avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Activitate geoni

Activitate geoni

Răspuns la discuția CM si Comisie medicina muncii
Multumesc pentru raspunsuri.
Nu cunosc acronimul CJP, sa fie Casa Judeteana de Pensii? Multumesc!
1. Ce pot face daca am constatat ca pe adeverinta eliberata de angajator nu este corect numarul de zile de concediu medicale, acordate pana la data eliberarii, adica sunt mai putine decat cele reale si CM deja eliberat depaseste numarul de 90 de zile? Mentionez ca nu l-am depus inca la angajator, fiind semnat si parafat doar la MF.
2. Ce pasi trebuie sa parcurg ca sa pot ajunge la comisia de evaluare in Medicina muncii pentru prelungirea concediului medical peste 90 de zile? Lucrez in sectorul public de stat.
Mulțumesc pentru informații. O să înaintez o cerere către Parchet.
În răspunsul primit de la poliția transporturi reiese faptul că solicitarea mea ca persoană vătămată este înregistrată în registrul de lucrări penale (nr înreg), dosarul penal fiind înaintat la Parchetul de pe lângă Judecătoria... pentru atribuirea numărului unic.
La inceputul lunii mai am avut un accident fluvial. Desi m-au durut capul, urechile si nasul, în zilele urmatoare m-am prezentat la serviciu. Cand durerile de cap au inceput sa se acutizeze am inceput investigatiile medicale, drept pentru care am fost si internata. In urma investigatiilor RMN s-a constatat ca am hernie cervicala C5-C6, ce vine in contact tangential cu cordonul medular si am fost trimisa dupa eternare la consult neurochirurg, acesta a concluzionat ca necesita operatie, dar intai sa port macar o perioada un guler cervical - aprox 1 luna. OK, hernia cervicala ar fi existat dinainte, dar fara nicio simptomatologie, dar ruperea discului care facea presiune pe nervul cervical si maduva nu putea fi decat in urma traumatismului. Am facut plangere la politia transporturi si am primit un raport prin care se fac cercetari, incadrarea faptei fiind prevazuta de art.196 alin.3 CP. Inainte de a primi acest raport (la aprox. 10 zile de incident) am fost la Medicina legala, iar in certificatul medico-legal, primit de curand, a fost concluzionat ca: "Simptomele algo-disfunctionale prezentate nu au legatura de cauzalitate cu evenimentul din ... Din punct de vedere medico-legal nu necesita zile de ingrijiri medicale."
Intre timp de la data depunerii solicitarii pentru certificat medico-legal si ridicarea acestuia, am mai urmat o serie de investigatii, fiind tot timpul in concediu medical, durerea cervicala cedand doar temporar cu antiinflamatoare:
- in urma multiplelor recomandari pentru operatie, am decis sa ma operez de hernie cervical C5-C6 cu implant de disc cervical (discul fiind rupt si facea presiune pe maduva spinarii), am si un al 2-lea RMN, in acest moment fiind in medical post-operator de 1 saptamana;
-cand am ridicat certificatul medico-legal, vanzand ca sunt operata mi s-a recomandat sa redepun o noua solicitare la politie pentru eliberarea unui nou raport medico-legal.
Concluzie: avand in vedere faptul ca pentru SCJ de Medicina Legala rezultatul RMN initial in urma internarii, nu a fost suficient si edificator si considera ca nu exista legatura de cauzalitate intre producerea accidentului si urmarile suferite de mine pana in acest moment, am mari dubii in rezolvarea si emiterea unui nou certificat medico-legal de aceasta institutie astfel incat eu sa-l pot folosi in instanta pentru recuperarea daunelor.
Răspuns la discuția cerere de transfer
sector public
Ce se poate face daca angajatorul nu raspunde unei cereri de transfer de pe un post pe oricare altul similar intr-un disponibil in alt departament in aceeasi institutie in termenul de 30 de zile? Mai mult, nu te primeste in audienta sa-ti poti motiva/sustine cererea.
Sunt angajata intr-o institutie de invatamant superior de stat ca personal didactic auxiliar, cu studii superioare, norma intreaga 8 h/zi, respectiv 40h/saptamana, program 8-16. Conform RI programul de functionare al institutiei ese de 8-21.
Incepand de anul acesta m-am hotarat sa mai urmez o facultate, forma de invatamant zi, de altfel singura pe domeniul interesat. Desi am reusit sa ma pliez in mare parte a programului pe grupe, mi-au mai ramas cateva cursuri/lucrari practice la care ar trebui sa ma prezint in acelasi timp cu programul de lucru.
Mi se cere sa gasesc o solutie legala/juridica (cred ca in scris o vor) pe care seful ierarhic superior sa o poata prezenta daca va fi intrebat, cum pot fi pontata la programul normal si in acelasi timp si prezenta la orele de curs? De mentionat ca imi desfasor activitatea in cadrul aceleiasi facultati, dar la programe de studiu diferite.
Am nevoie de un sfat, o consultanta, deoarece am termen limita de raspuns.
NB: In istoria institutiei peste 90% din personalul didactic auxiliar sunt cu studii superioare absolvite in timp ce erau si angajatele institutiei. Conventii amiabile verbale sunt sigura ca au existat, in fapt ceea ce mi se solicita mie, ar fi primordial in istoria institutiei, dupa parerea celor de la personal.
Multumesc pentru raspuns. Deoarece nu era legitimata, nu s-a semnat niciun contract, am putut s-o retrag si s-o inscriu la alt club doar prin acordul verbal al partilor.
Ce pasi trebuie urmati pentru a retrage de la un club sportiv scolar a unui sportiv care nu a participat pana acum la vreo competitie sportiva? Este suficienta retragerea efectiva, notificare verbala si/sau in scris catre club?
O eventuala revenire se poate face, in acelasi club sau altul? Si dupa cat timp?