avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 297 soluții astăzi
Forum Activitate dcp

Activitate dcp

Răspuns la discuția Admitere INM 2012
Ice Hellene a scris:

dcp a scris:

xyzt a scris:

dcp a scris:

salutare. mie nu mi-au inregistrat 3 grile pe care le-am facut, dar din cauza neatentie le-am facut cate o codita, de emotii ce aveam in timp ce transcriam grila pe foaie.
stiti cumva daca astfel de situatii se corecteaza la barem??

Trebuie sa depui contestatie la punctaj

mersi de raspuns,
dar cele cu "codita" se considera raspunsuri valide sau invalide?

Si eu am patit exact la fel. Am 3 grile nepunctate. Faza tare e ca am intrebat 2 supraveghetori daca e vreo problema legata de acele mici depasiri ale cercului si mi-au zis senini ca in niciun caz. Ei, uite, ca a contat. Noroc ca nu depindeam de acele grile, oricum tot picata sunt. Ideea e sa nu aveti incredere in nicio parere a supeaveghetorilor pe viitor! Succes tuturor!!!

PS: daca fac contestatie se puncteza desi am depasit cercul? Ce porcarie, am mai dat examene de genul asta si niciodata nu am patit asa, nici la admiterea la facultate, nici la licenta... Asta e, a fost ghinion pana la capat. :)

imi pare rau sa aud ca mai sunt astfel de cazuri. si eu am intrebat supraveghtorii si au zis ca nu e nici un fel de problema ca oricum nu trebuie perfecte si bla bla. la mine conteaza cele 3 grile avand punctaj de admis deja.
oricum...merita sa faci contestatie, macar pentru sufletul tau :)
xyzt a scris:

dcp a scris:

salutare. mie nu mi-au inregistrat 3 grile pe care le-am facut, dar din cauza neatentie le-am facut cate o codita, de emotii ce aveam in timp ce transcriam grila pe foaie.

Trebuie sa depui contestatie la punctaj

mersi de raspuns,
dar cele cu "codita" se considera raspunsuri valide sau invalide?

in alta ordine de idei Felicitari tuturor!!!
buna ziua camarazi ai luptei.
despre examen: conditii grele, caldura, apa calda, zgomot, creierul rezista!!!
in primul rand, as dori sa ii felicit pe toti cei ce indraznesc sa dea acest examen. pregatirea pentru acest examen, sacrificiul in sine, merita apreciat pentru orice temerar, fie ca depaseste acel prag fie ca, a avut o zi proasta si nu a reusit. am reusit sa fac 74, mi s-au parut mai greute ca anul treuct si in special civilul plus unele chestii la penal. la proceduri am gresit cateva, insa din pricina nestiintei si a grabei.
la completarea pe grila, am cateva grile (2-3) pe care nu le-am incercuit corect si am depasit spatiul aferent "cerculetului magic". stiti cumva daca se iau in considerare la notare sau e o greseala capitala??
sa ne auzim sanatosi :)
pentru cei interesati de atacarea prin contestatie la executare a TE
am intocmit o Actiune, standard care se bazeaza exact pe argumentele precizate mai sus:
1 neexistenta contractului cu CAS
2 neexistenta punerii in intarziere a debitorului prin somatii anterioare
pentru mai multe detalii pe mail: speeder86me@yahoo.com
Răspuns la discuția ADMITERE BAROU 2012
Nu poti alatura actiunea civila, deoarece simplu fapt al incheierii unui contract de comodat nu este prin el insasi producator de prejudicii, trebuind sa se mai intample ceva, care sa intruneasca conditiile lui 17 c.pen.Tu cu prietenul veti discuta in civil, iar restul referitor la accident se rezolva in penal. Argumentatia mea este slaba, recunosc, insa detalierea ei presupune multe considerente de natura interdisciplinara.
Răspuns la discuția ADMITERE BAROU 2012
Raspunderea penala are intodeauna caracter personal, astfel incat doar cel care savarseste o fapta poate raspunde. In schimb raspunderea civila obiectiva poate fi antrenata si impotriva ta daca cel care a savarsit fapta ar fi un prepus de-al tau.
In cazul concret al contractului de imprumut (comodat) nu exista un raport de prepusenie, ba mai mult, daca bunul a fost evaluat, partile au convenit etc. te poti indrepta impotriva celui care ti-a distrus masina pentru repararea pagubei. Atentie, nu poti face asta prin alaturarea actiunii civile, actiunii penale ci doar pe calea unei actiuni separate.
ynocentta a scris:

Nu se poate aprecia ca nu a trecut prima zi de infatisare,deoarece la primul termen de judecata,instanta de judecata a constatat ca la dosar nu exista depuse documentele care sa ateste achitarea taxelor aferente actiunii

corect. dar partile nu au putut pune concluzii, instanta suspendand judecata, din oficiu.
mersi
buna ziua,
Daca la primul termen de judecata, paratul a trimis intampinare, insa judecata s-a suspendat din cauza ca nu a fost solicitata judecata in lipsa si nici nu au fost platite taxele de timbru judiciar, se poate considera ca nu a trecut prima zi de infatisare?

meroiud a scris:

Dispozitiile art. 132 Cod Proc. Civila va permit acest lucru .Succes!

va multumesc frumos,
este o interpretare justa, la care m-am gandit, dar am zis mai bine sa intreb.
numai bine