avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1133 soluții astăzi
Forum Activitate maryalylyana

Activitate maryalylyana

Buna ziua,
Sotul meu are amenzi de circulatie neplatite, eu urmeaza sa-mi fac dosarul pentru indemnizatie crestere copil, iar cei de la primaria din comuna il someaza pe sot sa plateasca amenzile, in caz contrar imi va sista mie indemnizatia.
Este corect cum procedeaza cei de la primaria, ce ar trebui fac?

Multumesc!
Răspuns la discuția Concediu crestere copil
Bun, ma intorc, imi ofera un alt loc de munca decat cel pe care am lucrat sau imi spun ca trebuie sa-mi dau demisia.
Vreau sa ma lamuriti totusi si cu a doua optiune, eu pot sau nu sa merg cu concediu medical incepand cu data la care trebuie sa ma intorc?
Din calculele care le-am facut, as lua o suma mai mare de bani daca as intra in concediu medical, decat in somaj.
Multumesc!
Răspuns la discuția Concediu crestere copil
Buna ziua!
M-au sunat de la firma cu o luna inainte sa ma intrebe ce fac, si practic sa ma atentioneze ca trebuie sa-mi dau demisia ca nu au sa-mi asigure loc de munca si nici somaj nu pot sa-mi acorde pentru ca au fost intr-un proces de reorganizare, nu stiu mai multe detalii.
Va rog sa ma ajutati, nu stiu cum sa procedez, nu as vrea sa pierd indemnizatia.
Din ziua in care trebuie sa ma intorc respectiv 17 februarie o sa intru in medical.
Cum sa procedez, fac cererea de revenire, dupa care merg cu medicalul?
Cu cat timp inainte trebuie sa merg cu aceasta cerere, concediul medical in cat timp trebuie dus la firma?
Pentru concediu medical trebuie sa ma internez in spital 2, 3 zile, pentru ca nu pot intra in prenatal avand in vedere ca o sa am doar 23 de saptamani de sarcina.
Trebuie sa specific ca oricum, chiar daca ar fi fost sa pot sa ma intorc la munca medicul care imi supravegheaza sarcina nu mi-ar fi aprobat intoarcearea deoarece ar fi trebuit sa lucrez si ture de noapte de 12 ore,si am o sarcina cu risc.
Sediul central al acestei firme se afla in alt oras, in orasul care locuies este doar un punct de lucru.
Cum ma sfatuiti sa procedez cu medicalul, merg si il las la punctul de lucru la persoana care se ocupa de personal aici sau sa il trimit prin posta cu recomandare de primire,curierat si la punctul de lucru merg doar cu o copie.
Astept un raspuns!
Multumesc!
Pe data de 16 februarie copilul meu implineste 2 ani, pe data de 17 februarie ar trebui sa ma intorc la munca.
Problema este urmatoarea:
1)postul pe care am lucrat s-a desfiintat anul trecut in iunie si colegii mei au fost trimisi in somaj.
2)la data la care trebuie sa ma intorc am 23 de saptamani de sarcina cu al doilea bebe.
Va rog sa ma ajutati, nu stiu cum sa procedez.
Eu am dreptul la somaj, avand in vedere ca am stat in crestere copil 2 ani?
Dar eu as incerca cu concediu medical incepand cu data revenirii la munca (17 februarie), dar nu stiu daca se poate si nu stiu cum sa procedez.

Multumesc!
Buna ziua!

Detinem o masina cu numere de Anglia,sotul a fost oprit de catre politie si i-au fost ridicate placutele de inregistrare cu numerele de Anglia plus amenda de 2000 ron.
Printre timp, i-am facut RAR-ul la aceasta masina, am platit taxa de inmatriculare, dar cand a mers la serviciul de inmatriculari, i-au fost cerute si aceste numere care au fost retinute de politie.
Cum se pot recupera aceste numere de la politie, sau cum ar trebui sa proced?
Multumesc!!
Discuție viza
Buna ziua,
Stau cu chirie intr-un apartament cu o camera, si am probleme cu vecinul de desubt.
Am un copil de 1an si 2 luni care, ca orice copil de varsta lui face zgomot, scapa din manute jucarii, sticla cu apa, izbeste obiecte, etc.
De vreo 3 luni de cand a inceput baietelul sa merga imi bate in teava sau vine la usa si imi spune ca il deranjeaza, ca el vrea sa se odihneasca ziua pentru ca nopatea lucreaza, ultima oara m-a amenintat ca cheama politia.
Eu nu am nicio forma legala ca stau in acest apartament, prorietarii sunt plecati in Italia, ce mi-ar trebui, o viza, cat costa, cum ar trebui sa procedez?
cum se procedeaza ,trebuie facuta cerere de suspendarea a raportului de serviciu,sunt sanse sa nu fie aprobata cerereade suspendare in acest caz cum procedez?
Buna ziua!
As dori sa va intreb daca, fiind functionar public de executie pot sa particip ca, candidat la functia de primar la alegerile locale din 2012.
Cum trebuie sa procedez in perioada campaniei?
Rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: In anul 1941, cand a fost nascuta soacra mea, la declararea nasterii a fost inregistrara cu un alt nume decat cel al parintilor.
De ex.parintii aveau numele de familie "georgescu" , iar ea a fost inregistrata cu "ionescu", la fel a fost trecut si numele parintilor "ionescu" in certificatul de nastere.
Fiind unicul copil, iar parintii fiind decedatii, cum poate sa faca dovada ca este copilul familiei "georgescu".
Ma puteti ajuta cun un raspuns la problema expusa mai sus?

Multumesc