avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Activitate dinamo2010

Activitate dinamo2010

Daca sunt un artist, PFA, iar oamenii vor sa facă poze cu mine, contra cost. Cum pot face asta legal? Îmi trebuie un alt caen? Legat de fotografii? Nu pot emite chitanțe că ar dura prea mult! Oamenii vin fac poze și pleacă, după spectacol! Se pot da ceva bilete cu valoarea fixa , de exemplu ,5 lei poza! Sau cum sa fac, întrucât vreau sa fie totul legal! Mulțumesc,
Am fost angajat într-o întreprindere. Apoi am făcut stagiul militar, după care din nou m am angajat, fiind continuitate în munca. Acest stagiu militar se consideră vechime in munca in cazul pensionarii anticipate parțial?
stagiul militar intre ianuarie 1989-aprilie 1990 constituie vechime in munca la pensia anticipata partiala?
Veniturile inregistrate de PFA in anul 2020 , primite ca si indemnizatie in urma OUG 30/2020, ca urmare a intreruperii activitatii determinate de efectele pandemiei cu coronavirus SARS-CoV-2 pe perioada starii de urgenta/de alerta DACA SUNT MAI MICI DE 12 SALARII MINIME BRUTE PE TARA sunt impozabile?
1.Nu se scad cei 5 ani din noua limita de varsta de 63 in loc de 65 de ani? Oare cineva, de exemplu care ar iesi azi la 64 de ani si 6 luni azi -daca ar vrea pensie anticipata -presupunand ca are dreptul si conditiile-nu ar iesi la pensie la 59 de ani si 6 luni?De exmplu femeile?
2.Oare , va rog imi puteti preciza articolul din lege care precizeaza ca 5 ani ai pensie anticipate nu se scad din limita de varsta de 63 ci doar din 65 de ani? Multumesc,
In urma aplicarea art. 65, alin. (5) din Legea 263/2010, asa cum a fost modificat de Legea 142/2016,varsta de pensionare scade cu 2 ani de la 65 la 63, in orasele precizate. In acest caz, pot iesi la pensia anticipata -cu penalizarile aferente daca este cazul- deci cu 5 ani inainte (dupa 35 de ani de activitate) la varsta de 58 de ani?(65ani-2 ani-5 ani) .
Veniturile inregistrate de PFA in anul 2020 , primite ca si indemnizatie in urma OUG 30/2020, ca urmare a intreruperii activitatii determinate de efectele pandemiei cu coronavirus SARS-CoV-2 pe perioada starii de urgenta/de alerta sunt impozabile?
Daca am un PFA cu profil de arbitru, in cazul in care fac o scoala de soferi categoria B pe numele titularului de PFA, deci ca persoana fizica, in scopul deplasarii personale la meciurule unde sunt delegat, se poate deduce suma din veniturile impozabile?
Discuție Venituri pfa
Veniturile obtinute de PFA , pot fi utilizate, pentru orice? Poti fi utilizate si pentru necesitatile persoanei fizice, titular al PFA? Utilizarea lor trebuie justificata in vreun fel? Stiu ca daca sunt cheltuieli deductibile, se scad si se plateste impozit pe venitul net,, deci daca nu am cheltuilei dedcutibile platesc impozit pe tot ce incasez?
1.daca am un PFA , cu activitatea de arbitrii si cumpar echipament sportiv, sa spunem de 300 lei, atunci trebuie trecuta in lista de inventar?
2.trebuie calculata amotizarea si doar ea se deduce lunar ca si cheltuiala deductibila sin venitulbrut?
3.pot trece toata suma (300 lei) ca si cheltuiala deductibila in luna de achizitie?