avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Activitate romeo mart

Activitate romeo mart

Buna ziua Asa dori sa pun urmatoarea intrebare pentru o persoana proprietyara imobil in scop mixt adicsa rezidential si nerezidential adica firma pfa in locuinta proprie am urmatoarele nelamuriri : Exista declarat pe o camera pfa sediu cu administrator proprietarul imobilului deci aceeasi persoana . Exista delimitat pe cadastru spatiul camera unde se dclara sediul social pfa .Daca se depune declarartia cladire mixta la primarie fara evaluare dar se declara marimea spatiului in mp atunci pe spartiul respectiv se plateste impozit marit .Cum se calculeaza valoarea impozitului / Este necesar neaparat raport evaluare ? SaU SE POATE PLATI IMPOZIT NUMAI PE BAZA DECLARATIEI FACUTE CU SUPRAFATA DECLARATA SI A CADASTRULUI ? Exista o metodolgie clara de aplicare a impozitului pe sediul pfa cu precizarea acestei situatii / multumesc
Va rog sa imi precizati cum se aplica practic incheierea executorie in cadrul procesului civil in care martorul are dreptul la rambursarea cheltuieli de deplasare in alta localitate si la cheltuielile pt timpul pierdut si masa.Se face o cerere catre presedintele instantei de catre martor si se face incheierea executorie. Daca partea care a propus martorul este reprezentata de avocat atunci practic incheierea executorie se preda cui martorului? sau se preda avocatului partii care propune martorului. Apoi practic cum se incaseaza banii de catre martor care este procedura finala .Adica ce se face cu incheierea executorie ? multumesc
Suint abonat UPC cu abonament DE MAI MULT DECAT PERIOADA CONTRACTUALA DE UN AN DECI PPESTE DURATA CONTRACTULUI INITIAL DE UN AN CAM DE 3 ANI internet SPEED 15 MBS valoarea 31 lei si abonament televiziune IN TOTAL 31 LEI din care abonament tv digital optim valoare 24 ,80 lei si Mediabox standard in valoare de 5,20 lei In fasctura pe luna iulie sunt trecute aceste repere si platesc 62 lei total. Injosul facturii ma instiinteaza cu o scrisoare dragul nostru client incepand cu luna august deci urmatoarea factura am introdus doua noi programe disney junior si look plus si vom mari tariful abonamentului cu 3 lei Mai spun ca in cazul in care nu esti de acord cu pretul abonamentului nou adica marit cu 3 lei , conform oug 111/2011 art 51 aliniatul 7 ai dreptul sa denunti unilateral contractul fara nici o despagubire ion termen de 30 zile de la data primirii prezentei facturi cu scrisoarea tiparita pe factura sub totalul de plata In data 20 august primesc noua factura in care alaturi de rubricile de plata de mai sus mai apare un rand : Modificare abonament august 2014 cu valoarea de 3 lei si deci marire abonament cu total de 65 lei . Va rog sa imi aratati ce se intampla in realitate daca apuc sa platesc factura majorata de 65 lei inseamna ca nu mai pot denunta abonamentul in viitor ca am acceptat modificarea facturii fara a fi si un act aditional la contractul existent si ca daca de exemplu peste doua luni vreau sa renunt la serviciile UPC ma vor obliga la despegubiri? este legal sa adauge modificarea valorii pe factura fara un act aditional la contract. cum pot sa platesc doar 62 lei si nu 65 cind eu nu am cerut noi programe dar mi s-au varat pe gat in abonament? de fapt au blocat canalul look tv care il vedeam de mult timp si cer 10 lei ca este cu fotbal , au introdus look plus care nu era ESTE UN ABUZ SI DACA DA CARE ESTE DEMERSUL CE SA IL FAC RECLAMATIE LA PROTYECTIA CONSUMATORULUI ? CUM SE REZOLVA ACEASTA IMPUNERE DE PRET ABUZIVA? CUI SE ADRESEAZA CONSUMATORUL SPRE A FACE LUMINA SI PRACTIC CUM SE PROICEDEAZA PENTRU A NU CADEA IN CAPCANA UPC DE A MARI PRTETUL ?
Răspuns la discuția Emitere autorizatie de construire
Stimata domnisoara va rog sa binevoiti sa primiti multumiri pentru promptitudinea si calitatea raspunsului .Din 2006 am incheierea de intabulare in care sunt trecut proprietar dar la primarie rolul la impozite pe teren si casa a ramas pe numele vechiului proprietar care locuieste si foloseste terenul si care plateste impozitul pe imobil . nu am cerut schimbarea rolului deoarece desi am adus la cunostinta la primarie actul de vinzare-cumparare nu m-a obligat sda modific rolul . Desigur in termen de 30 zile dupa lege trebuia sa solicit declararea la impozite locale dar a ramas discutia sa plateasca vinzatorul si care a platit din 2006 pina acum 2014 impozitul .asta este realitatea acum
Sunt proprietarul uni imobil teren o casa locuit si o anexa din chirpici dobandit prin act de vinzare cumparare in 2006 cu uzufruct viager al vinzatorului .fostul proprietar locuieste in imobil viager si are drept de uzufruct pe casa teren si anexa casa si anexa fiind situate pe terenul cumparat curtea casei In anul 2012 in urma inundatiilor produse in sat mai multe case au fost reconstruite de catre primaria comunei , iar in cazul meu s-a reconstruit anexa care a fost distrusa de inundatii .Acum primaria urmeaza sa emita autorizatia de construire a noii anexe construita in locul celei vechi dar un pic mai mare si situata tot pe terenul respectiv dar usor deplasata ca pozitie si din alte materiale din boltari cu fundatie. PE NUMELE CUI TREBUIE SA EMITA AUTORIZATIA DE CONSTRUIRE PRIMARIA DACA EU SUNT PROPRIETARUL IN ACTE SI IN INCHEIEREA DE INTABULARE IAR DE LOCUIT LOCUIESTE CU UZUFRUCT VIAGER DIN 2006 VECHIUL PROPRIETAR CARE MI-A VINDUT TERENUL SI CASA CU ANEXA? VECHIUL PROPRIETAR SE SBATE SA OBTINA EL AUTORIZATIA DE CONSTRUIRE PE NUMELE LUI . VA MULTUMESC.
in adevar stimate domn este o minunata solutie deosebit de concisa si edficienta si de aceea va felicit pentru raspuns
va rog sa binevoiti sa ma lamuriti daca pentru BIROU INDIVIDUAL DE ARHITECTURA cu un singur personal de meserie arhitect se poate deduce achizitia de ochelari de vedere ca cheltuiala deductibila . nu sunt platitor de tva va multumesc si va rog sa imi precizati baza legala
cu o luna inainte de expirarea perioadei contractuale orange am solicitat serviciul clienti pentru a inchide abonamentul orange incepind cu 22 iulie 2013 dar am fost contactat de catre operatoare de la orange care mi-a propus prelungirea pe 24 luni cu reducere 50% a abonamentului pe 1 an de zile . Dupa doua ore m-am dus la orange shop sa semnez actul aditional cum mi-a spus oeratoarea la telefon dar am gasit anexa si acolo era scris doar reducerea pe 6 luni a abonamentului lunar si nu pe 1 an desi prelungirea era pe doi ani. nu am semnat anexa si am revenit la telefon unde mi s-a spus ca voi fi contactat in termen de 5 zile . Mentionez ca am fost informat ca discutia telefonica a fost inregistrata asa a zis si eu am repetat de trei ori conditiile prelungirii si operatoarea si pe hartie apare altceva. Cum se poate actiona sa nu se mai produca erori ciudate? trebuie sesizt ANPC , facuta reclamatie in scris ? Are inregistrarea o valoare juridica atita timp cat o face operatorul sau numai actul anexa contract?
Răspuns la discuția cumparare teren
va multumesc dar nu intekeg cum ar fi situatia de fapt , ultimul cumparator cumparand 450 metri patrati si avindu-i pe act si documentatie , iar eu avind 500 pe act si documentatie atunci in caz de admitere actiune ar capata 500 metri patrati adica cu 50 metri patrati mai mult decat a cumparat ? este admisibila o astfel de actiune sau exista o exceptie de inadmisibilitate ? cu alte cuvinte cumparand 450 metri patrati si avindu-i pe teren si in documentatia cadastrala atunci ce se poate invoca sa capete 500 ca in 1970 ?
Discuție cumparare teren
in anul 1970 un proprietar a vindut 1000 metri patrati intravilan. mie 500 metri patrati numit generic V si unui alt cumparator C1 500 metri patrati .acte facute cu scita anexa notariala masuratoare facuta cu ruleta si schita anexa la actul notarial . Intre timp in anul 2001 cumparatorul C1 a facut cadastru pe terenul de 500 metri patrati dar la masuratori cadastrale facute cu aparatul de performanta a iesit o schita de cadastru diferita de schita initiala facuta cu ruleta cu numai 450 metri patrati si in anul 2008 a vindut terenul unui alt cumparator C2 La randul sau IN ANUL 2011 vinzatorul C2 vinde unui alt cumparator C3 pe baza aceluiasi cadastru facut de C1 si folosit si de C2 . Acum noul vecin C3 VAZIND ACTUL INITIAL DE VINZARE CUMPARARE AL cumparatorului i C1 in care apare 500 metri patrati si actualul act intre C2 si C3 in care doar 450 metri patrati ma cheama in instanta pe mine ca vecin desi pe cadastrul sau si actul de cumparare din 2011 apare scita si actul notarial de 450 metri patrati , pe cadastrul meu apare scita cadastru de 500 metri patrati ca si in actul de cumparare notarial initial. ,motivind faptul ca actul initial de cumparare al cumparatorului C1 era de 500 metri patrati Practic acum eu detin 500 metri patrati cu documentatie cadsatrala facuta in 2002 iar noul vecin C3 doar 450 metri patratitot cu documentatii cadstrala facuta de cumparatorul C1 si preluata succesiv din 2001 de maii multi cumparatori ,AMBELE INTABULATE , Practic din cei 1000 metri din 1970 vinduti la primii doi cumparatori cu scite notariale anexa , in anul 2001 primul cumparator C1 facand castru a gasit o scita diferita de cea initiala din 1970 si numai 500 metri patrati a intabulat si apoi in 2002 am facut cadsrtru si eu dar la mine a gasit cu masuratori cu aparat modern 500 metri patrati . Poate ultimul vecin C3 sa se indrepte cu actiune impotrriva mea ca desi a cumparat 450 metri patrati in 2011 / Are vre-un temei legal sa faca actiune in revendicare sau granituire ,invocand situatia din 1970? Va multumesc