avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Activitate maea

Activitate maea

Mulțumesc frumos. Este deja programat pentru testare,

latka a scris:

Este obligat sa dea testarea, sa o dea cât mai repede, până maxim in a 30-a zi de suspendare (poate încerca de mai multe ori). Dacă nu o ia, se suplimentează cu 30 de zile, dacă ia testul i se reduce la 30 de zile. Toate aceste informații se pot găsi în OUG 195 /2002 varianta actualizata de pe portalul justiției, începând cu art. 104, până la 106^1.

Bună ziua. Soțului meu, i-a fost reținut permisul de conducere pentru 90 zile, având alcoolemie de _0.20 mg/l(etilotest) .. În 25 de ani de când are permisul, nu are decât câteva amenzi pentru viteza, ultima fiind în septembrie 2019.
Poate redobândi permisul după 30 zile, după ce da testarea? Am găsit răspunsuri variate,unele spun ca nu mai poate avea permis de conducere niciodată, altele ca și dacă da testarea, tot după 90 zile primește permisul
As dori, va rog, în răspuns clar, deoarece nu prea înțeleg legile.
Multumesc
Discuție Legea 19 2020
Bună ziua. Am depus cerere pentru acordare de zile libere conform legii 19 din 2020. Angajatorul a depus-o și nu a fost aprobata, conform alin 4 art 2,se aproba doar După terminarea cailor legale(doar după terminarea zilelor de concediu și ce alte cai or mai fi). Care este procedura?
deci in situatia mea primesc cei 600ron(pt.mama) si cei 200 ron(pt copil) timp de 2 ani? ma scuzati dar sunt asa de bulversata de situatie si de atatea zvonuri (de pe la prieteni)incat vreau sa fiu cat mai sigura
revin cu o alta problema si cu aceeasi rugaminte de a ma ajuta.
din motive personale a trebuit sa imi inghet ultimul an scolar,asa ca din septembrie va trebui sa reiau cursurile iar licenta va fi la anul(dupa ce voi naste). in aceasta situatie mai pot beneficia de indemnizatie pentru CCC(cei 800 RON)?
multumesc din suflet
buna ziua.va rog frumos sa ma ajutati intr-o problema.am 28 ani, sunt studenta la o scoala postliceala privata si sunt graviduta in prima luna.problema e ca in august 2013 am licenta iar eu voi naste in martie 2014.acum vine si partea frumoasa:am lucrat din 2004 pana in 2008 cu contract individual de munca pe durata nelimitata;in 2008 am nascut si am stat in cic 2 ani pana in 2010 cand firma m-a bagat in somaj(am beneficit 9 luni de somaj) si tot atunci am inceput si scoala postliceala. in acest timp -din 2010 pana in prezent 2013 nu am lucrat nicaieri cu carte de munca.pot beneficia de cic daca termin scoala in august 2013 si nasc in martie 2014?multumesc din suflet
buna ziua.am si eu o intrebare.m-i s-a propus un job pe timp nelimitat de 26 ore pe saptamana-3 zile libere(pe saptamana).plata va fi pe ora,dar pe baza de contract de colaborare prestari servicii-conventie civila.m-i s-a spus ca se plateste somajul,pensia dar nu se plateste cas.este legal asa ceva?se poare sa fie o "teapa"mascata?daca e legal,care varianta e mai buna ?sa ma treaca sotul ca si coasigurat sau sa imi platesc din mana cas?
Răspuns la discuția Somaj dupa CCC
e adevarat ca daca nu imi depun dosarul de somaj(nu din vina mea ci din cauza ca inca nu au venit actele de la buc.)in 30 de zile dupa expirarea preavizului mi se face intrerupere si nu mi se mai platesc toate impozitele obligatorii-CAS?.in acest caz trebuie sa ma duc sa il platesc din mana?ce alte impozite mai trebuie platite din mana ,pana imi depun dosarul pt somaj,sa nu am de suferit pe viitor?
Răspuns la discuția Somaj dupa CCC
va multumesc mult.voi incerca luni sa ii sun si sa le explic ca am si un copil mic de crescut si cu un salariu nu se poate