avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Activitate elizbeth

Activitate elizbeth

Unitatea angajatoare transmite o rectificativă in ian 2019 cu recalculare salariu din mai 2015.
Am primit o noua decizie de pensie, mărita cu 8 lei.
Ca diferența de plata am primit 16 lei , adică diferența doar pe luna ian și febr 2019.
Nu trebuia sa primesc diferențele de la mai 2015?
Mulțumesc!
Buna ziua,
Cu respect, va rog sa ma ajutați cu un răspuns.
Sunt pensionara din Martie 2018.
De când eram in activitate, anul 2017, am constatat, și unitatea a recunoscut gresala, ca in mai 2015 am fost încadrată cu o treapta mai jos la salariu (am lucrat intr-o Stațiune de Cercetare). Mi s-au recalculat drepturile și a ieșit o diferența de salariu brut. La stabilirea net-ului unitatea spune ca trebuie sa calculeze pe legea noua din ian 2018, când salariul minim e 1900, deci CAS, CASS mai mari. E corect? La fel și pentru transmitere la CJP, pentru rectificativa?
Mulțumesc!
Cu considerație,
Stan Elisabeta

Scuzați-mi greselile de exprimare.
Sunt pensionara din 03.11.2017.
Am lucrat intr-o instituție bugetară și am constatat ca din 9.05.2015 am fost încadrată cu o treapta inferioară corespunzătoare postului, fapt recunoscut și de angajator. Mi s-au calculat drepturile și urmează sa primesc diferența de bani.
ÎNTREBARE: Rectificativă la CJP se va calcula după legea veche (salariu min brut 1450) sau legea noua (salariu min brut 1900)?
Mulțumesc!
Buna dimineata,
Sunt pensionara din 3.11.2017 si am constatat ( si angajatorul a recunoscut) ca din luna mai 2015 mi s-a gresit salariul. S-a facut o calculatie, mi se vor restitui banii.
Intrebare: la CJP, pentru rectificativa, se ia in considerare legea veche, cu salariul de atunci, cu retinerile cand salariul min era 1450 si retinerile erau mai mici( nu se transferase toate la angajat) ?
Cu consideratie,
Stan Elisabeta- Buzau
Răspuns la discuția Acordare sporuri
Multumesc.
Ca responsabil SSM si PSI pe unitate (bugetara cu autofinantare in agricultura), Consiliul de Administratie hotaraste ca eu sa fac demersurile necesare pentru acordarea unor sporuri pentru conditii vatamatoare. Am rugamintea ca cineva in materie de legislatie sa m-ajute ce trebuie sa intreprind.
Multumesc.
Un PFA a platit impozit pe venitul agricol si contributii la sanatate pentru 2012 pentru un venit f. mare (la nivelul lui 2011 care a fost un an agricol bun).
Acum cand a venit regularizarea , e pe minus ( s-a platit 24411 si trebuia 557 lei) adica -23854 lei. La fel, contributie la asigurarile de sanatate: s-a platit 8391 lei plus penalizari pana la aprox 16000 lei.
Ce e de facut pentru situatia de fata?
Multumesc.
Răspuns la discuția Zile de concediu suplimentare
Multumesc foarte mult!
Răspuns la discuția Zile de concediu suplimentare
Eu, ca lucrator desemnat SSM, dupa ce in CA s-a hotarat acordarea celor 3 zile suplimentare la concediu, ce trebuie sa fac? Mai trebuie sa cer acordul ITM-ului? Multumesc.
Pentru lucrul la temperaturi extreme ( canicula, ger) in agricultura (in sere si solarii) se pot acorda zile suplimentare la concediul de odihna? Ce lege sau hotarare de guvern stipuleaza acest lucru? Va multumesc anticipat.