avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Activitate Roxy30

Activitate Roxy30

Buna ziua,
Lucrez in Romania cu contract individual de munca, avand 6 ani vechime in domeniu.Acum o luna m-am hotarat sa imi iau concediu, fiind si insarcinata si sa plec la sotul meu in Anglia pt 2 saptamani.Din motive idependente de vointa mea si aparand niste probleme medicale datorate sarcinii, nu am putut sa ma intorc in Romania, iar acum cateva zile am nascut in Anglia.Eu doresc sa ma reintorc acasa impreuna cu copilul si sa il cresc in Romania si as vrea sa stiu daca mai pot beneficia de concediul de crestere si ingrijire copil, copilul fiind nascut in strainatate, iar eu indeplinind cerintele in privinta stagiului de cotizare pentru acordarea concediului de crestere si ingrijire copil.
Va multumesc si astept raspunsurile dvs.
Buna,ziua.
Am o mare nelamurire.
As dori sa angajez ca zilier o persoana, cu contract de zilier , dar sunt firma care are domeniul principal de activitate constructiile.Se poate face totusi un asemenea contract?#-o:((
Exact ! Aveti dreptate d-le factorZ.exact asta mi s-a intamplat.
Dar nu trebuie sa fie sfarsitul domnilor!X-(
Aici este vorba despre niste probleme sau situatii care se pot intampla oricui si dintr-o eroare sa ajunga exact in situatia mea.
Aceasta problema ar trebui sa aiba o rezolvare.Asa cum mai de mult in carnetele de munca se puteau face corectii si anulari.
Mi se pare la limita absurdului ca din cauza unei greseli, acele operari efectuate eronat sa nu mai poata fi corectate si un salariat sa aiba alta situatie trecuta la istoricul contractului, decat cea reala.
A fost greseala mea imi recunosc vina, dar in momentul in care am fost la Itm, iertati-ma ca va spun, nu au stiut nici macar sa imi spuna cum functioneaza programul, asa ca ce pretentie sa am de la ei sa imi poata oferi o solutie la problema?
Parerea mea este ca cei care au facut programul, care de altfel are si partile lui bune, cei care s-au ocupat de IT nu au stiut sa conlucreze cu cei care sunt specialisti in domeniul codului muncii.
Si iata ca asa in momentul in care a aparut o situatie(speta) cum este a mea nu stiu cum sa o rezolve.:training::slap:
Domnilor asemenea probleme mai pot aparea si in viitor.#-o
Deci va rog.alte solutii.
Caci eu pe cele care le-am gasit nu au avut o finalitate.
Eu nu dezbat articolul de incetare, intradevar nu exista incetare a suspedarii cu un articol.Ci doar incetare a suspendarii respective, suspendare care s-a facut in baza unui articol.

Eu am facut o suspendare pe art.51 alin.2 -suspendare absente nemotivate, apoi am incetat suspendarea.am facut declararea pe portalul inspectia muncii- reges.
Ulterior, spre stupoarea mea, am descoperit ca am introdus in revisal in mod gresit articolul art.51 alin.2
Decizia mea este pt concediu fara plata- art.54 (semnata si stampilata de catre director si de catre semnata de salariat) si asta era articolul care trebuia declarat si transmis catre inspectia muncii?
Acum ca am descoperit greseala vreau sa remediez, sa corectez greseala facuta.problema este ca programul nu ma lasa.
Si eu nu am o metoda sau nu am descoperit metoda ca sa o pot sa corectez greseala facuta.
Vreau o solutie, am fost si la Itm si nu au nici un raspuns.
Va rog, un raspuns.

Ps:Logic ar fi, asa am dedus eu din Hg ca poti face corectii, daca se intampla sa mai si gresesti ...dar cum?
Programul din punctul meu de vedere se bate cap in cap cu Hg 500, nu ofera o solutie ...
Dupa ce a-ti apucat sa o transmiteti in reges(inspectia muncii) a-ti reusit sa anulati suspendarea?
eu am facut si tranmiterea catre ei, d-le feeelis.
Si acum nu ma mai lasa programul sa fac nimic.poate aveti solutia.imi puteti spune pasii pe care i-ati urmat?
Va rog mult
eu am incercat sa anulez dar spune ca nu se poate.iar la sectiunea ...Suspendare nu mai apare acel contract.Apare doar la sectiunea istoric contract care nu te mai lasa sa faci nimic altceva ...
va multumesc pt intelegere si astept un raspuns.

am incercat
sa anulez suspendarea. am intrat in suspendare ...apoi anulare suspendare
dar se pare ca dupa ce ai incetat suspendarea si ai transmis-o nu te mai lasa sa faci nici o corectie sau anulare...
nu mi se pare logic
din moment ce .. o anulare a incetarii sau o corectie a unei incetari chiar si dupa ce ai transmis-o te lasa sa o faci...
va rog:(( ...solutiii.daca aveti.#-o
Buna ziua,am si eu o noua speta :((
In mod gresit am declarat in revisal un salariat ca fiind suspendat pentru absente nemotivate, i-am incetat si suspendarea si am transmis revisalul...
Ieri cand am verificat operatiunile pe care le-am facut, si am observat greseala(salariatul ar fi trebuit sa fie suspendat pentru concediu fara plata) am vrut sa repar gresala, dar ... programul nu m-a lasat sa mai fac corectia...
Din cate citisem eu, programul ar fi trebuit sa ma lase sa fac corectia... dar nici de afurisit nu mai vrea acest lucru.X-(
Ufff #-o va rog sa ma ajutati si sa ma indrumati, ca sa pot face corectia.:((
Eu nu stiu cum si salariatul respectiv este cam recalcitrant si nu vreau sa am probleme cu el... pls:((
Astept un raspuns
Va multumesc pt intelegere.
Da am inteles d-le Freeelis, aceeasi logica o am si eu , dar programul daca incetez tot cu data de 30.09.2011, imi arata ca pe data de 30.09.2011.ca fiind activ, ceea ce nu este logic... pentru ca ...el este inca in concediu fara plata#-o:((
asa ca...AJUTOR... eu nu mai inteleg nimika.
Din punct de vedere al deciziilor , scriptic vorbind ceea ce a-ti spus dvs, este corect, dar din punctul de vedere al...programului ...este total invers.
Deci, ce se poate face?
Va anunt ca cei de la itm nu mi-au dat un raspuns concret.
Buna ziua
am descoperit si eu o problema vis a vis de declararea in revisal a suspendarilor.
Am un salariat care a solicitat concediu fara plata de pe data de 15.09.2011pana pe data de 30.09.2011 inclusiv.(vineri).
Pe data de 03.10.2011 a revenit la serviciu.
In momentul in care am introdus perioada de suspendare 15.09.2011-30.09.2011, a fost totul ok, dar apoi cand am trecut la data incetarii suspendarii 03.10.2011(motivul fiind revenirea la serviciu)., in revisal imi apare ca data incetarii nu poate fi ulterioara datei de suspendarii...#-o
Eu una nu mai inteleg nimika.
Daca as inceta suspendarea tot cu data de 30.09.2011.imi figureaza ca fiind activ, ori prin asta se intelege ca a fost la serviciu ...(ceea ce nu este adevarat).
Daca incetez suspendarea cu 03.10.2011,ca sa figureze activ... el are pe cerere pana la data de 30.09.2011 inclusiv.-asa fiind si suspendarea.
In conceptia celor de la contabiliate daca are pana pe 30 inclusiv, clar el pe data de 30 se afla in cfs, cum este trecut si in pontaj de fapt.
Ma poate lamuri si pe mine cineva ce trebuie facut sa fie bine?:((
Va rog sa ma ajutati.:sorry:
Buna ziua, am si eu urmatoarea speta.
Am un salariat angajat pe perioada determinata pana la data de 3012.2011.
Saptamana trecuta ia nascut sotia si salariatul doreste sa intre in concediu de crestere copil.
Mentionez ca poate beneficia de acest concediu si de indemnizatie deoarece are lucrate 12 luni neintrerupt(a mai lucrat si in alta parte) cumulat.
Problema mea este urmatoarea :daca intra in concediu crestere copil de la mine pt o perioada de 2 ani ...cum va figura la societatea mea ?
Lui ii expira contractul in decembrie si angajatorul nu vroia sa il mai prelugeasca.Deci nici vorba sa ii fac contract pe perioada nedeterminata si apoi sa intre in concediu....:((
Va rog sa ma sfatuiti cum sa procez ca sa fie bine.