Buna !Doresc sa stiu in cazul unui litigiu de munca,daca la prima infatisare nu se prezinta partea parata,ce inseamna ca se poate pierde dreptul la probatiune?Multumesc!
Buna! Peste cateva zile va fi prima infatisare la judecatorie intr-un litigiu de munca,eu fiind reclamant.Ceea ce doresc sa stiu este recomandat sa fiu si eu prezent sau este de ajuns doar prezenta reprezentantului meu juridic? Multumesc!
Buna!Doresc sa stiu daca in cazul unui litigiu de munca pot sa cer ca proba de la angajator condica de prezenta pentru a demonstra efectuarea de ore suplimentare?Iar daca condica nu a fost semnata,dar orele sunt trecute de mine se poate cere eventual o expertiza grafologica pentru a dovedi ca intradevar este scrisul meu?Multumesc!
Imi cer scuze,am omis sa precizez asta.Problema este urmatoarea: momentan sunt somer si doresc sa dau in judecata firma unde am lucrat pentru neplata salariului compensatoriu conform art.78 ccm la nivel national,totodata vreau sa stiu daca pot recupera sumele pentru munca suplimentara prestata,cele 10 ore lucrate zi de zi sau mai mult cateodata.Doresc sa folosesc ca proba in instanta condicile de prezenta ce le-am semnat in tot acesti ani si pe care din cate stiu sunt obligati sa le pastreze o anumita perioada.Mentionez ca fluturasul de salariu era inexistent si statele de plata au fost semnate doar de cateva ori in decursul acestor ani.Care sunt sansele mele de castig in instanta?