avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Activitate maiadorina

Activitate maiadorina

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ntru si eu ca musca in lapte , . daca facem reclamatii la primarie ca asociatia de proprietari nu are deschis cont bancar spuneti ca va primi amenda iar aceasta nu este mica , Dar stau si ma intreb oare aceasta amenda nu va fi achitata tot de membrii asociatiei ;? Atatea smecherii se fac la asociatiile de proprietari si nu ai sprijin in a face reclamatii si a face lumina . Cred ca presedintii de asociatii cotizeaza din cand in cand la sefii din primarie , altfel nu se explica cum de nu i-au masurile legale
intru si eu ca musca in lapte , . daca facem reclamatii la primarie ca asociatia de proprietari nu are deschis cont bancar spuneti ca va primi amenda iar aceasta nu este mica , Dar stau si ma intreb oare aceasta amenda nu va fi achitata tot de membrii asociatiei ;? Atatea smecherii se fac la asociatiile de proprietari si nu ai sprijin in a face reclamatii si a face lumina . Cred ca presedintii de asociatii cotizeaza din cand in cand la sefii din primarie , altfel nu se explica cum de nu i-au masurile legale
ASOCIATIA NOASTRA CHIAR ESTE COMPUSA DIN 18 SCARI dupa cum urmeaza Blocul R1 scarile A, B, C , F , G , bloc R2 scarile A, B , D, E , ,F, G H ,I, J, K , blocul R3 scarile , A, B, C, in total 18 scari 360 apartamente ,atata lume se perinda pe usa scarii noastre ,. Cand se convoaca o adunare generala , la primul termen se prezinta maxim 30 de persoane , nu se tine sedinta ca nu sunt jumatate plus unu din membri , la al doilea termen daca vin 20 din care jumatate (daca nu mai multi ) , . sunt sustinatorii presedintei si ai administratorei . Cand a fost aleasa actuala conducere , au fost prezenti 40 de membri , NU AM STIUT CAND SI DE CE A FOST SCHIMBATA VECHEA CONDUCERE . Am aflat cand ne-am trezit cu ei in sediul asociatiei , , Inaintasii delapidase banii incasati din incasarile lunare , Din 1996 de cand fac parte din aceasta asociatie , mai intai ca asoc de locatari , apoi ca asoc. de proprietari ( acelasi nr , de scari si ap, ) numai la 3-4 adunari am participat ( nu ni se prezenta niciun convocator , se facea pe muteasca , daca se facea ) nu s-a prezentat niciodata un raport semestrial sau anual ( doamne fereste de asa ceva ) Nu au cont deschis la nicio banca pentru ca , zic ei , isi recupereaza banii ENERGOTERMUL care un si-au incasat banii pentru caldura si apa calda furnizata in acea perioada ( vai de capul nostru , noroc ca am instalat centrala cu gaz , deabia am reusit sa scap de ei . Cred ca sunt singura din asociatie care le cere justificari , iar ei continuua sa ma ignore . i-a invrajbit pe toti impotriva mea , , Daca incerc sa stau de vorba cu cativa din ei imi raspund ca ,NU VOR SA SE PUNA RAU CU ASOCIATIA , am incheiat citatul , , MULTUMESC , ca mi-ati dat prilejul sa ma spovedesc, . DOAMNE AJUTA .
multumesc , dar nu pricep de ce nu putem cere chirie pentru ca noi am renuntat la spatiu si asociatia administreaza 18 scari , cel putin 350 apartamente care vin la asociatie cel putin o data pe luna pentru a achita utilitatile si pentru a raporta consumul de apa , . Fiecare ap. sa achite o suma care sa intre in fondul de reparatii destinat scarii noastre , Cei care platesc facturile la magazin prin PAY POINT achita un comision de 2 lei de factura . in cazul in care nu vor sa plateasca asociatia sa-si mute locul la alta scara sa fie si altii deranjati ,
am citit ca o asociatie functioneaza in balconul administatorei pentru care incaseaza chirie , Adica membrii asociatiei asigura salariu administratorului cu toate taxele aferente ( impozit , asigurari de sanatate , concediu de odihna , concediu medical zile libere ca functionarii publici iar ei muncesc doar 4 zile pe saptamana 3 ore pe zi
48 ore pe luna plus presedintele care doar semneaza listele de cheltuieli si nu stiu pe cine mai platim care nu fac absolut nimic . , VREM CHIRIE DIN CARE SA REPARAM SUBSOLUL CARE A FOST LASAT NETERMINAT DE CONSTRUCTOR SI VREM SA ZUGRAVIM PENTRU CA O PARTE DIN LOCATARI ( PROPRIETARI ) AU RAMAS CU ACELASI VAR DE PE VREMEA LUI CEAUSESCU ( cel putin 45 ani )
multumesc pentru raspuns , dar as vrea sa stiu daca putem cere chirie pentru spatiul folosit de asociatie iar sumele rezultate sa intre in fondul de reparatii exclusiv al scarii noastre :? multumesc ,. multa sanatate .
multumesc pentru raspuns , dar as vrea sa stiu daca putem cere chirie pentru spatiul folosit de asociatie iar sumele rezultate sa intre in fondul de reparatii exclusiv al scarii noastre :? multumesc ,. multa sanatate .
buna seara . citind intrebarile si raspunsurile cu privire la administrator , presedinte , comitetul de asociatie , cenzor , mi-am dat seama ca nu sunt singura nemultumita de activitatea administratorilor de condonimuri si tot ce decurge , vreau sa stiu daca putem solicita chirie pentru spatiul pe care functioneaza asoc . de prop. ( un uscator din scara noastra si jumatate din suprafata holului de la intrare . Am solicitat , depunand un tabel nominal cu 12 semnaturi din 19 ap. si nici nu vrea sa auda de asa ceva , , am aflat ca o alta administratora de la alta asoc, si-a facut sediu in propriu balcon si incaseaza chirie iar platitorii stau afara la rand . La noi este un dute vino pe usa scarii ,ocupa holul de trecere si fac si arogante cand trebuie sa iesim sau sa intram , Am solicitat copii dupa actele depuse pentru obtinerea personalitatii juridice si mi s-a raspuns ca fostul presedinte ( care a fost schimbat din cauze penale ) nu a predat actele asociatie in momentul schimbarii si nici dupa (intre timp a decedad si ma trimite la cimitir sa i le cer ) Am facut si o plangere la politie departamentul economic (parca ) acum un an si au chemat la sfarsitul lunii martie sa dau declaratii , De atunci nici un semn de viata . Cred ca fac AVC din cauza acestor impertinenti, Cred ca aceste persoane nu ar trebui angajate cu contrac de munca ci sa se autorizeze ca PF , Astept indrumari si sfaturi si va multumesc
buna ziua , va multumesc pentru raspunsul la intrebarea anterioara si revin cu o alta . Inainte de anul 2012 ( nu mai retin anul exact ) asociatia de locatari care functiona intr-un uscator la etajul 4 din acelasi bloc dar la alta scara ne-a cerut acordul sa ocupe un spatiu cu destinatia uscator pe care il folosea un vecin la parter ( un metru latime si vreo 2 lungime ) si se se extinda si pe holul de la intrare cat sa faca o incapere aproape patrata , Nu stiu cati locatari au semnat . dar va spun situatia scarii blocului unde am cumparat un ap. de la fostul proprietar . Scata blocului a fost construita pentru navigatori si familiile lor . CEI CARE NU AVEAU UNDE STA S-AU MUTAT INAINTE DE A FI SCARA RACORDATA LA UTILITATI , Cel putin la ap meu nicio usa nu este la aceleasi dimensiune cu alta . , cred ca nici subsolul nu a fost terminat ( nu cred , sunt sigura ) pentru ca pana acum 2-3 ani nu avea nici scara de acces nici zid cu usa sa separe parterul de subsol asa cum au toate blocurile . Deci toti barbatii erau plecati pe ocean la pescuit iar femeile au ramas in romania cu copii i . , care cu serviciu care casnice , , Parterul scarii si nu numai a devenit locul de refugiu al tuturor derbedeilor care erau izgoniti de la alte scari , au spart geamurile de la usa de intrare , au dat foc la intrerupatoarele de lumina , au afumat grinzile cu lumanari in noptile de PASTE , , sobolanii iti treceau printre picioare ( in anul 1996 cand am cumparat ap. ) La subsol , am aflat mai tarziu era apa pana la genunghi si nu numai apa , In ciuda tuturor interventiilor facute si a cheltuielilor aferente subsolul este si acum plin cu apa si tantari si degaja un miros pestilential si tantarii ne intra si in gura cand vine echipa cu dezinfectia si deratizarea ( obilatorie cel puti de 2 ori pe an - ordin de la primarie ) in cocluzie , am cerut asociatiei de proprietari SA PLATEASCA O CHIRIE LUNARA care sa intre in fondul de reparatii destinat exclusiv scarii noastre , am intocmit tabel nominal cu semnaturile a 13 proprietari din 19 ap cate sunt pe scara si l-am depus cu nr de inregistrare l a sfarsitul anului 2020 , , presedinta refuza categoric punerea pe ordinea de zi a adunarii generale , pe motiv ca s-a prescris dreptul de proprietate a spatiului respectiv , Nu va mai spun cum decurg adunarile Din 360 ap , la primul tremen nu vin niciodata jumatae =1 iar la urmatorul , majoritatea sunt acolitii ei ( din 15 -20 cati sunt ) te acopera cu vocea si nu poti expune problema , Cel putin eu m-am scarbit de toti si de toate , Presedinta vine la sediul asociatiei doar sa semneze LISTA CHELTUIELILOR DE INTRETINERE si isi atribuie un salariu lunar de 1500 lei , Nu mai spun ca nu cunosc niciun membru din comitelul asociatiei sau pe cenzor , MULTUMESC , multa sanatate
BUNA SEARA , VA ROG FRUMOS CINE POATE SA-MI SPUNA DACA AM DREPTUL SA CER COPII DE PE STATUL DE PLATA AL ADMINISTATORULUI SI PRESEDINTELUI UNEI ASOCIATII DE PROPRIETARI , SA AFLU SI EU CA MEMBRU AL ASOCIATIEI CE SALARIU ISI ACORDA LUNAR PENTRU 48 DE ORE PRESTATE , MULTUMESC
Buna ziua , va rog spuneti -mi am dreptul sa cer copie dupa statul de plata al administratorului asociatiei de proprietari si al presedintelui ? toate sumele rezultate din incasari cu titlu de CHELTUIELI ADMINISTRATIVE sunt tinute la secret mai ceva ca un depozit cu munitie de razboi . multumesc , am sa revin cu alte intrebari