In cazul acesta as vrea sa va pun o intrebare.Iata datele:
-23 ani lucrati efectiv:
-18 ani grupa a II-a (din cei 23 lucrati):
-4 ani facultate;
-femeie.
Se poate solicita iesirea la pensie ,pentru limita de varsta, cu reducerea varstei de pensionare,avand in vedere stagiul de cotizare realizat+stagiul de cotizare asimilat?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Salariatul era deja demis si intre timp si-a gasit un nou servici.Ca despagubiri va pretinde doar salarul pe lunile in care nu avea servici.Totusi in ce priveste reintegrarea ....inca nu poate lua o hotarare,iar procesul dureaza.Deci ,salariatul demis ,primeste o hotarare favorabila lui de reintegrare, si nu mai doreste sa se reintegreze.Este obligat sa se reintegreze ?
Dar daca salariatul care a obtinut hotararea aceasta favorabila lui,nu mai doreste sa se reintegreze,ce se intampla?Hotararea este obligatorie si pentru el ?
P.S.Imi cer scuze ca intervin asa ,cam pe langa subiect,si multumesc anticipat pentru raspuns.
In mod sigur,medicul de la Casa Judeteana de Pensii emite ,,Decizie asupra capacitatii de munca",nu cred ca medicul de Medicina muncii emite decizii.Iar Art.61(c) vorbeste despre decizii.In schimb ,art,185 CM,ne lamureste care sunt atributiile medicului de medicina muncii.
Buna ziua,
Daca ai o vechime efectiva in munca de 23 ani ,din care 18 in grupa a II-a de munca ,se poate spune ca stagiul de cotizare este de 27 ani ?
Daca nu sunteti de acord cu suma afisata in lista de plata,faceti o sesizare catre Presedinte ,conform Normelor de aplicare a Lg.230 /2007,in termen de 10 zile de la afisare .
Mai intai trebuie sa existe un fond de reparatii si apoi suma sa fie impartita la toti proprietarii.(art 45(3) .Lg 230/2007).
Eu stiu ca ar trebui inainte sa se faca Adunare Generala ,sa se supuna la vot si apoi sa se repare.Reparatia e suportata de toti vecinii ,nu de un tronson.Iar daca nu se ajunge la un vot majoritar,respectivul cere ajutor de la Primarie,apoi se adreseaza instantei.Asociatia e obligata sa repare acoperisul(adica sa plateasca),dar avand aprobarea Adunarii Generale a proprietarilor.
Buna ziua,
In legatura cu ,, instanta de fond s-a pronuntat acum aproape 4 luni ca mi se respinge cererea de ... dar mai am cale de atac dupa primirea motivarii care inca nu a aparut "as avea doua intrebari:
-in cat timp dupa pronuntare ,ar trebui sa apara motivarea si unde sa apara?
-calea de atac(apel?recurs?) in ce termen se face,trebuie sa se astepte neaparat motivarea ?
Cred ca ,potrivit art.61(c) ,e vorba de organe competente de expertiza medicala(adica medici experti ai Caselor Judetene de Pensii,cei care stabilesc pensiile de invaliditate)si nu de medici de la Medicina muncii.E oricum o diferenta,poate va ajuta.