avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1030 soluții astăzi
Forum Activitate carita

Activitate carita

Buna ziua,
ce conditii trebuie sa indeplineasca o persoana pentru a putea fi formator in cadrul cursului "lucrator comercial"?Exceptand diploma de formator!Studii?Experienta?
Multumesc!
Răspuns la discuția Dreptul la somaj
Dreptul la somaj le au persoanele a caror contract de munca inceteaza din motive neimpuabile lor. Daca nu sunteti multumita de post (din cauza salariului, a conditiilor de munca, etc) si va dati demisia nu beneficiati de somaj chiar daca indepliniti stagiul de cotizare.
Incercati sa dicutati cu angajatorul poate va concediaza pentru motive de necorespundere profesionala si atunci beneficiati de somaj.
Răspuns la discuția Plata salariu restant
Sesizati ITM-ul. In urma unui control ar trebui sa va plateasca salariul restant.
societate comerciala organizata ca srl are nevoie de autorizatie pentru montarea si intretinerea aparatelor de aer conditionat? si ce pregatire profesionala trebuie sa detina personalul care executa aceste lucrari?
Multumesc!
Răspuns la discuția Decizie de concediere
E cam greu sa modifice o decizie luata si inregistrata acum 7 luni.Incercati varianta cu recomandarea din partea angajatorului;daca acolo scrie numai de bine...
Răspuns la discuția Decizie de concediere
Probabil angajatorul v-a desfacut contractul de munca cu art 61 lit.a) pentru absente nemotivate de la serviciu. Atat timp cat nu ati facut cerere scrisa de demisie, angajatorul a efectuat cercetare disciplinara+ declaratia celor doi colegi ca nu v-ati mai prezentat la serviciu si astfel a indeplinit cerintele legale pentru concedierea disciplinara.
Puteti contesta decizia in instanta, dar nu puteti face dovada ca ati facut cerere de demisie scrisa.
Daca decizia de incetare vi se solicita la noul loc de munca, prezentati-o pe aceasta si explicati-le faptul ca a avut loc o neintelegere.Noul angajator probabil vrea sa se asigura ca nu aveti incheiat deja CIM cu norma intreaga. Eventual cereti de la fostul angajator o caracterizare, poate va ajuta.
In urma unei licitatii deschise avand ca obiect incheirea unui acord cadru pentru prestari servicii, firma X este numita castigatoare, criteriul fiind pretul cel mai scazut. Societatea Y contesta decizia la CNSC, motivand un pret neobisnuit de scazut si cere reevaluarea ofertelor. Consiliul admite contestatia, AC reevalueaza ofertele si declara castigatioare societatea X (initiala). Societatea Y contesta din nou la CNSC decizia invocand nerespectarea de catre AC a deciziei date de consiliu.
Nelamuririle mele sunt: a doua contestatie trebuia adresata instantei sau tot CNSC? Si care e numarul maxim de contestatii pe care le poate face un op-ec la comunicarea rezultatului aceleiasi procedurii?
De asemenea, in cazul in care, contestatia se introduce la instanta, firma castigatoare poate semna contractul cu AC, sau trebuie sa astepte decizia instantei?
Multumesc!
Răspuns la discuția somaj
Legea 76/2002, art.38 alin. (3). Sper sa nu gresesc
Răspuns la discuția somaj
Din pacate acum nu mai poate beneficia de somaj, intru-cat a trecut mai bine de un an de la terminarea studiilor.
Cererea pentru acordarea indemnizatiei de somaj in cazul tinerilor absolventi se depune la AJOFM in termen de 30 de zile dupa expirarea termenului de 60 zile de la absolvire (in care se considera ca tanarul isi cauta un loc de munca).
Se acorda indemnizatia de somaj incepand cu data inregistrarii cererii, desi cererea este înregistrată după expirarea termenului de 30 de zile, daca aceasta este depusa nu mai târziu
de 12 luni de la data finalizarii cursurilor.
Dupa ce s-au publicat normele de aplicare a legii 333/2003 in domeniul pazei, a aparut notiunea de evaluator de risc la securitate fizica. Stie cineva daca a aparut un cod cor pentru aceasta functie, sau standard ocupational?