Sunt arendator, contractul de arenda este valabil de la 01.10.2012 la 30.09.2014. Permite legea sa emitem in urmatoarele zile un act aditional care sa prevada retinerea la sursa a impozitului pt. arenda si a taxei pt. sanatate aferente (in 2013 am urmat cealalta modalitate, in contractul initial neexistand nicio mentiune despre retinere impozit la sursa) sau exista prevederi contrare, legate de ex. de obligativitatea emiterii acestui act aditional inainte de inceperea anului agricol curent ? Plata arendei se va efectua in aug. sau sept. 2014.
Cu multumiri anticipate !
Vreau sa trimit o sesizarea catre CSM (Consiliul Superior al Magistraturii) pentru urgentarea trimiterii motivarii de catre instanta de apel, hotararea curtii de apel fiind elaborata in ianuarie 2013. Pot sa intocmesc singur aceasta sesizare (am un model) sau e obligatoriu sa fie facuta de avocat ? Va multumesc anticipat.
In per. comunista (aproape o jumatate de secol), nu s-au intocmit acte succesorale asupra unor bunuri scoase din circuitul civil (terenuri, cladiri). Ar fi fost deosebit de dificil ca titlurile de mostenitor sa fie stabilite dupa procedura de drept comun, pevazuta de Decr. nr. 40/1953 sau de cea prevazuta anterior datei de 22 ian. 1953, cand a intrat in vigoare acest decret.
De aceea, legiuitorul, prin legea 18/1991, iar guv. prin Hot. 131/1991 a dat in competenta urmat. organe : comisii comunale, comisii judetene si judecatorii in raza carora este situat terenul, si dreptul de a stabili calitatea persoanelor indrituite de a li se reconstitui sau constitui dreptul de proprietate, deci si dreptul de a stabili calitatea de mostenitor al autorului succesiunii. Astfel a fost deosebit de mult simplificata procedura, care a avut ca rezultat descongestionarea notariatelor, scutirea cetatenilor de plata taxelor succesorale si de multa pierdere de timp.
Ma intereseaza daca in L18/1991 modificata si in L169/1997, 1/2000, L10/2001, L247/2005 si in regulamentele aferente lor, s-au pastrat prevederile de mai sus, precum si ce numere au regulamentele susmentionate, pentru a la cauta in bazele de date legislative.
Va multumesc anticipat !
La 24.07.2012 am semnat titlul de proprietate pentru terenuri arabile extravilane din doua comune din jud. Neamt. Locuiesc in Bucuresti ; cum pot efectua declaratiile si platile fara sa ma deplasez acolo (cca. 350 km) ? Ce termene de plata sunt din momentul declaratiei ? Multumiri anticipate !
Locuiesc in Bucuresti, sect. 2. Ce trebuie sa fac pt. a plati impozitul pt. arenda incasata in 2011 in jud. Neamt ? Date limita de plata ? Plata cu card sau prin transfer electronic bancar e posibila la ANAF ? Multumesc anticipat !
Neputand sa-mi fie retrocedate integral 41,8 ha in comuna T, comisia locala din comuna T a hotarat retrocedarea a 22,8 ha in comuna T si a 19 ha in comuna D, la 11 km de T.
Primaria comunei T a intocmit procesul verbal de punere in posesie pt. 41,8 ha cu semnaturile primarului si secretarului din comuna T.
Este corect ?
Nu sunt necesare procese verbale separate in fiecare din comunele T si D ?
Impozitul pe teren agricol se plateste la fiecare comuna !
Vor fi necesare doua titluri de proprietate ?
Va multumesc !
Am câstigat un proces cu un consiliu local al unei comune pt. obligaţia de a face privind decizia de retrocedare teren agricol + fermă. Hotărârea nu a fost recurată în 15 zile de niciuna dintre părţi. Secretarul primăriei mi-a comunicat că pt. punere în posesie pt. teren agricol trebuie să obţin de la judecătorie hotărârea definitivă şi irevocabilă cu ştampilă dreptunghiulară. Având în vedere că oraşul de reşedinţă al judecătoriei este la cca. 350 km Bucureşti, l-am rugat să solicite el respectiva hotărâre la acea judecătorie situată la cca. 8 km de comună. Ce spune legea în această privinţă, judecătoria poate admite o astfel de solicitare făcută de secretarul primăriei ?. Dacă doar eu pot solicita această hotărâre se poate trimite prin poştă ? Vă mulţumesc anticipat !
O persoana obtine in mod fraudulos CCM (certificat de calitate de mostenitor) fara a instiinta pe ceilalti mostenitori (desi legile retrocedarii : 18/1991 etc, au prevazut ca nu trebuie rezolvat la notariat, ci de comisiile locala si judeteana). Dau persoana in judecata, deoarece facusem cerere de retrocedare in termen pt. teren agricol + despagubiri cota indiviza ferma, cum facuse si acea persoana, dar comisia mi-ar fi respins cererea din cauza CCM fraudulos. Persoana decedand inainte de introducerea actiunii, deschid proces impotriva mostenitorului acestei persoane. Aflu apoi ca acest mostenitor, care a obtinut titlu de proprietate pt. teren, a facut contract de vanzare-cumparare provizoriu cu alte 2 persoane pt. bunurile susmentionate - teren+despagubiri, din care jumatate mi se cuvin. Dupa cate stiu CCM este valid pana la anularea sa pe cale judecatoreasca (hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila). In situatia in care castig procesul (totul ar putea dura mai multe luni cu fond, apel si recurs), iar mostenitorul fraudulos intre timp vinde bunurile si cheltuie banii si/sau bunurile sunt vandute din nou, impotriva cui ma indrept cu judecata si ce mai recuperez si de la cine ? Cum blochez/anulez tranzactia de vanzare-cumparare provizorie/definitiva ? La cartea funciara pt. teren si la Autoritatea Nationala pt. Restituirea Proprietatilor (ANRP) pt. despagubiri ? Va multumesc anticipat !