avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Activitate GDO

Activitate GDO

Răspuns la discuția salariu director general
Indiferent cat cereti dvs. firma va ofera cat doreste . Daca nu va convine sunteti liber sa cautati alta firma care sa va ofere un salariu pe masura pretentiilor dvs. Oricum pentru sectorul privat singura conditie impusa de lege in privinta salariului este respectarea nivelului minim.
Despagubirile dispuse de instanta in cazul anularii deciziei de concediere,se calculeaza si se acorda la valoarea neta sau bruta a drepturilor salariale avute inainte de concediere?
Discuție NULITATE CIM
La data de 27.06.2011 angajatorul emite decizia de concediere in baza art .65 alin1 C.Muncii. Dupa emiterea deciziei si dupa ce aceasta si-a produs efectele juridice,angajatorul introduce actiune in instanta,,la data de 09.08.2011 pentru constatarea nulitatii CIM.Este aceasta actiune admisibila?Sunt aplicabile acestei spete, dispozitiile art.268 art.1lit.d C.Muncii si ale art.73 lit.b Lg 168/1999 care prevad faptul ca actiunea de constatare anulitatii CIM ori a unor clauze ale acestuia poate fi introdusa pe toata durata existentei acestuia sau se aplica celelalte prevederi in materie de nulitate ale altor norme juridice?
Poate fi modificat unilateral CIM in privinta elementulului salariu invocandu-se plafonarea veniturilor dispusa de OUG 79/2008 ? Cunosc un caz judecat la C Apel in care solutia pronuntata de aceasta a fost ca plafonarea salariilor este valabila pentru toti directorii unei companii organizata ca SA indiferent daca au ctr.de mandat sau CIM.
Dupa ce o hotarare jud. a instantei de fond, care este definitiva si executorie a fost comunicata partilor, mai poate una din parti sa mai adeseze aceleiasi instante cu cerere precizatoare in legatura cu punerea in executare a acelei hotarari? Daca instanta a hotarat reintegrarea pe postul detinut anterior, in cat timp de la comunicarea hotararii, angajatorul este obligat sa-l reincadreze?
Contractul individual de munca a fost suspendat datorita faptului ca incepand cu data de 01.04.2009 am incheiat cu firma un contract de mandat pe 4ani iar in baza acestuia se stabilea alta forma de remuneratie precum si celelalte drepturi inclusiv dreptul la CO platit.Banii pe care i-am incasat au fost calculati si platiti sub forma indemnizatie CO2008 ,dar efectuarea CO nu mai era posibila datorita faptului ca a intervenit suspendarea ctr .indv. de munca.Mai trebuie sa adaug faptul ca la data de 24.10.2009 contactul de mandat a incetat si au fost reluate raporturile de munca cu firma pe baza ctr. indv. de munca . In aceste conditii nu era normal si legal ca firma sa-mi comunice ca pot efectua concediul pentru care primisem deja indemnizatia?
In luna aprilie 2009 firma mi-a compensat in bani CO neefectuat in anul 2008.
Compensarea a fost efectuata ca urmare a faptului ca incepand cu data de 01.04.2009 am incheiat cu aceiasi firma un contract de mandat pe 4ani iar contractul individual de munca a fost suspendat. Datorita faptului ca in prezent contractul de mandat a incetat inainte de expirarea perioadei pentru care a fost incheiat,firma m-a actionat in instanta pentru restituirea sumei reprezentand contravaloarea concediului neefectuat in anul 2008.In aceste conditii cum ma sfatuiti sa ma apar in instanta?