avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Activitate kucserajeno

Activitate kucserajeno

Răspuns la discuția Regim de lucru 12 cu 24 ore
Multumesc
Baiatul meu lucreaza la o firma unde programul de lucru este 12 cu 24.
Problema este ca nu se acorda zile libere desi Codul Muncii prevede clar acordare a doua zile libere pe saptamana.
Mai mult-nu a primit un exemplar din contractul de munca - l au pus sa semneze in graba un exemplar. Intrebarea este dacaeste legal cum procedeaza firma
Scuze pt greseli nu sunt familiarizat cu tastatura noua
Buna ziua !
locuiesc intr-o casa pe curte comuna,dar nu am scara de acces la pod .Usa de intrare exista pe acoperis,dar scara a fost demontata inainte de cumpara casa.Problema este ca un vecin nu este de acord sa construiesc scara.Alta metoda de accesare pod nu exista .Intrebarea este,ca si in asemenea cazuri am nevoie de acordul vecinilor ?
Discuție dezmostenire
Buna ziua!
Din motive personale doresc sa-mi dezmostenesc copilul din averea personala.
Am auzit ca legislatia romana nu permite acest lucru.Este adevarat,sau nu?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Buna zia!
Din mijlocul lui decembrie am ramas fara servici,pentru ca firma la care lucram nu a mai prelungit contractul de munca pe durata determinata.Acum insa mi s-a diagnosticat o boala destul de grava(tromboza),care necesita de urgenta tratament medical,insa momentan nu cotizez la fondul de sanatate,neavand loc de munca.Mentionez,ca din 1984 am lucrat in continuu,si din salariu mi s-a tras CAS-ul de aproape 20 de ani.Am vreo sansa la tratament gratuit,sau trebuie sa platesc totul.
Tratamentul include si doue saptamani de spitalizare+examene,medicamente,etc.
Am auzit de la cineva,ca daca sotia lucreaza,si e platitor CAS,pot sa cer gratuitate.De cerut pot,dar si primesc?
Buna ziua !
Va cer sfatul in legatura cu o problema legata de somaj.
In perioada oct.2010- 1mai 2011 am fost trimis in somaj,pe un an de zile.
La data de 1 mai am intrerupt somajul,si sunt angajat cu perioada determinata la o firma,pana la 1 octombrie.Contractul nu se va mai prelungi.
Intrebarea este,daca mai am dreptul la somaj?
Va multumesc anticipat.

Buna ziua!
Sunt angajat la o firma cu determinata care expira maine,intre timp am fost anuntat telefonic,ca o sa fie prelungit inca trei luni.Insa conditiile nu sunt bune,am gasit un alt loc de munca,mult mai buna.Mi-am anuntat seful,ca nu doresc prelungirea contractului,el insa insista sa stau doua saptamini preaviz.Repet,de maine mi-a expirat contractul.Chiar este legal sa ma oblige sa stau preavizul?
Va multumesc.
Buna ziua !
Lucrez ca facturista la o firma,de 5 ani.
Pana acum nu am avut nici o problema cu seful,nici el cu mine,toata lumea
era multumita de munca mea. De o saptamana insa totul s-a schimbat,
nimic nu e bine,,se leaga de orice mic amanunt,face scandaluri uriase...etc
La ultimul scandal,l-am rugat sa nu urle,sa vorbeasca civilizat,el insa a venit cu formatul a4 sa-mi scriu demisia.I-am raspuns,ca nu scriu nici o demisie,sa-mi dea el in scris,de ce nu are nevoie de mine.A spus,ca ar el grija sa-mi adune 3 referate
saptamana viitoare,si atunci nu mai are nevoie de nici o justificare.Mi-au soptit colegii ca adevaratatul motiv ar fi facturista de la fosta lui firma,caruia i-a promis ca o va aduce in locul meu.Ce sanse am sa-mi pastrez locul de munca?La lucru,climatul este insuportabil,insa nu prea se gaseste de lucru,mai ales daca ai trecut de 40.Merita sa lupt?

Răspuns la discuția somaj dupa demisie
Va multumesc.
In cazul in care imi dau demisia,dar luna viitoare imi dau ex. de licenta ,pot avea dreptul la somaj?Actualul loc de munca nu necesita studii superioare.