avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Activitate je_ramy

Activitate je_ramy

Răspuns la discuția Afirmatiile unui ministru
multi ca dansul, dar daca a avut neobrazarea avand o functie publica sa aduca asemenea jigniri, trebuie tras la raspundere, trebuie sa simta la buzunar ca acolo sigur il va durea! ca mine sunt multi si cata vreme respiram nu permitem asa ceva! sa facem un exemplu din el, poate asa se vor potoli!
Buna ziua, se poate deschide un proces colectiv sau individual importiva ministrului I.R. pentru daune morale avand in vedere afirmatiile publice pe care acesta le-a facut?

Ministrul JIGNEȘTE MILIOANE de ROMÂNI: "O spun direct! Au poate 1.500 de euro salariu. De banii ăștia copiii se fac golani acasă și nevastă-sa curvă"

Mai mult: [ link extern ]

Personal ma simt foarte jignita de aceste afirmatii, sotul meu lucreaza in Germania de 5 ani, avem 2 copii, de ce suntem eu curva si copiii golani?
Pentru ca nu poti oferi un trai decent familiei din salariile mizere din Romania?
Eu chiar vreau sa-l actionez in instanta pe acest individ!
Buna ziua,
am o problema urgenta si va rog din suflet daca ma puteti ajuta!
In dosarul de divort tatal meu a declarat ca in ultimele 12 luni nu a avut nici un fel de venit. In urma divortului acesta a sustinut ca nu mai are nici un fel de pretentii dupa ce mama i-a dat 6500 USD, dand declaratie in fata a doi martori in acest sens, conform legii aparute intre timp aceasta nu mai este valabila decat daca e semnata de notar si acesta a deschis un nou dosar de partaj de aceasta data. In acest nou dosar, pentru perioada in care initial declarase ca nu a avut venituri, el aduce dovezi scrise ca a castigat 1500 USD lunar.
deoarece cele 2 inscrisuri sunt opuse, se poate numi marturie mincinoasa?pot face sesizare penala in acest sens?
Voi continua cu povestea, pentru ca nu se incheie aici. Instanta hotaraste ca mamei sa ii revina imobilul si sa-i plateasca 44500 lei, jumatate din valoarea acestuia. Tata depune recurs, dar nu mai plateste taxele judiciare si dosarul ramane "in stand-by" (scuze, dar imi scapa termenul juridic). La aproape un an dupa aceasta ne-am trezit cu somatie de la executor judecatoresc ca in termen de 15 zile sa plateasca suma datorata, plus taxe de executare silita, plus taxa avocat. Poate folosi pentru executare silita o hotarare judecatoreasca pe care el insusi a atacat-o in instanta?
La ora actuala, atat eu cat si fratele meu locuim cu mama in imobilul in cauza, si mai astept si un copil. Daca nu plateste cele mai sus mentionate, imobilul se scoate la vanzare si noi ramanem pe drumuri.
Va rog sa ma ajutati, nu stiu ce sa fac!
Buna ziua,
Sotul meu lucreaza in Germania de 1 an si jumatate, contractul de munca l-a semnat initial in Ungaria, cu firma ungureasca, apoi i-au facut contract in Romania fara ca el sa semneze nimic. In momentul de fata au existat niste discutii intre alti colegi si seful lor direct (nu este proprietarul firmei, nici actionar, ci angajat ca si ei) a zis ca vrea sa trimita toti constantenii acasa, asta din cauza unor conflicte cu un constantean care nu mai lucreaza la firma. Sunt constienta ca nu ii poate da afara ca asa vrea el si ii trebuie un motiv intemeiat, un preaviz, problema este in cazul in care ii da afara ce lege se aplica?cea din Rom sau din Ger?Daca ii da afara fara motiv si nu este legal ceea ce face unde ii dam in judecata?Rom sau Ger?sau Ungaria?sau toate 3?
Răspuns la discuția Informatii confidentiale
In primul rand in calculatorul de la servici nu au ce cauta date personale, id-ul de messenger este inclus. Administratorul de retea are voie sa vada date confidentiale, evident din moment ce lucreaza pentru aceeasi firma. Daca are voie sa utilizeze de acasa depinde de poitica firmei, dar banuiesc ca este facut cu buna stiinta tocmai pt ca dvs sa puteti avea suport IT non-stop, e un soi de job prelungit si acasa si nu e tocmai placut
Răspuns la discuția recuperare carte de munca
va multumesc pentru ajutor
In perioada nov 2007-iul 2008 am lucrat la o societate cu contract de munca. Din iulie 2008 pana in iunie 2010 am lucrat la o alta societate unde am declarat la angajare ca nu detin carte de munca deoarece nu stiam ca mi-a fost intocmita. In luna februarie 2010 am primit de la primul angajator o scrisoare in care mi se spunea sa ma deplasez la sediul firmei in Buzau pentru a-mi ridica carnetul de munca, eu fiind din Constanta. Am solicitat telefonic acestora sa-mi trimita cartea de munca la punctul de lucru din Constanta, insa acestia au refuzat. Acum, pentru a intra in posesia cartii de munca ar trebui sa fac 2 drumuri la Buzau, unul pentru a face solicitare de scoatere a cartii de munca din arhiva, al doilea dupa 30 zile pentru a o ridica. Pot face cerere scrisa la ITM penrtu a intra in posesia cartii de munca?Si cum ar trebui sa procedez pentru a avea operata si perioada urmatoare in carte?