avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Activitate catalinag

Activitate catalinag

Răspuns la discuția Executare silita
proprietarul nu va poate obliga nici sa platiti 400, daramite 4000Ron. in lipsa unui contract legal incheiat nu putem ajunge la titlu executoriu. dar..daca nu dati detalii despre ce declaratii ati dat la notar, ce fel de contract ati inchiat acolo nu va pot ajuta
Răspuns la discuția bun aflat sub sechestru
nu e si o contraventie??deci..doar daune in civil?

cum poate fi sanctionata persoana care avea obligativitatea de a conserva un bun aflat sub sechestru, si care, isi incalca aceasta obligatie? in speta, s-a pus sechestru pe un autoturism si exista o diferenta de valori intre evaluarea initiala si cea prezenta, autoturismul diminuandu-si valoarea prin defectarea unor piese ca urmare a faptului ca autoturismul a fost folosit.
Răspuns la discuția executare anaf
multumesc pentru raspuns
Discuție executare anaf
Buna ziua,

titlul executoriu fiscal trebuie, sau nu, investit cu formula executorie?
Avand in vedere:
(1) Titlurile executorii, altele decat hotararile judecatoresti, pot fi puse in executare numai daca sunt investite cu formula executorie.
Buna ziua,

Mi s-a facut o inscriere in cazierul fiscal pentru nedepunerea declaratiilor pe 0. La momentul declararii societatii ca fiind inactiva nu am primit nici o notificare, desi cei de la anaf in raspunsul la contestatia pe care am formulat-o imi raspund sec "procedura a fost indeplinita cu respectarea art. 44 Cod procedura fiscala". Intrebarea mea este urmatoarea: trebuia, sau nu, sa imi faca dovada respectarii procedurii comunicarii prin remiterea unei copii a scrisorii expediate, in conditiile in care am contestat expres tocmai lipsa comunicarii faptului ca societatea a fost declarata inactiva? incerc sa apreciez, care ar putea fi rezultatul in cazul in care as merge in instanta. nu am mai formulalt niciodata o actiune, si desi cred ca am dreptate iar implicatiile acestei inscrieri pe care o consider abuziva sunt f mari, apar indoieli cu privire la modul de solutionare a unor chestiuni care pot fi privite de unii doar de forma.
Buna ziua,

As vrea sa stiu ce se intelege prin reactivarea contribuabilului si daca aceasta reactivare se produce de drept prin simpla indeplinire a obligatiilor, sau e nevoie de un document prin care cei de la anaf stipuleaza expres ca societatea a fost reactivata.
Situatia mea este urmatoarea: in 2010 am infiintat o firma,pe care imediat dupa infiintare am suspedat-o pe perioada maxima. in acea perioada nu am depus nici o declaratie, crezand naiv ca beneficiez de un regim derogatoriu avand in vedere ca societatea nu a functionat niciodata. consecinta- firma a fost declarata inactiva fiscal, iar din 2012 am aceasta mentiune in cazierul fiscal. in 2013 am radiat firma, iar cu aceasta ocazie am depus toate declaratiile solicitate, incepand cu data infiintarii.
intrebarea mea este:
pot solicita stergerea inregistrarii din cazierul fiscal pe baza art. 7lit. g din Ordonanţa Guvernului nr. 75/2001, republicată în Monitorul oficial nr. 664/2004, cu modificările şi completările ulterioare. dar pe art.7, lit.d????????
Răspuns la discuția Admitere INM 2014
carmensilvia a scris:

daca A si B sunt couzufructuari asupra unui teren in calitate de comostenitori:
a) B poate introduce singur o actiune confesorie de uzufruct impotriva unui tert
b) A poate introduce singur o actiune in granituire impotriva prop. terenului vecin
c) A ;poate schimba destinatia bunului, respectiv poate partaja folosinta acestuia doar cu acordul lui B

revin mai tarziu cu baremul. Spor!


a,b
Răspuns la discuția Admitere INM 2014
a,b -la grila cu dreptul de proprietate periodica
Răspuns la discuția Admitere INM 2014
Pai daca, si numai daca, amenintarea pe care a afacut are aparenta de autenticitate, adica acea persoana isi interpreteza rolul atat de bine incat reuseste sa ma convinga ca el intentioneaza sa ma omoare, si imi produce o frica atat de puternica incat nu imi pot da seama de gravitatea pericolului, atunci depasirea apararii este explicabila-din nou zic exces justificat- frica este cea care ma face sa am o aparare vadit si semnificativ disproportionata in raport cu atacul.

catalin1980 a scris:

catalinag a scris:

MayeMaya a scris:

catalin1980 a scris:

Grila creatie proprie
Eu o vad doar C
B zic ca n ar putea fi retinuta in conditiile in care intentia de a ameninta a fost facuta in gluma
Ar fi bun un ril sau ceva jurisprudenta.daca gasiti postati sa ne lamurim exact


Mi-am dat seama ca tu ai facut-o...
Editez: Acel ,,reuseste sa ia o piatra de pe jos,, arata -dupa mine- continuitatea si seriozitatea amenintarii. Daca , doar daca, se dovedeste indubitabil ca amenintarea ar putea fi provocat o asemenea stare de temere incat sa jusitifice reactia celui amenintat, se poate retine b.



daca i s-ar fi provocat acea stare de temere, asa cum zici, incar sa justifice reactia celui amenintat, de ce nu ai retinut si a??



Iti dau un exemplu.
Te afli la o terasa,de la masa de langa tine apare unul care scoate un pistol de jucarie(tu necunoscatoare de arme si munitii) te ameninta ca te omoara ptr ca din cauza ta sotia lui a aflat de o aventura de a lui(tine cont ca datele spetei nu sunt detaliate,doar generale).tu ce faci?iei o sticla de bere de pe masa si ii croiesti una in crestetul capului,ulterior respectivul moare. Crezi ca beneficiezi de legitima aparare?la rece judecand-o.
Ps.plus de asta tre sa legi varianta A de datele spetei,nu de varianta B