Multumesc. Programul de lucru este in ture si presupune o anumita ordine, sa zic asa si o anumita corelare cu ceilalti colegi. Adica dupa tura de noapte trebuie timp de odihna de 48 h. si angajatorul asa a motivat refuzul. Se poate ataca in instanta refuzul angajatorului de a solutiona favorabil aceasta doleanta?
Buna ziua
O persoana, personal contractual, angajata la stat, poate solicita sa nu lucreze in anumite zile(ex sambata), motivand ca in religia sa " Sambata este zi de odihna".
Precizez ca atributiile de serviciu presupun activitati educative si de supraveghere copii.
Multumesc
Contabilul Asociatiei(care va efectua si depune Bilantul) trebuie sa fie obligatoriu membru CECAR?? Ong-ul este unul mic, avand 3 membri si fara activitati in anul 2011(exceptia incasarilor din 2% si taxele pe la banca).
Daca am retinut bine, din acest an s-au facut ceva modificari cu privire la excepotia contabilului unui ONG de a fi membru CECAR.
Buna ziua
Anul acesta, s-a modificat formatul Declaratiei 230... cu 2% si as dori sa cunsoc daca la adm. financiara trebuie depusa Declaratia 230(aferenta anului 2011) in noul format?
Sau se poate utilza cea veche...?!!
Va rog, daca ma poate indruma cineva cu privire la minimul de acte/documente contabile pe care trebuie sa le detina un ONG umanitar pentru a functiona???Si eventual de unde se procura, daca acestea trebuie intocmite obligatoriu de un contabil, periodicitatea si denumirea formularelor ce se depun pe la adm financiara, etc??? Activitatea nu este una f mare, logic din lipsa de fonduri.
Multumesc
Buna ziua
De curand am finalizat cu dobandirea personalitatii juridice(inclus inregistrarea fiscala, stampila, cont bancar) si m-ar interesa sa stiu cam ce acte de evidenta contabila imi trebuie pentru inceput.
Suntem o Asociatie mica, cu bani putin(cred ca avem cam 1000 lei in cont) si cum angajarea unui contabil inseamna bani, ne gandeam sa ne tinem noi asociatii contabilitatea(unul are ISE-ul). Pentru inceput trebuie sa recuperam din capitalul initial, banii care s-au cheltuit cu dobandirea pers. juridice.
Buna ziua
De curand Judecatoria a admis cererea pentru dobandirea personalitatii juridice la o Asociatie umanitara(ajutorarea copiilor si batranilor, aflati in dificultate"....
Totusi, fiind sfarsit de an, as dori sa definitivez Sentinta si sa parcurg restul pasilor( Registrul comertului, stampila, etc) in anul 2011, pentru a incepe activitatea odata cu inceputul de an..
Interebarea sau nedumerirea mea este, daca acest lucru, constituie o problema(termenul de recurs a trecut, adica maine as putea definitiva Sentinta de la Judecatorie)....