avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Activitate mariateodoru

Activitate mariateodoru

ma poate lamuri cineva unde trebuie sa depun adeverinta de venit pentru 2010 la sectorul 6?
pot sa o depun si pe e-mail sau prin posta?
multumesc
Discuție mostenire
am urmatoarea problema.
pentru a intra cumva in normalitate am decis sa fac succesiunea dupa tatal meu, care a murit acum 11 ani.
m-am izbit de urmatoarele: sora mea a trait si murit in olanda. notarul roman mi-a spus ca imi trebuie de la fostul sot al sorei mele o declaratie prin care acesta renunta la mostenirea ramasa dupa sotia lui, in romania.
dar - desi sigur acesta nu are nici o pretentie (oricum este vorba despre un mic apartament de 2 camere) acesta pretinde ca va avea probleme pentru ca , la timpul potrivit nici sora mea si nici el nu au declarat autoritatilor olandeze, ca are o mostenire in romania. tot el spune ca pentru o mostenire in romania, statul olandez il obliga sa plateasca niste taxe, impozite etc., pe carfe eu oricum le-am achitat fata de statul roman, la zi.
ma poate ajuta cineva sa rezolv aceasta problema?
sau poate ma poate sfatui cineva ce solutie sa adopt?
multumesc
Discuție intabulare
trebuie sa intocmesc formalitatile de succesiune dupa decesul tatalui meu.
intabularea apartamentului parintilor mei si trecerea lui la cadastru se face inainte sau dupa succesiune?
multumesc
am urmatoarele intrebari:
1. care este salariu minim pe economie pentru bugetari ? aplicarea procentului de 15% pe anul 2011 este corecta sau nu?
( stiu ca suna aiurea dar se pare ca unde lucram este nevoie sa probam cu raspunsuri pertinente)
2. in cursul anului 2010 celor cu salarii minime li s-au scazut 25%. este legal sau nu?
multumesc anticipat
3. unora din salariatii care au fost plecati in delegatii externe li s-au taiat plata orelor suplimentare pe perioada delegatiei. este legal sa nu?
multumesc anticipat
imi poate cineva spune care este procedura scoaterii posturilor la concurs pentru institutiile bugetare. adica : daca este legal pina la 31 dec. a.c. care sunt termenele, cu cit timp inainte trebuie anuntat, etc.
multumesc
stie cineva daca s-a aprobat ieri vreo modificare privind angajarea la institutiile bugetare pe baza de conventie civila?
multumesc
Răspuns la discuția conventii civile
multumesc frumos
o institutie bugetara de altfel dar care se "intretine" din venituri proprii, din cauza legilor, nu poate angaja cu contract personalul de care imensa nevoie.
din acest motiv, a angajat personal-de altfel foarte foarte necesar- pe baza de conventie civila. un control al i.t.m. a concluzionat in raportul sau ca in conformitate cu noul cod fiscal aceste conventii civile nu mai pot fi incheiate.
daca stie cineva dintre dvs. daca aceste afirmatii ale celor de la i.t.m. sunt reale si daca exista totusi o alta metoda de a avea personalul de care aceasta institutie are atita nevoie.
si inca ceva, aceasta institutie pentru ca are aceste venituri proprii, nu incaseaza subventiile cuvenite ei de la stat.
multumesc
mama mea este ingrijita de una din rudele noastre, intre orele 8 - 17 zilnic 30 de zile pe luna.
intrebarea mea este daca pentru aceste ore pe care le petrece in casa mamei mele, este necesara trecerea la plata cotelor de intretinere a acestei rude.
va multumesc