avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Activitate Username

Activitate Username

EU AM GASIT LA PBL. TA O ALTA SOLUTIE:
SOCIETATEA A DESEMNAT UN AL DOILEA ADMINISTRATOR, CU PUTERI LIMITATE, PE O PERIOADA LIMITATA, CARE A SEMNAT CONTRACTUL DE MUNCA DIN PARTEA ANGAJATORULUI, IAR ASOCIATUL UNIC L-A SEMNAT DIN PARTEA ANGAJATULUI.
AM APLICAT METODA LA 4 SOCIETATI SI NU AU FOST PBL. LA INREISTRAREA CONTRACTELOR DE MUNCA LA ITM.
REVIN CU PRECIZARI: PROPRIETARUL A SOLICITAT INITIAL SI OBTINUT PRIN HOT. IREVOCABILA, EXECUTATA SILIT, OBLIGAREA NOASTRA LA PLATA CHIRIEI DEC. 2002 - 15.02.2003. RECURSUL S-A SOLUTIONAT IN SEPTEMBRIE 2005. IN PREZENT, PROPRIETARUL A FACUT O NOUA CERERE PENTRU PENALITATI DE INTARZIERE LA PLATA CHIRIEI PENTRU PERIOADA DE MAI SUS, (0,6%/ZI) CFM. CONTRACT DIN 2001. IN CONTRACT NU SE PREVEDE CA PENALITATILE POT DEPASI DEBITUL PRINCIPAL, DAR CAND A FOST INCHEIAT NU EXISTA LEGEA PRIVIND DISCIPLINA CONTRACTUALA, ASTFEL INCAT NU CRED CA LEGEA RESPECTIVA ESTE APLICABILA. PROBLEMA MEA URGENTA ESTE GASIREA UNUI AVOCAT CARE SAQ REZOLVE PBL. SI CARE ESTE ONORARIUL INITIAL SI CEL DE SUCCES. MAI AM 8 ZILE LA DISPOZITIE.
MULTUMESC
In cazul in care debitorul a fost obligat irevocabil la plata in urma unui litigiu bazat pe OG 5/2001 (somatie de plata) si considera ca in fond suma nu o datoreaza;
este admisibila oare o actiune comerciala bazata pe dreptul comun, promovata de debitor, dupa achitarea sumei in urma litigiului, bazata pe imbogatirea fara justa cauza a reclamantului din OG 5/2001 ?. Precizez ca fondul cauzei nu s-a solutionat, debitorul nu recunoaste suma, care totusi a fost achitata in urma ramanerii irevocabile a somatiei de plata prin respingerea cererii in anulare cfm. OG 5/2001. In fond se urmareste recuperarea sumei nedatorate, la care a fost obligat prin somatia de plata.
cunoaste cineva un precedent similar ?
Pareri posibile ...... ??
contractul este incheiat de noi cu societatea proprietara a spatiului din anul 2001
dar chiria in discutie provine din dec. 2002 - 15.02.2003. in contract nu scrie nimic despre cuantumul penalitatilor, ci numai despre procentul acestora.
SUPUN ATENTIEI DVS. URMATOAREA SITUATIE.
DUPA SOLUTIONAREA IREVOCABILA A SOMATIEI DE PLATA IN MATERIE COMERCIALA (OG.5/2001), PRIN ADMITEREA CERERII INITIALE A CREDITORULUI SI RESPINGEREA CERERII IN ANULARE A DEBITORULUI + ACHITAREA DEBITULUI CFM. SENTINTEI,
POATE DEBITORUL, CARE NU A RECUNOSCUT NICIODATA SUMA DATORATA SI A CONTESTAT-O LA SOMATIA DE PLATA (FARA EFECT), SA SE INDREPTE PE CALEA UNUI LITIGIU COMERCIAL COMUN IMPOTRIVA CREDITORULUI, CFM. IMBOGATIRII FARA JUSTA CAUZA? TINETI CONT CA SOMATIA DE PLATA NU A SOLUTIONAT FONDUL CAUZEI. ESTE ADMISIBILA ACTIUNEA ?
NU AM INTANIT PANA IN PREZENT ASEMENEA SPETE IN INSTANTA.
Răspuns la discuția baroul lui POMPILIU BOTA
SUNT AVOCAT DIN 2001 (ANTERIOR CONS. JUR).
CRED CA S-A CREAT O FALSA PROBLEMA. IN ORICE TARA, SI IN ROMANIA NU EXISTA DECAT UN SINGUR FEL DE AVOCATI, RESPECTIV CEI LEGALI.
EU PERSONAL, CARE LUCREZ EXCLUSIV IN DR. COMERCIAL, NU CUNOSC ABSOLUT NICIUN INDIVID DIN CLANUL BOTA (UN TIP VOPSIT PANA CORBULUI SA PARA VIGUROS LA EXTERIOR), IAR PE ACESTA NU L-AM VAZUL NICIODATA INTR-O INSTANTA.

DECI, CINE VREA SA FIE AVOCAT ESTE AVOCAT, CINE NU ESTE BOTA-T.
societatea noastra a avut un auto asigurat casco, care a fost furat de la sediu impreuna cu certificatul de inmatriculare (talonul) masinii. asiguratorul a refuzat sa plateasca despagubirea pentru furt (12,000 Euro) deoarece, pe spatele politei de asigurare scrie ca la furt total asiguratul trebuie sa prezinte impreuna 2 chei originale, cartea de identitate si certificatul auto in original.
avem nevoie urgent de un avocat specializat pentru recuperarea sumei (soc. de asig. este cea mai mare de pe piata).
Onorariul ? initial / de succes, dupa finlizarea procesului.
suntem o societate comerciala; am avut un proces comercial pentru neplata (consideram noi nedatorata) a 2 luni cota asociere (chirie) de cca. 3.800 USD, pe care l-am pierdut, definitiv, suma fiind in prezent achitata. Aceeasi reclamanta solicita acum penalitati contractuale de cca. 19.500 USD pentru chiria neachitata din 2003, urmand termenul de judecata peste 10 zile.
avem nevoie urgent de un avocat specializat in drept comercial, care sa preia cazul, suma fiind f. mare pentru noi. Va rog oferte urgente si concrete pentru preluare - onorariu initial si in caz de succes.
va multumim