? Soția rămasă în viață trebuie sa dea vreo declarație , trebuie eu sa fac ceva?
In contract apare menționat că trebuie să mă ocup de datinile crestinesti de înmormântare. Nu e menționat nimic de alte cheltuieli/obligații. Ce înseamnă? Trebuie sa dovedesc că am făcut asta ? Cum? Toate cheltuielile sunt făcute de mine, pentru unele am factura pe numele meu, ptr altele pe numele soției rămase în viață. Pot rudele sa atace cumva acest contract ?
Mulțumesc.