avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Activitate nicu_dulcesti

Activitate nicu_dulcesti

Buna ziua, Care este terenul aferent constructiei conform art. 24, Legea 87/2020,( terenul aferent constructiilor edificate de fostele asociatii intercooperatiste)?
Va multumesc!
Buna ziua, In urma cu cateva luni, am sesizat primarul comunei in vederea initierii unei actiuni in instanta, pentru anularea partiala titlu de proprietate a unui vecin. Motivul invocat: titlul a fost emis cu incalcarea prevederilor legii nr. 18/1991 , persoana nu era indreptatita la reconstituirea dreptului de proprietate pentru parcela inscrisa in acesta, deoarece :
1) nu poate dovedi ca a detinut, vreodata, in proprietate, suprafata respectiva, aceasta nu este inscrisa in registrul agricol la fila lui si, evident, nu apare nici in cererea de reconstituire a dreptului de proprietate.
2) pe terenul proprietatea statului sau a UAT-urlor, nu se poate constitui, reconstitui drept de proprietate. Mentionez ca parcela in cauza, face parte din terenul proprietate a comunei (fost teren atribuit scolii înainte de C. A. P.). Vecinul a facut cadastru (eu nu), si in urma acestuia mi-a fost modificat vechiul hotar. In comunicarea - raspus primita de la primarie, in termen, sunt informat ca initierea actiunii in instanta se face de catre vechiul proprietar, terenul intrand in circuitul civil.
Am revenit cu plangere la comunicarea respectiva, aratand ca vechiul proprietar este comuna, reprezentata de primar si el este cel care trebuie sa initieze actiunea, ca presedinte a comisiei locale de fond funciar si de ce nu, ca ocrotitor al patrimoniului local. La acest ultim demers, de acum peste dua luni si jumatate, n-am mai primit niciun raspuns. Aici m-am impotmolit, nu stiu cum sa procedez mai departe! am cerut, verbal, lamuriri de la secretara primariei iar raspunsul a fost ca ei nu au interes in a initia actiune in acest sens. Ce ar trebui sa fac? Daca nu ma insel legea stipuleaza ca primarul, POATE, initia actiune in instanta, deci nu este OBLIGAT. Va multumesc!
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
In 2018 am cumparat, prin licitatie de la Executor, cateva cladiri reprezentand cca 10% dintr-o fabrica ce era in faliment de mai bine de 10 ani, aflate in anumite stadii de degradare. Terenul aproximativ 6ha(60000mp), este proprietatea primariei, fapt mentionat si in Procesul-Verbal de Adjudecare a licitatiei si la momentul respectiv era sub contract de concesionare cu fabrica aflata in lichidare, valabil pana in 2027.Dupa intabularea cladirilor si deschiderea rolului fiscal, am facut cerere de concesionare teren aferent cladirilor cumparate,aceasta nu s-a finalizat si intre timp s-au mai vandut cateva cladiri unui alt cumparator, ramanand la executor cca 50%. Suntem instiintati ca acel contract de concesiune a fost anulat (desfiintat) desi firma inca nu a fost lichidata in totalitate, primaria a facut dezmebraminte a terenului iar pretul l-a crescut cu aproape 500%.In aceste noi conditii eu nu-mi pot permite plata concesiunii, toate calculele mi le-am facut pentru pretul pe mp de pe contractul de concesionare avut cu fabrica aflata in lichidare, acum desfiintat desi avea termen anul 2027. Intrebarile mele:
1) Este legala desfiintarea acelui contract desi lichidarea nu s-a inchieiat si avea termen 2027?
2)Nu exista obligativitatea proprietarului terenului de a incheia contract de concesionare pe o suprafata proportionala cu suprafata constructiei (constructiilor), in aceleasi conditii cu cele prevazute in contractul valabil la data cumpararii?
3)Ma poate obliga proprietarul terenului (primaria) sa inchei un nou contract, in noile conditii? Mentionez, nu stiu daca conteaza, cladirile sunt din anii 1960-1970,fosta fabrica de caramida, teren neproductiv, infestat, fara utilitati.
Va multumesc!
Discuție Ajutor juridic
Va rog sa ma ajutati in problema urmatoare,
In anul1998 am cumparat un imobil,o casa si teren(7500MP).In2010 am facut cerere ,la primarie pentru masurarea si delimitarea suprafetei in vederea construirii unui gard iar in urma masurarii , cei de la primarie au constatat o lipsa de 620mp.suprafata specificata si in P.Verbal incheiat cu aceasta ocazie.In aceste conditii mai raspunde ,penal, civil ,vanzatorul?sau ce ar trebui sa fac?Am facut plangere penala in martie 2014 si am primit,pe data de 10 iunie2015, ordonanta cu clasarea cauzei pentru care a intervenit prescriptia raspunderii penale.Ce trebuie sa fac pentru recuperarea prejudiciului?

Va multumesc!
Discuție servitute?
buna ziua,locuinta mea se afla pe un teren,intravilan, curti constructii plus gradina, in aval de drumul national.In 1966 s-au facut lucrari de modificare a infrastructurii drumului si s-a construit un pod prin care se scurg torentii pe proprietatea mea ,aducandu-mi tot felul de gunoaie;crengi,frunze, peturi,distrugandu-mi si buna parte din terenul arabil (s-a format un sant de1,5m adancime,4m latime si cca125m lungime}.Mentionez ca in anul construirii podului terenul era trecut in proprietateaC.A.P-ului si ca sunt nevoit sa fac lucrari de decolmatare a santului pentru ca se revarsa pe o buna parte din terenul cultivat.Am facut adresa la drumurile nationale,prefectura,primarie(in 2000,2004)si mi s-a raspuns ca sunt obligat sa primesc apele care se scurg in mod natural formate din torenti.Eu consider ca nu e o scurgere naturala ci una adunata prin rigole si condusa pe proprietatea prin acest pod.Ce ma sfatuiti?