in anul 2012 am fost parte civila intr-un dosar penal ( furt ) pentru a-mi recupera o parte din bunuri. Procesul s-a incheiat pe 31.10.2012 cu castig si drepturi la despagubiri financiare. Am facut recurs deorece suna nu erea una corecta dar din pacare nu m-am incadrat in timpul legal si dupa 2 infatisari mi-a respins cererea. Am tot incercat sa recuperez bani pe cale amiabila dar fara nici un rezultat.
Care este termenul maxim legal in care pot incepe o executate silita?
Sunt angajat de un an si sapte luni pe postul de consultant vanzari cu contract pe perioada nedeterminata la o companie mare care are mai multe puncte de lucru atat in tara cat si in Bucuresti. Luna viitoare se vor inchide doua puncte din bucuresti din care unu este cel in care imi desfasor eu activitatea.
De o saptamana au inceput sa se faca presiuni asupra mea.
Saptamana trecuta m-au pus sa semnez o foaie prin care imi iau angajamentu sa fac vanzari mai mari ca in cea mai buna perioada , plus alte angajamente care oricum le facam ( respectarea programului, tinuta decenta, trimiterea de rapoarte curatenie in magazin....) si spre surprinderea lor nu am vrut sa semnez deorece in parte de jos scria clar ca in cazul in care nu se respecta acele prevederi, angajatul va fi penalizat sau concediat. Daca a vazut ca nu semnez seful meu direct mi-a zis sa iau o foaie si sa imi dau demisia. Lucru pe care am refuzat sa il fac.
Acu 2 zile am primit o instiintare si o decizie prin care se infiinteaza o comisie de cercetare disciplinara pentru a se analiza refereatul pe care l-a facut sefu impotriva mea.
Ce pot sa fac in situatia asta?
Este posibil ca dupa inchderea punctului de lucru sa ma concedieze cu somaj?
In prima casa (casa mea) a intrat prin fortarea ferestrei , la garaj a spart lacatul si in casa verilor a tras de usa metalica pana s-au rupt belciugele cu lacat , aceastea fiind pe interior .
La inceput am dat declaratie cu tot ce sa intamplat. furt din 2 locuinte + garajul si autoturismul distrus.
Am mai dat inca o declaratie dupa ce am fost sa iau bunurile recuperate (doar o parte . nu au fost recuperate toate) si am scris ca ma constitui parte civila in dosaru nr.XXX
Buna ziua.
Ma adresez pe acest forum cu speranta ca voi primi ca si pana acuma cele mai bne sfaturi si indrumari.
Poveste suna cam asa:
Am o proprietate la tara , un fel de casa de vacanta . Acu cateva luni cateva persoane au intrat si au facut ravagii.
1. A desfacut fereastra de la casa, au intrat in casa si au luat tot ce au ptins in mana (de la aparatura audio pana la cutia cu sare si servetele )
2. Nu s-au multumit cu ce au luat din casa si au mers la garaj unde se alfa masina in stare de conservare pe durata iernii. Au spart lacatu de la usa , au intrat inauntru si au inceput sa isi face de cap : - au desfacut piese de la motor
- au taiat instalatia electrica
- au distrus interioru smulgand diferita componente, etc.
Langa proprietatea mea mai este o proprietate a verilor mei. Intre cele doua proprietati nu exista nuici un gard despartitor si cum erea de asteptat acele persoane si-au facut si pe acolo de cap .
Am sesizat organele de politie care s-au deplasat la fat locului , au facut cateva poze si au luat declarati de la persoanele care au descoperit fapta nimic mai mult . A doua zi cand am ajuns si eu acolo nemultumit de acheta pe care o facusera, am solicitat o noua constatare echipei de criminalistica si spre surprinderea mea am fost refuzat spunandu-mi ca nu mai este posibil , ca s-a deplasat o data echipa, ca s-au luat probele necesare si ca sa astept pana prinde hotii. Stiind din experiente anterioare cum sta treaba cu prisu hotilor pe acolo a trebuit sa merg la sectia de politie teritoriala sa vorbesc cu chestorul sef. Doar acesta imi poate aproba o noua deplasare a echipei de criminalistica. Om bun m-a primit in audienta , mi-a ascultat problema a dat 2 telefoane si hop criminalistica. alte poze , alte constatari , amprente si tot ce trebuie .
Dupa o saptamana ma suna de la politia locala ca s-au prins hoti , s-au gasit bunuri (nu toate) si sa vin pentru identificarea bunurilor.
La reconstituire au fost 3 persoane in cauza care aratau cum s-a petrecut toate cele . Acuma cand s-a finalizat dosaru de s-a trimis la judecatorie au mai ramas 2 persoane, una a disparut .
Acuma vreau sa stiu si eu pentru ce pot fi acuzate acele persoane care au mai ramas ?
Daca iau faptele pe rand ar fi 3 dupa parerea mea.
1) violare de domiciliu
2) furt calificat
3) distrugere .
Pe citatia care am primit-o de la judecatorie este mentionat doar articolul 208 c.p.
Ce este de facut? Cu ce pot eu sa intervin si unde sa ma adresez?
Va multumesc...
Cu ceva timp in urma mi-am facut un cont pe un site online de vanzari si licitatii unde am adaugat un anunt. La cearea contului a trebuit sa introduc datele personale (Nume/Prenume; adresa domiciliu; nr. telefon; locatie; adrsa e-mail). Acu cateva zile accesul la cont a fost restrictionat definitiv pe motiv ca am incalcat regulamentul (termeni si conditii) prin crearea de conturi multiple. Total gresit , am un singur cont doar ca mai sunt si alte persoane care au anunturi asemanatoare cu al meu. Am incercat sa le explic situatia dar fara rezultat. De fiecare data am primit acelasi raspuns fara explicatii. Dar nu asta este problema, nu ma deranjaza ca nu imi mai pot desfasura activitatea la ei pe site, problema e contul meu unde am datele personale. Contul meu inca este la ei pe site. La fel si datele mele personale. Daca dam in motoarele de cautare si introducel titlul anuntului sau un fragment, apare pe prima pagina unde oricine si de oriunde poate sa acceseze link-ul si sa vizualizeze anuntul cu tot ce contine el : poze; descriere ; locatie; nume... Am trimis un e-mail la departamentul lor de sesizari si le-am cerut sa imi stearga contul si datele personale. Au trecut cateva zile si nu am primit nici un raspuns. intre timp am mai dat 2 mail-uri si tot degeaba. Ce pot face in situatia asta? cum ii pot determina sa imi stearga contul ? exista vreo modalitate legala ?
legea 19/2000
Art. 94. - (1) Pot cumula pensia cu veniturile realizate dintr-o activitate profesională, indiferent de nivelul veniturilor respective:
a) copiii urmaşi orfani de ambii părinţi, pe perioada şcolarizării, până la vârstele prevăzute la art. 66 lit. a) şi b);
b) nevăzătorii;
c) pensionarii pentru limită de vârstă.
d) pensionarii de invaliditate de gradul III.
(2) Beneficiarii pensiei de urmaş pot cumula pensia cu veniturile realizate dintr-o activitate profesională, dacă veniturile brute lunare realizate nu depăşesc o pătrime din salariul mediu brut lunar pe economie, stabilit conform art. 5 alin. (3).
Am 22 de ani , sunt student si lucrez cu carte de munca intr-un hipermarket... In urma cu 2 ani ambi parinti au decedat intr-un accident. Am primit pensie de urmas pana acu o luna.
Luna asta am primit o instiintare ca nu mai am dreptu la pensie de urmas si mai rau trebuie sa inapoiez toata suma primita pana acuma.am cautat pe internet legea 19/2000 actualizata in 2009 , am gasit art.94 alin(1) cara ma avantajeaza fiind ORFAN DE AMBII PARINTI. Cand am ajuns la Casa Judeteana de Pensii mi s-a spus ca sunt incadrat la Art 94 alin.(2).
Ce pot face eu in acest caz si ce drepturi am ?Mai am dreptu la pensie de urmas?
Astept un raspus pe privat daca se poate la adresa de mail Petru.dune@yahoo.com. VA MULTUMESC