avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Activitate 72NYK

Activitate 72NYK

Buna ziua, suntem in stadiul de constructie a unei case, accesul la aceasta se face pe un drum de servitute, la 60 m de strada principala. Am inceput sa depunem acte pt bransarea la curent, apa si gaze.
Am contactat o firma autorizata si ne-a dat un deviz ametitor si vestea ca trebuie sa tragem teava pe tot drumul de sevitute, adica peste 250 m. As dori un raspuns avizat, nu prea am incredere ca asta este solutia.
multumesc
....la zi, data eliberarii apartamentului 01.05, vanzatorul s-a mutat mai repede la inceputul lunii aprilie, in adeverinta pt notar s-a specificat ca la data de 19.03 vanzatorul este la zi cu plata cheltuielilor. Din pacate eu nu am experienta juridica...
Multumesc
scrie ca vanzatorul trebuie sa plateasca la zi, intretinere, cablu, energie electrica, gaze, impozite...
Vanzatorul si-a luat angajamentul prin contractul de vanzare-cumparare. FR nu a fost restituit, suma pe care o are de plata este mai mare decat FR. Fostul proprietar a refuzat sa vina sa vada actele ce stau la baza calcularii cotelor de intretinere.

si ca o paranteza si pe noul proprietar l-a lasat cu facturi neachitate (de gaze si curent)
Buna ziua,
In urma cu cateva luni (19 martie) mi-a fost solicitata o adev. pt notar din care sa reiasa ca un proprietar este la zi cu plata intretinerii pt a finaliza contractul de vanzare-cumparare. In acel moment la avizier erau afisate cotele pt luna ianuarie. Vanzatorul a facut o cerere pt restituirea f. de rulment, aceasta fiindu-i aprobata "cu conditia : dupa achitarea intretinerilor pe care le avea pana la plecare". Pana la eliberarea apartamentului cumparatorul nu s-a interesatla presedinte sau la administrator privind situatia achitarii intretinerii de catre vanzator. La sf lunii aprilie cand vanzatorul deja se mutase si contractul se finalizase a aparut si cumparatorul. Termenul de eliberare a apartamentului fiind 01.05. La data de 01.06 au fost puse listele de plata pt. luna aprilie si evident vanzatorul a refuzat sa mai achite diferenta dintre ce avea sa primeasca si ce avea de plata. A fost chemat cumparatorul si a fost informat privind situatia, ca a cumparat un apartament cu datorii si ca se specifica in contractul de vanzare - cumparare fiecare ce are de plata si ce obligatii are.
Intrebarea mea este: trebuie noul proprietar sa plateasca ce restante a lasat vanzatorul, urmand sa-l dea in judecata sau nu?
multumesc

Deci daca am inteles bine, la privat unde am functia de baza pot sa figurez in Co si sa ma duc sa lucrez ca bugetar si invers.. adica lucrez la privat si figurez ca bugetar in Co.
multumesc
Buna ziua,
In prezent am un contract de munca la o firma privata si urmeaza sa semnez al 2-lea contract si ca bugetar.
Nu am inteles insa ce drepturi am in privinta concediului de odihna si cate ore lucrate trebuie sa cumuleze cele doua contracte.
Multumesc
Cum se calculeaza si se stabileste cuantumul fondului de rulment pt o asociatie de proprietari unde toti au centrale termice? Ce facturi de utilitati se iau in calcul?
Multumesc mult
In urma cu ceva timp am plecat intr-o alta tara (UE) sa muncesc si am obtinut drept de munca acolo. Am hotarat impreuna cu fosta sotie care are custodia copilului pentru o perioada ca acesta sa vina sa locuiasca cu mine. In acest caz cand eu nu am custodia, ci doar acordul dat la notar pot sa-l inscriu la scoala, poate beneficia de sistemul de asigurari din tara respectiva?