avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Activitate predaangela

Activitate predaangela

Bună ziua,
As dori sa spun atenției dumneavoastră următoarea situație. În blocul în care locuiesc s-au schimbat apometrele individuale de tip vechi, cu unele cu citire radio. În ziua în care s-au montat, eu nu am putut fi acasă decât la montarea celor de la calorifere, diferența de timp fiind de câteva ore între cele 2 echipe care s-au ocupat de asta. Am aflat ca echipa revine in bloc dupa 2 zile, lucru ce nu s- a mai întâmplat. Apometre eu am, dar nu cu citire radio. Prin urmare am efectuat citirea acestora , dar am aflat că sunt facturata la pausal. Menționez ca am contactat firma care a efectuat lucrările, dar pur și simplu nu pot stabili nici o programare cu ei. Președintele de bloc spune că citirea apometrelor va fi în continuare ignorata, pana le montam pe cele cu citire radio. Întrebarea mea este în ce măsură acest lucru este legal ( cu trimitere la lege va rog) , și ce pot eu face acum.
Mulțumesc frumos.
Bună ziua,
Nu știu dacă este categoria de forum potrivită , dar m-ar interesa va rog care sunt sancțiunile în cazul în care copilul de 5 ani (înscris la grădiniță și care a parcurs grupa mica și mijlocie), nu va frecventa grupa mare ( este decizia familiei, din cauza faptului ca grădinița frecventata este foarte aglomerată). Și dacă accesul la clasa pregătitoare este condiționat de grupa mare.
Multumesc
Buna ziua
Am și eu o întrebare. Acum doua zile am achitat integral suma de pe o executare silită ( datorie la banca, nu ANAF ) și aștept rezolvarea popririi. Doar că tocmai ce am observat faptul că pe chitanța doamna casiera de la banca a adăugat o cifră in plus la CNP ul meu- nu este înlocuită o cifră , ci apare una in plus. In rest toate datele sunt corecte. Apare seria , numărul buletinului , numărul de dosar , ce reprezintă plata respectiva . Asta poate afecta cumva rezolvarea situației cu biroul executorului?

Mulțumesc
Buna seara ,
Daca mă poate ajuta cineva cu o informație , va rog. In cazul in care s -a obținut în instanță anularea unei executări silite pentru o suma dintr-un credit de nevoi personale , pe motivul prescripției , ce se întâmplă cu biroul de credite ? Va începe sa curgă din nou acel termen de 4 ani începând cu data la care s-a obținut anularea executarii?
Mulțumesc
Buna ziua
Am avut un credit in 2008 cu scadenta in 2013, octombrie. Ultima data am achitat o in aprilie 2013. A mai rămas un rest de 2.200 lei. Zilele trecute am primit o scrisoare de la o firma de recuperare în care sunt înștiințată că pe 19 decembrie vor înainta dosarul unui executor. Întrebarea mea este daca in situația în care asta se va întâmpla , merita -strict financiar- sa contest executarea , și dacă nu cumva creditul este și prescris.

Va mulțumesc
Răspuns la discuția Legea educatiei
am inteles. Cu alte cuvinte avem o lege a educatiei care se aplica ...selectiv :). Adica pe capitole in functie de cum si pe unde se poate. Nu ma mira, dar daca am dat peste aceasta informatie,am zis ca nu strica sa intreb.

Multumesc frumos pentru raspuns
Buna seara
am citit un articol pe net in legatura cu legea educatiei care prevedea acordarea sumei de 500 euro la nasterea copilului -strict pentru educatie- precum si despre posibilitatea ca parintii sa depuna in contul respectiv si acei 2% din impozitul pe salariu.
Stie cineva daca a intrat in vigoare , daca se aplica practic si ce demersuri trebuie facute de catre parinti?

multumesc
Nu, este vorba despre o parte dintr- un credit pe care intr-o perioada mai dificila nu l-am putut achita pana la final.
Multumesc frumos pentru ajutor.
in regula, multumesc, dar cum se procedeaza pentru intreruperea popririi, din moment ce este deja activa pe salariu? Se intrerupe pur si simplu sau unde trebuie sa ma adresez?
Buna ziua
am o poprire pe salariu care s-ar termina in 6 luni. M-ar interesa, daca ma poate ajuta cineva, daca din ianuarie voi intra in concediul pentru cresterea copilului, poprirea va continua sa fie aplicata si asupra acelei indemnizatii, sau respectivul venit are alt regim ?

Multumesc