maiadorina
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
ntru si eu ca musca in lapte , . daca facem reclamatii la primarie ca asociatia de proprietari nu are deschis cont bancar spuneti ca va primi amenda iar aceasta nu este mica , Dar stau si ma intreb oare aceasta amenda nu va fi achitata tot de membrii asociatiei ;? Atatea smecherii se fac la asociatiile de proprietari si nu ai sprijin in a face reclamatii si a face lumina . Cred ca presedintii de asociatii cotizeaza din cand in cand la sefii din primarie , altfel nu se explica cum de nu i-au masurile legale
intru si eu ca musca in lapte , . daca facem reclamatii la primarie ca asociatia de proprietari nu are deschis cont bancar spuneti ca va primi amenda iar aceasta nu este mica , Dar stau si ma intreb oare aceasta amenda nu va fi achitata tot de membrii asociatiei ;? Atatea smecherii se fac la asociatiile de proprietari si nu ai sprijin in a face reclamatii si a face lumina . Cred ca presedintii de asociatii cotizeaza din cand in cand la sefii din primarie , altfel nu se explica cum de nu i-au masurile legale
ASOCIATIA NOASTRA CHIAR ESTE COMPUSA DIN 18 SCARI dupa cum urmeaza Blocul R1 scarile A, B, C , F , G , bloc R2 scarile A, B , D, E , ,F, G H ,I, J, K , blocul R3 scarile , A, B, C, in total 18 scari 360 apartamente ,atata lume se perinda pe usa scarii noastre ,. Cand se convoaca o adunare generala , la primul termen se prezinta maxim 30 de persoane , nu se tine sedinta ca nu sunt jumatate plus unu din membri , la al doilea termen daca vin 20 din care jumatate (daca nu mai multi ) , . sunt sustinatorii presedintei si ai administratorei . Cand a fost aleasa actuala conducere , au fost prezenti 40 de membri , NU AM STIUT CAND SI DE CE A FOST SCHIMBATA VECHEA CONDUCERE . Am aflat cand ne-am trezit cu ei in sediul asociatiei , , Inaintasii delapidase banii incasati din incasarile lunare , Din 1996 de cand fac parte din aceasta asociatie , mai intai ca asoc de locatari , apoi ca asoc. de proprietari ( acelasi nr , de scari si ap, ) numai la 3-4 adunari am participat ( nu ni se prezenta niciun convocator , se facea pe muteasca , daca se facea ) nu s-a prezentat niciodata un raport semestrial sau anual ( doamne fereste de asa ceva ) Nu au cont deschis la nicio banca pentru ca , zic ei , isi recupereaza banii ENERGOTERMUL care un si-au incasat banii pentru caldura si apa calda furnizata in acea perioada ( vai de capul nostru , noroc ca am instalat centrala cu gaz , deabia am reusit sa scap de ei . Cred ca sunt singura din asociatie care le cere justificari , iar ei continuua sa ma ignore . i-a invrajbit pe toti impotriva mea , , Daca incerc sa stau de vorba cu cativa din ei imi raspund ca ,NU VOR SA SE PUNA RAU CU ASOCIATIA , am incheiat citatul , , MULTUMESC , ca mi-ati dat prilejul sa ma spovedesc, . DOAMNE AJUTA .
multumesc , dar nu pricep de ce nu putem cere chirie pentru ca noi am renuntat la spatiu si asociatia administreaza 18 scari , cel putin 350 apartamente care vin la asociatie cel putin o data pe luna pentru a achita utilitatile si pentru a raporta consumul de apa , . Fiecare ap. sa achite o suma care sa intre in fondul de reparatii destinat scarii noastre , Cei care platesc facturile la magazin prin PAY POINT achita un comision de 2 lei de factura . in cazul in care nu vor sa plateasca asociatia sa-si mute locul la alta scara sa fie si altii deranjati ,
am citit ca o asociatie functioneaza in balconul administatorei pentru care incaseaza chirie , Adica membrii asociatiei asigura salariu administratorului cu toate taxele aferente ( impozit , asigurari de sanatate , concediu de odihna , concediu medical zile libere ca functionarii publici iar ei muncesc doar 4 zile pe saptamana 3 ore pe zi
48 ore pe luna plus presedintele care doar semneaza listele de cheltuieli si nu stiu pe cine mai platim care nu fac absolut nimic . , VREM CHIRIE DIN CARE SA REPARAM SUBSOLUL CARE A FOST LASAT NETERMINAT DE CONSTRUCTOR SI VREM SA ZUGRAVIM PENTRU CA O PARTE DIN LOCATARI ( PROPRIETARI ) AU RAMAS CU ACELASI VAR DE PE VREMEA LUI CEAUSESCU ( cel putin 45 ani )
multumesc pentru raspuns , dar as vrea sa stiu daca putem cere chirie pentru spatiul folosit de asociatie iar sumele rezultate sa intre in fondul de reparatii exclusiv al scarii noastre :? multumesc ,. multa sanatate .
multumesc pentru raspuns , dar as vrea sa stiu daca putem cere chirie pentru spatiul folosit de asociatie iar sumele rezultate sa intre in fondul de reparatii exclusiv al scarii noastre :? multumesc ,. multa sanatate .
buna seara . citind intrebarile si raspunsurile cu privire la administrator , presedinte , comitetul de asociatie , cenzor , mi-am dat seama ca nu sunt singura nemultumita de activitatea administratorilor de condonimuri si tot ce decurge , vreau sa stiu daca putem solicita chirie pentru spatiul pe care functioneaza asoc . de prop. ( un uscator din scara noastra si jumatate din suprafata holului de la intrare . Am solicitat , depunand un tabel nominal cu 12 semnaturi din 19 ap. si nici nu vrea sa auda de asa ceva , , am aflat ca o alta administratora de la alta asoc, si-a facut sediu in propriu balcon si incaseaza chirie iar platitorii stau afara la rand . La noi este un dute vino pe usa scarii ,ocupa holul de trecere si fac si arogante cand trebuie sa iesim sau sa intram , Am solicitat copii dupa actele depuse pentru obtinerea personalitatii juridice si mi s-a raspuns ca fostul presedinte ( care a fost schimbat din cauze penale ) nu a predat actele asociatie in momentul schimbarii si nici dupa (intre timp a decedad si ma trimite la cimitir sa i le cer ) Am facut si o plangere la politie departamentul economic (parca ) acum un an si au chemat la sfarsitul lunii martie sa dau declaratii , De atunci nici un semn de viata . Cred ca fac AVC din cauza acestor impertinenti, Cred ca aceste persoane nu ar trebui angajate cu contrac de munca ci sa se autorizeze ca PF , Astept indrumari si sfaturi si va multumesc
buna ziua , va multumesc pentru raspunsul la intrebarea anterioara si revin cu o alta . Inainte de anul 2012 ( nu mai retin anul exact ) asociatia de locatari care functiona intr-un uscator la etajul 4 din acelasi bloc dar la alta scara ne-a cerut acordul sa ocupe un spatiu cu destinatia uscator pe care il folosea un vecin la parter ( un metru latime si vreo 2 lungime ) si se se extinda si pe holul de la intrare cat sa faca o incapere aproape patrata , Nu stiu cati locatari au semnat . dar va spun situatia scarii blocului unde am cumparat un ap. de la fostul proprietar . Scata blocului a fost construita pentru navigatori si familiile lor . CEI CARE NU AVEAU UNDE STA S-AU MUTAT INAINTE DE A FI SCARA RACORDATA LA UTILITATI , Cel putin la ap meu nicio usa nu este la aceleasi dimensiune cu alta . , cred ca nici subsolul nu a fost terminat ( nu cred , sunt sigura ) pentru ca pana acum 2-3 ani nu avea nici scara de acces nici zid cu usa sa separe parterul de subsol asa cum au toate blocurile . Deci toti barbatii erau plecati pe ocean la pescuit iar femeile au ramas in romania cu copii i . , care cu serviciu care casnice , , Parterul scarii si nu numai a devenit locul de refugiu al tuturor derbedeilor care erau izgoniti de la alte scari , au spart geamurile de la usa de intrare , au dat foc la intrerupatoarele de lumina , au afumat grinzile cu lumanari in noptile de PASTE , , sobolanii iti treceau printre picioare ( in anul 1996 cand am cumparat ap. ) La subsol , am aflat mai tarziu era apa pana la genunghi si nu numai apa , In ciuda tuturor interventiilor facute si a cheltuielilor aferente subsolul este si acum plin cu apa si tantari si degaja un miros pestilential si tantarii ne intra si in gura cand vine echipa cu dezinfectia si deratizarea ( obilatorie cel puti de 2 ori pe an - ordin de la primarie ) in cocluzie , am cerut asociatiei de proprietari SA PLATEASCA O CHIRIE LUNARA care sa intre in fondul de reparatii destinat exclusiv scarii noastre , am intocmit tabel nominal cu semnaturile a 13 proprietari din 19 ap cate sunt pe scara si l-am depus cu nr de inregistrare l a sfarsitul anului 2020 , , presedinta refuza categoric punerea pe ordinea de zi a adunarii generale , pe motiv ca s-a prescris dreptul de proprietate a spatiului respectiv , Nu va mai spun cum decurg adunarile Din 360 ap , la primul tremen nu vin niciodata jumatae =1 iar la urmatorul , majoritatea sunt acolitii ei ( din 15 -20 cati sunt ) te acopera cu vocea si nu poti expune problema , Cel putin eu m-am scarbit de toti si de toate , Presedinta vine la sediul asociatiei doar sa semneze LISTA CHELTUIELILOR DE INTRETINERE si isi atribuie un salariu lunar de 1500 lei , Nu mai spun ca nu cunosc niciun membru din comitelul asociatiei sau pe cenzor , MULTUMESC , multa sanatate
BUNA SEARA , VA ROG FRUMOS CINE POATE SA-MI SPUNA DACA AM DREPTUL SA CER COPII DE PE STATUL DE PLATA AL ADMINISTATORULUI SI PRESEDINTELUI UNEI ASOCIATII DE PROPRIETARI , SA AFLU SI EU CA MEMBRU AL ASOCIATIEI CE SALARIU ISI ACORDA LUNAR PENTRU 48 DE ORE PRESTATE , MULTUMESC
Buna ziua , va rog spuneti -mi am dreptul sa cer copie dupa statul de plata al administratorului asociatiei de proprietari si al presedintelui ? toate sumele rezultate din incasari cu titlu de CHELTUIELI ADMINISTRATIVE sunt tinute la secret mai ceva ca un depozit cu munitie de razboi . multumesc , am sa revin cu alte intrebari
Nouă ne pasă ca datele tale personale să rămână confidențiale
Noi și partenerii noștri 761 stocăm și/sau accesăm informații pe dispozitivul dvs., precum identificatorii cookie unici pentru prelucrarea datelor cu caracter personal. Puteți accepta sau gestiona alegerile dvs. făcând clic mai jos sau în orice moment, pe pagina cu politica de confidențialitate. Aceste alegeri vor fi raportate partenerilor noștri și nu vă vor afecta navigarea.Mai multe detalii
Noi si partenerii nostri (retelele de socializare si agentiile de publicitate partenere, precum si furnizorii nostri de servicii de date analitice) prelucram date pentru a permite website-ului sa functioneze, pentru a personaliza continutul si anunturile publicitare afisate in functie de interesele si/sau profilul dvs., pentru a va oferi functionalitati aferente retelelor de socializare si pentru a analiza traficul pe website. Beneficiati de drepturile prevazute de art. 15-22 din GDPR in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal. Aceste drepturi pot fi exercitate prin modalitatea indicata aici. Prin click pe “ACCEPT TOATE”, acceptati folosirea tuturor Tehnologiilor de tip Cookie, care implica inclusiv acceptul dvs. cu privire la stocarea/accesarea informatiilor de catre Vendor-ii cu care colaboram. Prin click pe “VREAU SA MODIFIC SETARILE INDIVIDUAL” puteti schimba preferintele in mod individual, mai putin cele legate de cookie strict necesare pentru functionarea website-ului.
Atât noi, cât și partenerii noștri prelucrăm datele pentru a oferi:
Utilizarea profilurilor pentru selectarea conținutului personalizat. Măsurarea performanței reclamelor. Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv. Dezvoltarea și îmbunătățirea serviciilor. Utilizarea profilurilor pentru selectarea publicității personalizate. Crearea profilurilor de conținut personalizat. Măsurarea performanței conținutului. Crearea profilurilor pentru publicitate personalizată. Utilizarea de date limitate pentru a selecta publicitatea. Înțelegerea publicului prin statistici sau combinații de date din surse diferite. Utilizarea datelor limitate pentru a selecta conținutul. Date precise de geolocație și identificarea prin scanarea dispozitivului.