redau art. 3 alin. 2 si art. 4 alin. 4 din L193/2006:
"(2) Suma individuala acordata pentru cresterea copilului pâna la implinirea vârstei de 3 ani sub forma tichetelor de cresa se asigura integral din costuri de catre angajator."
"(4) Valoarea tichetelor de cresa se cumuleaza cu alocatia de stat pentru copii acordata conform prevederilor Legii nr. 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii, republicata, si cu stimulentul care se acorda la reluarea activitatii in conformitate cu prevederile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, cu modificarile ulterioare. "
sper ca acum sa te fi lamurit: primesti tichete pana face bebe trei ani. nu stiu de unde ti-a venit ideea ca ai beneficia de acest bonus numai pana la implinirea de catre bebe a varstei de 2 ani.
in privinta problemei ridicate de o_mirela, ea vorbeste de stimulent si nu de tichete de masa. e adevarat ca sumele sunt aceleasi si pentru tichete si pentru stimulent, dar ea spune de stimulent. cred ca ari fi bine sa ne lamureasca ea.
cred ca m-am lamurit si eu si te pot lamuri si pe tine in privinta acestor tichete de cresa.
1. in primul rand vorbim de tichete de cresa si de aceea se vor acorda pana la implinirea varstei de 3 ani;
2. tu ai dreptul la aceste tichete de cresa din momentul in care nu mai beneficiezi de indemnizatia de crestere a copilului de pana la 2 ani, ceea ce inseamna ca de acum 1 an de zile poti beneciz de acest bonus din partea angajatorului. legea mai spune ca "valoarea tichetelor de cresa se cumuleaza cu alocatia de stat pentru copii acordata conform prevederilor Legii nr. 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii, republicata, si cu stimulentul care se acorda la reluarea activitatii in conformitate cu prevederile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, cu modificarile ulterioare" de unde eu inteleg ca beneficiezi de tichete si in cazul in care te intorci la munca inainte de implinirea vartei de 2 ani de catre copil si beneficiezi de stimulentul prevazut de og 148/2005;
3. legea 193/2006 spune ca tichetele de cresa pot fi utilizate in relatia cu cresele cu care unitatile emitente au contractat prestarea serviciilor respective.
sper sa te fi lamurit intr-o mare masura. daca mai ai si alte intrebari, te astept.
din cate cunosc eu, cresele nu primesc copii mai mici de 6 luni. cum ar putea cineva sa imi pretinda sa duc dovada de la cresa daca eu ma intorc in campul muncii doar dupa 3 luni?????? mi se pare aberant.
odata cu infiintarea SRL, in actul constitutiv poti trece si infiintarea unui punct de lucru, dar asta se face in situatia in care cel din urma este diferit de sediul social. la sediul social poti desfasura oricare din activitatile trecute in actul constitutiv, pe baza declaratiei pe proprie raspundere si, de asemenea, poti desfasura si activitate de birou. sau poti sa nu desfasori nici o activitate.
daca tot te-ai gandit sa depui plengere impotriva PV, de ce vrei sa mai platesti amenda???? si, apropo, in baza carui art. de lege a dispus domnul politist amenda?? sunt tare curioasa. vezi ca in afara faptului ca poti cere anularea(citeste art.16 alin 1 din OG 2/2001 ) mai poti cere si inlocuirea amnezii cu sanctiunea avertisment pentru ca fapta nu prezinta un grad de pericol social ridicat.
Am si eu urmatoarea speta. O persoana vine cu un bun imobil al carei proprietar si este si il pune in comun cu o alta persoana care vine cu banii si aduce imbunatatiri, respectiv, ii mai ridica 2 etaje. Intrebarea este: ce fel de contract pot incheia cele doua persoane pentru a nu se trezi cea care vine cu banii ca peste un timp este data afara din locuinta ca nefiind proprietar???? Mentionez ca cele doua persoane sunt fizice si nu juridice.
dupa spusele domnului deleanu, realizarea concilierii directe nu constituiei o conditie prealabila declansarii procedurii somatiei de plata, cel putin pentru urmatoarele motive: scopul urmarit prin dispozitiile art. 720 ind. 1 c proc civ poate fi asigurat in procedura somatie de plata prin staruinta judecatorului fata de parti in efectuarea platii sumei datorate de debitor si, concilierea directa ar afecta realizarea cu celeritate a creantei creditorului, astfel incat din interpretarea OG5/2001 putem spune ca se exclud prevederile art. 720 ind. 1 care contravin scopului instituirii somatiei de plata. in ce priveste jurisprudenta, incearca sa gasesti decizia civ 557/2002 CA Timisoara, decizia civ 319/2002 CA Galati sau decizia civ. 906/2002 CA Constanta.
trebuie sa fraci o hotarare AGA de completare a obiectului de actiovitate pe care o depui la registrul comertului, asta in cazul in care nu este trecuta aceasta activitate in actul constitutiv
nu este cazul sa iti faci probleme in privinta locului de munca si nici sa renunti la el pentru ca activitatea de consilier juridic o desfasoara persoana numita in functie sau angajata in munca, in conditiile legii. e adevarat ca exista niste incompatibilitati intre aceasta calitate de consilier juridic si o alta profesie pe care ai putea sa o desfasori, dar nu este cazul tau: nici nu ai fost numita in functie si nici nu esti angajata in alta parte ca si consilier juridic. daca vrei sa cunosti temeiul legal cauta legea nr. 514/2003 privind organizarea si exercitarea profesiei de consilier juridic.