Buna ziua, am o ruda care a divortat si are niste nelamuriri. A vazut pe net pe forumul Ministerului Justitiei ca la dosarul lor scria "evacuare" la obiectul dosarului si nu intelege ce inseamna.
Multumesc pentru sfat, si da am fost pana la data de 11.02.2011 in CCC, SI DA EU AM TRIMIS DECIZIA DE REVENIRE LA LOCUL DE MUNCA.
Oricum multumesc mult.
Buna ziua,
as avea si eu o mare problema. Am discutat cu cei de la firma in cadrul careia am lucrat pana sa intru in concediul de crestere copil si am stabilit pentru ca sa desfiintat postul meu sa intru in somaj. Iata ce am primit si sunt nedumerita ca nu stiu ce legatura are cu decizia de somaj.
" Ca urmare a reorganizarii societatii..., s-a decis desfiintarea postului de asistent manager ocupat de d-vostra in cadrul societatii.
Va informam ca data de 11.03.2011 este ultima zi lucratoare in care contractul d-vostra de munca isi produce efectele,urmand ca la data de 12.03.2011 contractul sa inceteze conform art 65 alin.(1).
La data prezentei informari, societatea nu are locuri de munca vacante."
Ar trebui sa semnez aceasta informare pentru ca nu vad nici o legatura cu somajul.
Va rog sa ma ajutati.
Buna ziua.
As dori sa stiu in cazul meu o mama care as fi vrut sa merg la serviciul anterior dar am fost refuzata pe motiv ca firma sa restrans si nu mai sunt posturi. Ok am inteles si am cerut sa fiu bagata in somaj. Am primit raspuns ca da vei intra in somaj. Dar vreau si eu sa stiu pentru ca la firma respectiva nu am cu cine sa vorbesc ce trebuie sa fac eu si trebuie sa faca ei? Eu m-am gandit sa trimit cererea de revenire la locul de munca prin posta cu confirmare de primire. Ar mai fi si altceva de facut?#-o
Am discutat cu vicepresedintele firmei la care am lucrat si am stabilit sa intru in somaj dupa terminarea concediului de crestere copil de 2 ani. Asta fiind din luna martie.
Vreau sa stiu daca eu trebuie sa trimit vreo cerere la firma!?
eu acum 2 luni am primit de la ei e-mail cu doua cereri una de intoarcere la locul de munca si cealalta de incetare c.i.m sa la semnez si sa le trimit. Mie mi se pare ca forteaza nota. Daca fac asa cum mi-ati spus si ei tot pe a lor o tin pana mi se termina concediul de crestere copil ce ma fac.
Ce este de facut pre exemplu in cazul meu, eu fiind o mamica care doresc sa ma intorc la vechiul loc de munca pe care il aveam inainte sa intru in concediul de crestere copil si cei de la firma nu mai vor sa ma primeasca.
Acestia afirma ca firma sa restrans cu activitatea si ca nu mai au posturi pentru mine daca vreau sa ma intorc. Inca mi-au spus din septembrie de cand am fost sa discut sa-mi caut alt loc de munca ca nu au post pentru mine.
Mie nu mi se pare corect. Credeti ca este normal si legal??X-(