Cum gasesc un avocat iefftin sa ma ajute intr-un proces despre asociatii de proprietari?
Printr-o cerere penala, am cerut sa se faca cercetari, am depus si probe indubitabile deschizand dosar la parchetul sectorului de care apartin, insa mai mult de 2 ani si 3 luni nu m-a intrebat nimeni nimic. Toata aceasta perioada am mai depus si altele, inclusiv cereri si memorii, iar in final am primit ordonanta de clasare pe temeiul art 16 al 1 (a), cu toate ca in dosar sunt probe de necontestat (copii de pe documentele de gestiune ale lor), si in plus exista si document de "autoritate de lucru judecat". Am parcurs procedurile de contestatie si Apel,-care a fost respins- iar acum am depusa la DNA reclamatie inpotriva politistului care a instrumentat cauza si procurorului de caz pentru marturie mincinoasa, favorizarea infractorului,si omisiune, dar se pare ca: "corb la corb nu-si scoate ochii". Au trecut mai mult de 40 de zile si vad ca nu ma chiama nimeni sa depun si probele. Cum credeti ca trebuie procedat ca sa-mi aflu dreptatea?
Da doamna; sunt in functie, si asa cum remarca di. Adam Grecu va fi greu cu demisia. Solutia ramane demiterea la sedinta, insa ca peste tot parerile sunt inpartite. Verbal eu nu pot sa-i conving pe toti ca am dreptate chiar daca le arat probele. Vor fi unii care au interese si vor spune ca sunt "facaturi". Daca insa dumneavoastra cei de pe forum ati fi spus ca exista art. 14 al 5 care spune...."La ad. gen. reconvocata, daca exista dovada ca toti membri asociatiei au fost convocati"...."Dovezi ale convocarii si reconvocarii constituie afisul de la avizier SI tabelul nominal convocator cu semnaturi" alta ar fi fost situatia. Sar putea remarca existenta unui art. de lege foarte clar. Sintagma "SI" creiaza obligatia ca acest tabel sa fie intocmit altfel sedinta ar fi NE STATUTARA. Oricine are cativa "prieteni" in asociatie ar putea spune ca sedinta fiind convocata a doua oara nu mai conteaza numarul de prezenti si se inscauneaza sef peste mosie la "vacuta de muls". E foarte greu de lamurit niste oameni care este adevarul si in plus mai toti vor sa le vina deagata. Probele pe care eu le am sunt indubitabile, si totusi oamenii nu inteleg ca eu am mai mult curaj sa ma razboiesc cu iei chiar daca sunt politisti. Mai am insa nevoie si de alte probe. Dar nu am acces la documente. Nu mi se mai raspunde la contestatii din dispozitia doamnei cenzor "sef". Si uite asa incerc cu ajutorul dumneavoastra sa-i lamuresc pe oameni ca politistii nu sunt sperietori, sunt tot oameni. Trebuie sa raspunda si ei ca toata lumea pentru faradelegile comise. Mergem innainte. Va multumesc totusi pentru postarile de pana acum sau cele viitoare.
Buna ziua! Aveti dreptate Dle. Adriantot. Mai sunt insa niste conditii ca sa fie adunarea statutara. De la un expert ca dumneavoastra aveam pretentia unui raspuns mai complect. Oamenii nefiind cunoscatori ai legilor sunt foarte usor de pacalit (mintit). Prin raspunsurile primite sper sa-i conving pe colegii mei din asociatie cum sunt mintiti permanent ca sa poata sta ei cu mana pe bani. Nu degeaba le-am intocmit dosar penal. Insa din cauza ignorantei oamenilor eu nu am acces la acte si probe, astfel ca sa lungit prea mult aceasta intentie de a schimba ceva. Trebuie sa va mai spun ca cei inpotriva carora am pornit razboiul sunt politisti (si chiar daca sunt incompatibili) va dati seama cu ce ma lupt. Mi sa spus de mai multe ori ca ma lupt cu "morile de vant". Vom trai si vom vedea. O zi buna.
Buna seara! Am dat in judecata conducerea asociatiei inca din 2013. Dosarul se afla la parchetul tribunalului de sector, are numar de dosar penal, si se afla in faza de contestatie la actele procurorului conform 339 C.p.p. 1)-Va rog sa-mi spuneti, daca invinuitii sunt inca in functie, ce lege si ce art. i-ar putea obliga sa-si dea demisia avand in vedere ca au dosar penal in cercetare. 2)-Foarte curand urmeaza sedinta de adunare generala reconvocata: ce conditii trebuie sa indeplineasca sedinta ca sa fie statutara, si cum trebuie procedat in caz ca nu este. Va multumesc mult!
Buna ziua! intentia de a rezolva o problema de care ne lovim toate asociatiile,- prezenta la sedinte-, este laudabila. Insa nu trebuie sa uitam de abilitatile unui foarte bun avocat care ar putea spune la un moment dat ca:Art.24 al 2 se refera la "10 zile" perioada de referinta si nu la perioada inmediata care poate insemna si "ore". Se poate insa rezolva prin conceperea unui cap de tabel la lista convocatoare si care in cazul reconvocarii este obligatoriu conform art.14 al 5 din 1588/2007. Acesta ne spune ca "daca exista dovada"-pe de o parte- si (" Dovezi ale convocarii si reconvocarii constituie afisul de la avizier si tabelul nominal convocator cu semnaturi") pe de alta parte, hotararile pot fi adoptate. Deci cel putin teoretic ar exista doua conditii: un tabel convocator semnat de toata lumea, si un cap de tabel clar conceput sa-l inteleaga toti fiindca semnatura facuta pe tabel inseamna ca a luat la cunostinta si este de acord. Eu asa as proceda si astfel sedinta ar fi convocata legal dupa 7 zile si ar fi si tinuta fiindca cei care vin sunt intotdeauna aceiasi.
daca persoana care reclama nu are posibilitati materiale (expertiza este foarte scumpa, de zce ori pensia mea),inseamna ca nu mi se va face dreptate niciodata? Trebuie sa fie undeva precizari cum sa se procedeze. Nu putem lasa infractorii sa umble pe strada numai pentru ca pe unii ne scoate saracia din casa.
Buna ziua! Am dat asociatia de proprietari prin reprezentantii ei in judecata. Intrebare! In timpul cercetarii penale,cine trebuie sa suporte cheltuielile cu expertul contabil? Ce lege sau O.G. reglementeaza aceasta si ce articol. Va intreb fiindca politistul care face cercetarea m-a intrebat acelasi lucru. Din cate stiu este o ordonanta, dar nu stiu care si ce art. care spune ca se face gratuit la cererea organului de cercetare si costurile se suporta la sfarsit de cel ce pierde procesul. Va multumesc cu anticipatie; sper sa primesc raspunsuri si de la persoane competente in materie.
Am toata stima dna. elga50.Nu tin neaparat sa va contrazic
, dar daca ar fi asa cum spuneti dumneavoastra nu inteleg de ce la aliniatul 1 se mai face referire la contractele cu daracter individual.Nu era necesara o mentiune expresa,decat daca articolul se refera la toate contractele de utilitati'.In rest aveti dreptate, se poate intelege ca asociatia poate intermedia si contractele individuale ale proprietarilor. Totusi al.3 reglementeaza expres serviciul de intermediere spunand: 'Serviciul de intermediere din partea asociaţiei de proprietari constă în: repartizarea facturilor către proprietari prin
lista de plată lunară, încasarea şi plata sumelor reprezentând contravaloarea consumului facturat, înştiinţarea furnizorului cu privire la debitori.' In acest context consider ca singura problema care ne incurca este enuntul contractului de utilitati. Daca in el se mentioneaza ca asociatia se obliga cu sau fara beneficii sa incaseze sumele de plata atunci avem o problema. Daca nu obligatia de recuperare FORTATA revine inplicit furnizorului. Marfa este a lui, mie asociatie revenindu-mi doar sarcina de al instiinta cine nu a platit. Eu nu cunosc cum sant facute aceste contracte,dar banuiesc ca sunt masluite in asa fel incat sa induca teama si sa creieze obligatii pentru asociatii si ei bine mersi sa profite. Nu-si bate capul cu fiecare in parte si mai si beneficiaza de servicii gratuite pe care nu le platesc. Altfel spus noi platitorii santem la mana lor. Oare de ce?
Buna ziua! Dupa o absenta destul de indelungata de pe forum, gasesc azi un subiect pe placul si interesul meu.Va rog deci, sa incercam sa-l dezvoltam fiindca ne priveste pe toti proprietarii de buna credinta.Spun asta pentru ca suntem mai multi cei care ne achitam obligatiile de cat restantierii si cu toate astea tot noi suferim .Parerea mea, ca sa deschid discutia, este ca tot noi santem de vina. 1)NU respectam legea in litera si spiritul ei. Avem art. 28/lg.230/2007, care ne spune ca "furnizorul va actiona inpotriva proprietarilor restantieri" .
2)Aceasta ar fi valabila (e vorba de restantierii de drept) numai daca se respecta art. mentionat, si daca nu cumva in contractele de utilitati nu este mentionat si alt ceva prin abuz. 3)Cred ca se poate rezolva, invocand art.84 din codul consumatorului si renegociind contractele in favoarea consumatorului de drept, pentru ca nu este normal sa sufere o comunitate pentru unul din clientii furnizorului.4)Si-asa asociatia isi asuma obligatii fata de furnizor distribuindu-i vanzarile,incasandu-i si livrandu-i banii fara a avea nici un beneficiu. 5) Veti spune probabil ca nu-i vina furnizorului ca au fost construite asa la comun distribuirea. Da dar nici a noastra,iar in timp ce ei incaseaza prin noi costurile "marfii" pe care o vinde tot noi suferim Platim si pentru restantieri ori riscam sa ramanem fara utilitati.6)Deci ca o concluzie,sa respectam intai noi legea as. de proprietari dar sa cerem la modul imperativ si colaboratorilor sa o respecte.
Art. 28. - (1) Asociaţia de proprietari poate intermedia
servicii între furnizori şi proprietarii consumatori, în special cu
privire la serviciile publice de utilităţi, pe baza unor contracte de
prestări de servicii sau de furnizare cu caracter individual. Pentru
contractele de furnizare cu caracter individual, drepturile şi
obligaţiile cu privire la serviciul furnizat aparţin, pe de o parte,
furnizorului şi de cealaltă parte, proprietarului.
(2) Pentru recuperarea debitelor cu privire la serviciile
publice de utilităţi, furnizorul serviciului va acţiona împotriva
proprietarilor restanţieri.
(3) Serviciul de intermediere din partea asociaţiei de
proprietari constă în: repartizarea facturilor către proprietari prin
lista de plată lunară, încasarea şi plata sumelor reprezentând
contravaloarea consumului facturat, înştiinţarea furnizorului cu
privire la debitori.
Lg.296/2004 art.84. Dreptul consumatorului la denuntarea sau rezilierea contractului nu poate fi anulat sau restrans de nicio clauza contractuala sau intelegere intre parti, in cazurile prevazute de lege, aceasta fiind considerata nula de drept.Drepturile partilor la ojusta despagubire nu vor fi afectate in cazul denuntarii unilaterale.