Buna ziua; In urma cu 4 luni mama mea a pierdut un proces datorita faptului ca hotararea a ajuns acasa dupa 1 luna del a trimiterea ei , ne mai avad dreptul la apel , cel care a castigat procesul a angajat un executor judecatoresc pentru a pune hotararea in executare , la randul lui executoru a trimis o instintare in care explica cheltuielile pe care lea facut cu dosarul de executare si anume 2000 lei cu totul suma care spune ca trebuie depusa intr-un cont indicat de dumnealui in termen de 10 zile ,(dupa aceste 10 zile executorul asteptand ca cel care a castigat procesul sai solicite executarea).
Intrebarea mea este :DACA POT PLATI SUMA DE 2000 LEI IN ZIUA IN CARE SE VA FACE EXECUTAREA , cel care a solicitat executarea find posibil sa nu mai doreasca finalizarea ei din anumite motive, in cazul acesta mama mea ramanand cu bani dati ???.
Ma gandesc ca executorul are tot interesul sa-si ia acesti 2000 lei chiar daca executarea are loc peste cateva luni.
Multumesc anticipat .
Buna ziua, Am si eu o intrbeare. Mama mea are un act de vanzarea cumaparare din anul 1974 pe o casa plus dependinte si un teren de 500 m patrati.La vremea aceea in zona era un CAP si nu s-a putut face act pe mai mult de 500 m patrati(terenul fiind mai mare aprox 4300 m patrati)restul fiind detinut de CAP. Actul i-a fost facut de tatal ei si fratii acestuia,prin acest act vanzandui mamei mele cele spuse mai sus. Dupa 1990 terenul care era detinut de CAP i-a revenit mamai mele, la masuratori terenul a fost trecut la mama mea. Acum mama vrea sa imi faca mie act pe tot terenu si pe casa pe care a construit-o dupa 1990 pe acest teren.Intrebarea mea este daca poate face acest lucru.Precizez ca mama mea mai are o sora, iar bunicii mei au murit(tatal si mama ei).Diferenta de teren (de la 500 la 4300 m patrati )Intra la taxa de succesiune sau nu. Va multumesc anticipat .
Daca in urma unei hotarari cu apel [eu fiind cel care am pierdut ] nu am facut apel hotararea a devenit definitiva, eu trebuie sa astept sa fiu executat cu executor judecatoresc sau pot sa fac modificarile dispuse de instanta benevol ?
-Spuneti-mi care sunt pasi de urmat, si ce mati sfatui sa fac ?
- Intre timp am verificat si instanta a dispus in urma unei cereri investirea cu formula executorie a sentintei.
Multumesc pentru raspuns ,
Dar totusi eu nu pot sa-mi imprejmui cladirea in cazul acesta, si el nu-si recapata cei 1.50mp dati de instanta .
Pentru cei 0,50 mp ocupati de cladirea mea trebuisa ma dea din nou in judecata, plus ca strasina cladiri mele se va scurge la reclamant ???
Ar mai fi ceva ... Citarea la proces s-a facut la adresa proprietati aflate in litigiu nu la adresa mea din buletin , drept urmare apel la aceasta hotarare nu s-a putut face in termen de 15 zile .
-Hotararea mai poate fi atacata cumva ?
Cum se poate pune in aplicare aceasta hoarare daca constructia se afla chiar pe terenul castigat in instanta si in hotarare este precizat faptul ca nu se demoleaza nici o constructie {care dateaza din1924} ?
-pentru mai multe detali despre sentinta am atasat un rezumat din aceasta sentinta .
-precizez ca eu sunt in rolul paratului.
SENTINŢA CIVILÃ NR. 100 Admite în parte acţiunea. Stabileşte linia de hotar dintre proprietăţile părţilor ca fiind linia ce trece prin punctele 1-2-3-4-5 din schiţa anexa 1a {nu corespunde cu realitatea din teren}din raportul de expertiză, astfel încât lăţimea terenului reclamanţilor să fie de 32 m pe toată lungimea de 86 m. Obligă pârâta să lase reclamanţilor în deplină proprietate şi liniştită posesie suprafaţa de 1,50 mp în formă de triunghi cu baza de 0,75 m şi înălţimea de 4 m. Obligă pârâta să-şi ridice gardurile de pe terenul în litigiu, respectiv gardul de plăci din beton, lung de 0,75 m şi gardul din lemn, lung de 4 m, iar în caz de refuz autorizează reclamanţii să le ridice pe cheltuiala pârâtei. Respinge cererea reclamanţilor privind obligarea pârâtei să-şi ridice orice plantaţie sau construcţie{ in hotarare se precizeaza ca constructiilese afla pe terenul paratei} . Obligă pârâta la plata sumei de 515 lei, cheltuieli de judecată, către reclamanţi.
Precizez ca in cei 0,75 m baza triunghiului pe aproximativ 0,25 m se afla o constructie care conform hotarari nu poate fi demolata , [ constructia intra in cei 1.50 mp castigati,constructia este amplasata pe aproximativ 0,50mp din cei 1.50 mp si lipita de gardul de beton];
Buna ziua, numele meu este alex si am o intrebare, am avutun proces cu un vecin pt o bucata de teren de 1,5 mp, acesta a castigat" desi nu stiu cum" , si prin hoatararea judecatoreasca sunt obligat sa desfac o bucata din gardul de la frontul terenului meu, lunga de 0,75m si sa ii cedez vecinului acest teren (in forma de triunghi dreptunghic cu cateta mica de 0.75 m si cateta mare de 4 m ) insa daca ii dau acest teren strasina de la constructia mea va picura la el , constructie care are o vechime de peste 50 de ani, m-ar interesa daca acest vecin este obligat sa imi lase strasina sau daca trebuie sa daram eu constructia, precizez ca hotararea judecatoreasca nu face precizare in sensul demolarii vreunei constructii.Multumesc anticipat si astept un raspuns pe mail daa se poate .